Pajdeg i förväg?
Kan jag göra pajdeg ett par dagar före själva bakningen? Tycker du att man alltid ska förbaka pajskalet för bästa resultat?
- Pia
Hej Pia! Jovisst, jag tycker du kan göra pajdegen i förväg. Se bara till att förvara degen lufttätt i plast, så den inte torkar i kylen. Jag tycker ofta att pajen blir bättre om man förbakar skalet. Det beror också på vad du har för fyllning. En "blöt" fyllning löser lätt upp skalet och pajen kan bli för blöt i botten. Har du tid på dig så prova dig fram - det kan gå fint även utan förgräddning. Lycka till med festen! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Baka luftigt!Frasigt nybakat brödSurdegsbröd på rågmjöl i all ära. Men ibland vill man njuta av ett riktigt frasigt och luftigt durumvetebröd. FruktfestÄppel, päppel... paj!
Den första äppelpajen ger försmak på en lång, god höst. Vi börjar med efterrätten! PannkakorNyttig plockmatPannkakor brukar inte räknas till hälsokost och de som håller koll på kallorier undviker gärna dessa stekta läckerheter. Men det går faktiskt att laga riktigt goda pannkakor som är nyttiga och fungerar utmärkt till middagsmat. Byt ut helgens tacos mot pannkaksrullar med goda, mättande och nyttiga tillbehör! Stek pannkakor med dinkel, havrepannkakor eller grahamspannkakor. Servera med grönsallad, ruccola, oliver, fetaost och marinerade kikärtor. Gör god vegetarisk aubergindipp till eller servera kycklingfilé i bitar. Yoghurt, cream fraiche eller tomatsås till och kanske lättkokt broccoli, majs och några rödlöksringar... En riktigt mättande och god pannkaka långt från den sockerstinna efterrättspannkakan med sylt och grädde! God helg önskar pepparochsalt.se! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|