Fetaostpaj

En paj för dig som gillar fetaost, tomater och goda oliver!

 Till 4 personer

Du behöver

Utöver pajdegen:

  • 3 ägg
  • 2,5 dl mjölk eller grädde
  • 200 gram fetaost
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl svarta oliver, gärna Kalamata-oliver
  • 2 tomater
  • 1 tsk rosmarin
  • svartpeppar

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Vispa samman ägg, mjölk/grädde. Finhacka eller mixa hälften av osten och blanda i stanningen. Finhacka lök och pressa vitlöken, blanda i. Slå stanningen i pajskalet, skär resten av fetaosten och tomaterna i bitar och fördela ovanpå stanningen. Strö över rosmarin och krydda med grovmalen svartpeppar. Kärna ur oliverna och lägg ut dem jämnt över ytan.

Grädda i cirka 180 grader i 40-45 minuter. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.

Servera pajen varm med en god sallad, nybakat bröd och gärna en skål soltorkade tomater i olja. Vitlöksbröd är också ett gott tillbehör.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av makemesmile
5 maj 2015

Underbar paj! Receptet går i favoriter. 5+

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
12 augusti 2014

Salt?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Howdy. Simply just planned to ask a quick problem. Now i'm dedfgcgeeaddcecc
10 maj 2014

Howdy. Simply just planned to ask a quick problem. Now i'm dedfgcgeeaddcecc

Kommentar av Ny
30 december 2012

Kan man äta den kall dagen efter tillagning?

Redaktionens kommentar
Det kan man och det smakar utmärkt! Vill du att den ska smaka mera kan du låta den bli rumsvarm eller värma den i ugn.
Kommentar av Elisabet.G
31 juli 2011

Gud vilken god paj!

Enkel och snabb att göra. Rekomenderar detta recept.

Kommentar av Alexander
24 juni 2011

Herregud vilken god paj!

Kommentar av osignerat
14 maj 2011

så bra recept

Kommentar av Ida
28 januari 2011

Om man som jag inte är så förtjust i oliver kan man byta ut de mot broccoli, jättegott!

Kommentar av Linda S
25 december 2010

Lactosfri fetaost paj , hur gör jag ?

Svar av Namn/signatur
22 januari 2011

Väldigt enkelt att göra laktosfri, köp laktosfri mjölk/grädde, använd fetaost som bara är av får/getost (inte gjord på komjölk alltså.) Ta-da! Så är pajen laktosfri! :D

Kommentar av billy
18 september 2009

åh paj

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »


Äppelkakor

Läckraste äppelkakorna du enkelt bakar själv!

På många håll börjar de första äpplena så smått mogna och vi laddar upp med några klassiska recept på äppelkaka. Smulpaj med äpplen och paj med äppelmos passar många gånger men ibland vill man ha en typisk kaka till kaffet eller efterrätten. Prova vårt recept på saftiga äppelkaka eller gör en riktigt god äppelkaka i långpanna som räcker till många gäster. Själva äter vi oss proppmätta på en nykomponerad äppelkaka med muscovadosocker. Det smakrika rårörsockret ger kakan en extra skjuts och lyfter klassikern till ny höjd!

 efterratter.se

Smulpaj

Rabarberpaj med mandeltäcke

Första rabarberpajen för säsongen är den allra godaste. Smaksätt med citron!

smulpaj.se

Sockerkakor

Mjuka kakor!

Kakälskare, se hit! www.sockerkakor.se är en sajt med bara mjuka kakor.

sockerkakor.se


Mjölkfritt

Smakfullt mjölkfritt

Huvudrätt, dessert eller bakverk? Det finns många mjölkfria alternativ. Prova en uppfriskande citronsorbet till efterrätt!

Självklart ska du inte avstå från godsaker för att du inte tål mjölk. Det är lätt att baka mjölkfria scones eller varför inte en klassisk kladdkaka? Bjud gästerna på krämig potatisgratäng eller frossa i kokosvåfflor. Smaklig mjölkfri måltid!

 mjölkfriarecept.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Helgkyckling

Lättlagad kyckling. Filéer i ugn, fyllda med smakrik korv…Lätt nog för vardagen – gott nog för helgen!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...