Frysa pajskal?
Jag vill göra några pajer (~6) till min mamas 50-års kalas. Vi har bara två former. är det möjligt att frysa pajskalen (efter förgräddningen) utan själva formen? Har du tips?
- Heike
Hej Heike! Frysa paj brukar gå fint. Och i princip går det utmärkt frysa förgräddade pajskal. Men... de är väldigt sköra och går lätt sönder. Först ska du få skalen ur formen utan att skada dem och sedan ska du förpacka dem så de klarar frysen. De blir också svårt att förvara dem i frysen så att de ligger helt säker. Jag skulle alltså inte rekommendera det. Saknar du formar så är mitt råd antingen att du lånar in formar eller köper ett paket engångsformar. Då får du den stadga som gör att pajskalet/ pajen klarar frysen bättre. Lycka till med pajbaket och 50-års kalaset! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarBaka tre sorters bullar av samma deg!Nybakade frukostbullar får den segaste morgon att ljusna. Prova att baka tre sorters bullar av samma deg! Vegetariska grytor och sopporVinterns sista långkokVintern vill visst stanna lite till, men vi passar på att värma oss med en rejäl, rykande böngryta med kokosmjölk! Fika på trappanSolig fika på trappanDet är dags att plocka fram kakfatet i våningar och fylla med hembakade kakor av olika sorter. De mjuka kakorna har förstås hedersplatsen och bland dem är en riktig favorit den saftiga sockerkakan, som är bakad med mycket smör och är riktigt hållbar. Vill man inte baka när solen lyser är det förstås också perfekt att ladda frysen en molnig dag! I kakfatets topp hittar vi gärna syltkakor, om någon orkar efter att ha ätit tigerkaka förstås. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|