![]() ![]() Grundrecept på dinkelpaj - GI-pajdegEn nyttigare alternativ deg, som också passar den som äter GI-kost.Dinkel, som är en äldre vetesort, blir allt vanligare i våra butiker. Har en fin smak som passar till pajdeg. Du behöver
Gör så härHacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Degen kan vara lite svårare att kavla än en deg på fint mjöl. Ibland kan man behöva lite extra mjöl. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 grader. Degen tål bra att sparas i kyl eller frys, se bara till att packa in den i plast så den inte torkar.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!
![]() ![]() 19 mars 2011
Är typ beroende av paj :) ![]() ![]() ![]() 5 juni 2009
Hur mycket är 200 gr i deciliter?!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 16 maj 2010
Jag blev besviken på pajdegen, för den är för mig anledningen till varför jag älskar matpajer. Denna blev lite torr och den bara smulades i munnen. Jag vill känna åtminstone lite tuggmotstånd. Den var inte fuktig. And I like it moisty :< ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 24 juni 2010
Prova osaltat smör, ett tips. ![]() ![]() ![]() 26 maj 2010
Jag blandade hälften dinkel- och hälften vetemjöl. Det blev perfekt! Lätt att knåda och baka ut också. Mvh Janna ![]() ![]() ![]() 24 juni 2010
Bästa matsidan angående Pajer,använder den flitigt. Jag önskar er en Glad Midsommar. ![]() ![]() ![]() 15 oktober 2010
Så himla bra när man markerar texten och skriver ut! ![]() ![]() ![]() 13 september 2008
ni får fixa så man kan skriva ut, alltså en utskriftvänlig sida på recepten ![]() ![]() ![]() Det är endel fix som har varit högre prioritet. Men jag lovar, vi fixar det. ![]() ![]() ![]()
|
|
Funkar detta som dessert paj?