Pajdeg i förväg?
Kan jag göra pajdeg ett par dagar före själva bakningen? Tycker du att man alltid ska förbaka pajskalet för bästa resultat?
- Pia
Hej Pia! Jovisst, jag tycker du kan göra pajdegen i förväg. Se bara till att förvara degen lufttätt i plast, så den inte torkar i kylen. Jag tycker ofta att pajen blir bättre om man förbakar skalet. Det beror också på vad du har för fyllning. En "blöt" fyllning löser lätt upp skalet och pajen kan bli för blöt i botten. Har du tid på dig så prova dig fram - det kan gå fint även utan förgräddning. Lycka till med festen! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Mos och marmelad på äppleFyll hyllorna med äpplen!Vi tycker om att fylla förråden inför vintern! Med så många äppelträd i landet finns det många goda skäl att koka mos och marmelad. MellanmålFyll på med mellanmål
Såväl bär som frukt är utmärkta som bas i mellanmål. Finfina vitaminer och naturligt socker från en god hallonsmoothie eller enkel apelsinsallad är perfekt när magen kurrar på eftermiddagen. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|