Fetaostpaj

En paj för dig som gillar fetaost, tomater och goda oliver!

 Till 4 personer

Du behöver

Utöver pajdegen:

  • 3 ägg
  • 2,5 dl mjölk eller grädde
  • 200 gram fetaost
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl svarta oliver, gärna Kalamata-oliver
  • 2 tomater
  • 1 tsk rosmarin
  • svartpeppar

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Vispa samman ägg, mjölk/grädde. Finhacka eller mixa hälften av osten och blanda i stanningen. Finhacka lök och pressa vitlöken, blanda i. Slå stanningen i pajskalet, skär resten av fetaosten och tomaterna i bitar och fördela ovanpå stanningen. Strö över rosmarin och krydda med grovmalen svartpeppar. Kärna ur oliverna och lägg ut dem jämnt över ytan.

Grädda i cirka 180 grader i 40-45 minuter. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.

Servera pajen varm med en god sallad, nybakat bröd och gärna en skål soltorkade tomater i olja. Vitlöksbröd är också ett gott tillbehör.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av makemesmile
5 maj 2015

Underbar paj! Receptet går i favoriter. 5+

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
12 augusti 2014

Salt?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Howdy. Simply just planned to ask a quick problem. Now i'm dedfgcgeeaddcecc
10 maj 2014

Howdy. Simply just planned to ask a quick problem. Now i'm dedfgcgeeaddcecc

Kommentar av Ny
30 december 2012

Kan man äta den kall dagen efter tillagning?

Redaktionens kommentar
Det kan man och det smakar utmärkt! Vill du att den ska smaka mera kan du låta den bli rumsvarm eller värma den i ugn.
Kommentar av Elisabet.G
31 juli 2011

Gud vilken god paj!

Enkel och snabb att göra. Rekomenderar detta recept.

Kommentar av Alexander
24 juni 2011

Herregud vilken god paj!

Kommentar av osignerat
14 maj 2011

så bra recept

Kommentar av Ida
28 januari 2011

Om man som jag inte är så förtjust i oliver kan man byta ut de mot broccoli, jättegott!

Kommentar av Linda S
25 december 2010

Lactosfri fetaost paj , hur gör jag ?

Svar av Namn/signatur
22 januari 2011

Väldigt enkelt att göra laktosfri, köp laktosfri mjölk/grädde, använd fetaost som bara är av får/getost (inte gjord på komjölk alltså.) Ta-da! Så är pajen laktosfri! :D

Kommentar av billy
18 september 2009

åh paj

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Frukostbullar

Andra bullar

Grovt är gott! Med lättbakade små yoghurtbröd får du en bra start på dagen.

frukostbullar.se

Småkakor

Frön som sätter smak

Solrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel.

bakakaka.se


Bärlyx!

Smak av sommar

Bär är sommarlyx hela året! Tjuvstarta sommaren med paj med blåbär och hallon.

Kanske har du frysen full av trädgårdens och skogens skörd? Annars hittar du bären i frysdisken året om.

Ta mellanmålet till nya höjder med en härlig hallonsmoothie, eller koka kräm på dina egna favoritbär!

Köpevarianten kan aldrig mäta sig med din egen nyponsoppa en kylig morgon...

 bärrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...