Fetaostpaj

En paj för dig som gillar fetaost, tomater och goda oliver!

 Till 4 personer

Du behöver

Utöver pajdegen:

  • 3 ägg
  • 2,5 dl mjölk eller grädde
  • 200 gram fetaost
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl svarta oliver, gärna Kalamata-oliver
  • 2 tomater
  • 1 tsk rosmarin
  • svartpeppar

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Vispa samman ägg, mjölk/grädde. Finhacka eller mixa hälften av osten och blanda i stanningen. Finhacka lök och pressa vitlöken, blanda i. Slå stanningen i pajskalet, skär resten av fetaosten och tomaterna i bitar och fördela ovanpå stanningen. Strö över rosmarin och krydda med grovmalen svartpeppar. Kärna ur oliverna och lägg ut dem jämnt över ytan.

Grädda i cirka 180 grader i 40-45 minuter. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.

Servera pajen varm med en god sallad, nybakat bröd och gärna en skål soltorkade tomater i olja. Vitlöksbröd är också ett gott tillbehör.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av makemesmile
5 maj 2015

Underbar paj! Receptet går i favoriter. 5+

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
12 augusti 2014

Salt?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Howdy. Simply just planned to ask a quick problem. Now i'm dedfgcgeeaddcecc
10 maj 2014

Howdy. Simply just planned to ask a quick problem. Now i'm dedfgcgeeaddcecc

Kommentar av Ny
30 december 2012

Kan man äta den kall dagen efter tillagning?

Redaktionens kommentar
Det kan man och det smakar utmärkt! Vill du att den ska smaka mera kan du låta den bli rumsvarm eller värma den i ugn.
Kommentar av Elisabet.G
31 juli 2011

Gud vilken god paj!

Enkel och snabb att göra. Rekomenderar detta recept.

Kommentar av Alexander
24 juni 2011

Herregud vilken god paj!

Kommentar av osignerat
14 maj 2011

så bra recept

Kommentar av Ida
28 januari 2011

Om man som jag inte är så förtjust i oliver kan man byta ut de mot broccoli, jättegott!

Kommentar av Linda S
25 december 2010

Lactosfri fetaost paj , hur gör jag ?

Svar av Namn/signatur
22 januari 2011

Väldigt enkelt att göra laktosfri, köp laktosfri mjölk/grädde, använd fetaost som bara är av får/getost (inte gjord på komjölk alltså.) Ta-da! Så är pajen laktosfri! :D

Kommentar av billy
18 september 2009

åh paj

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »


Midsommar

Jordgubbar och choklad i godaste midsommarkakan!

Ingen midsommar utan gubbar! Vi förnyar kvällen med en somrig jordgubbcheesecake med daim och massor av krossad choklad!

Matjessill, färskpotatis och västerbottenostpaj … Visst är det klassiker till midsommar. Men utan jordgubbar blir det ändå ingen riktigt midsommarafton!
Ändå kan det vara gott att variera traditionerna lite och prova några nya recept på gubbar. Räknar du med många gäster eller serverar buffé kan det passa med flera jordgubbsrätter på dessertbordet.
Klassisk jordgubbstårta passar alltid, gärna i långpannan om det är många gäster. (Är det bråttom kan du sno ihop en snabb-jordgubbstårta, eller en enkel jordgubbsdessert istället!)
Annars passar en riktigt god jordgubbscheesecake perfekt efter den salta midsommarmaten. Vi som älskar choklad väljer en nykomponerad sommarcheesecake med daim, choklad och jordgubbar!
Riktigt god midsommar önskar pepparochsalt.se!

 midsommarrecept.se

Smart helgmat

Lyxig kyckling - helgmat som räcker länge!

En riktigt klassisk helgstek är ett lyxigt sätt att fira helg! Gör två rätter i en: Läckert fylld kyckling som finmiddag och kycklingsoppa i veckan.

kycklingrecept.nu

Efterrätter

Baka en cocoskaka i helgen!

Prova ett nytt recept i helgen! En smakrik och saftig cocoskaka, bakad på grahamsmjöl och täckt med choklad.

efterratter.se


Formbröd

Baka lätt med form

Att jäsa bröd i form gör det lätt att lyckas. Enkelt rågbröd är en snabb väg till nybakat bröd!

Långjäst bröd i alla ära, men det är inte alltid man har tid att vänta. Använd form av något slag så blir det enklare att lyckas med bröden, även om du låter dem jäsa kort tid. Bröden får stöd under jäsningen och faller inte samman. Dessutom får du jämna bröd utan att forma dem…
Gott grahamsbröd eller nyttigt rågbröd passar i form, precis som det klassiska rostbrödet. Vill du snabbt ha ett lyxigt bröd till maten gör du lätt olivbröd eller ostbröd direkt i långpannan. Gott till många på snabbaste sätt!

 hembakatbrod.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Lasagne

Pasta+ugn=matkärlek! Klassisk lasagne är så nära himmelriket vi kommer på denna jord…
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...