Fetaostpaj

En paj för dig som gillar fetaost, tomater och goda oliver!

 Till 4 personer

Du behöver

Utöver pajdegen:

  • 3 ägg
  • 2,5 dl mjölk eller grädde
  • 200 gram fetaost
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl svarta oliver, gärna Kalamata-oliver
  • 2 tomater
  • 1 tsk rosmarin
  • svartpeppar

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Vispa samman ägg, mjölk/grädde. Finhacka eller mixa hälften av osten och blanda i stanningen. Finhacka lök och pressa vitlöken, blanda i. Slå stanningen i pajskalet, skär resten av fetaosten och tomaterna i bitar och fördela ovanpå stanningen. Strö över rosmarin och krydda med grovmalen svartpeppar. Kärna ur oliverna och lägg ut dem jämnt över ytan.

Grädda i cirka 180 grader i 40-45 minuter. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.

Servera pajen varm med en god sallad, nybakat bröd och gärna en skål soltorkade tomater i olja. Vitlöksbröd är också ett gott tillbehör.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av makemesmile
5 maj 2015

Underbar paj! Receptet går i favoriter. 5+

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
12 augusti 2014

Salt?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Howdy. Simply just planned to ask a quick problem. Now i'm dedfgcgeeaddcecc
10 maj 2014

Howdy. Simply just planned to ask a quick problem. Now i'm dedfgcgeeaddcecc

Kommentar av Ny
30 december 2012

Kan man äta den kall dagen efter tillagning?

Redaktionens kommentar
Det kan man och det smakar utmärkt! Vill du att den ska smaka mera kan du låta den bli rumsvarm eller värma den i ugn.
Kommentar av Elisabet.G
31 juli 2011

Gud vilken god paj!

Enkel och snabb att göra. Rekomenderar detta recept.

Kommentar av Alexander
24 juni 2011

Herregud vilken god paj!

Kommentar av osignerat
14 maj 2011

så bra recept

Kommentar av Ida
28 januari 2011

Om man som jag inte är så förtjust i oliver kan man byta ut de mot broccoli, jättegott!

Kommentar av Linda S
25 december 2010

Lactosfri fetaost paj , hur gör jag ?

Svar av Namn/signatur
22 januari 2011

Väldigt enkelt att göra laktosfri, köp laktosfri mjölk/grädde, använd fetaost som bara är av får/getost (inte gjord på komjölk alltså.) Ta-da! Så är pajen laktosfri! :D

Kommentar av billy
18 september 2009

åh paj

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »


Vintersoppor

Soppan som värmer i vintermörkret!

Vegetariska soppor är klimatbra, billigt och supergott! Prova en krämig jordärtskockssoppa som enkel festmat.

Soppor är smart mat. Värmande i vintermörkret, lättlagade och enkla att ha färdiga om tiden inte räcker till. Med bröd eller krutonger är kvällsmaten färdig. Och en god soppa med nybakat bröd är också riktigt festmat. Lagar du soppa på råvaror i säsong får du dessutom miljö-bra mat. Och billig!
Därför slår vi gärna ett slag för rotfrukter och lagar potatissoppa, morotssoppa eller rödbetssoppa. Enkla recept med få ingredienser som ändå mättar och har massor av smak. Eller kanske en mustig rotfruktssoppa med fänkål?
Vår senaste favorit är ett nytt recept på jordärtskockssoppa. Smakrik och krämig blir den en perfekt helgrätt eller förrätt. Förförsikt gott, klokt billigt och sjukt lyxigt!

 sopprecept.se

Kladdkakor

Kladdkakorna som alla älskar!

Vår nya, glutenfria kladdkaka är en kaka de flesta tål. Och som alla gillar!

kladdkakor.se

Lussekatter

Lussekatter och andra saffransbröd

Saftiga lussekatter till Lucia vill väl alla ha? Svaret är att baka lussekatter med kesella, säger vissa...

julkakor.se


Glutenfritt

Baka glutenfritt utan mjölmix!

Allt fler blir glutenintoleranta. Men det går att baka gott som alla kan äta utan att alltid använda mjölmix. Både pannkakor och kladdkaka!

Nyligen kom en rapport som visade att allt fler svenskar inte tål gluten. Glutenfritt, utan mjöl från våra vanligaste sädesslag, blir alltså viktigt för allt fler. Ofta ingår färdig, glutenfri mjölmix i recepten när man ska baka glutenfritt. Men det måste inte vara så. Inte sällan går det att använda mjöl av ris, majs, havre eller kokos. Glutenfri kladdkaka blir ännu bättre utan mix och pannkakor på havremjöl och bovete är både lättstekta och goda. Samma sak med scones. Eller en god glutenfri paj till efterrätt. Garanterat så god att den passar alla! Det går också att hoppa över mjölet helt och göra en chokladkaka med mandelmassa och ren choklad. Riktigt enkelt, riktigt gott och riktigt glutenfritt!

 glutenfriarecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...