ChevrepajEn god paj på smakrik getost. Passar lika bra serverad kall som varm! En perfekt buffé- eller utflyktspaj.
Du behöverUtöver pajdegen:
Pajdeg
Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten: Gör så härFörgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor. Pressa vitlöksklyftan och vispa ner den tillsammans med tomatpurén. Skiva löken i tunna skivor. Smula chevre och lägg osten jämnt i botten på det gräddade pajspaket. Häll äggstanningen över osten och grädda pajen i 225 grader i cirka 20 minuter. Ta ut pajen och strö den rivna osten över pajen. Grädda i ytterligare fem minuter, tills pajen är fast och fått fin färg. Strö över grovmalen svartpeppar och servera med sallad.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MidsommarMatjessill i ny kostym!
Sill till nypotatis är klassisk midsommarmat. Det är enkelt att själv krydda matjessillen! PizzaRuccolaKnaprig botten och smakfullt på toppen! Gör en läcker pizza med aubergine och ruccola. Sylt och chutney av rabarberFånga rabarbersmaken i flyktenMed sin syrliga smak bryts rabarbern fint med sötma. Detta gör rabarberchutney till ett uppskattat tillbehör att plocka fram i vinter. Nu före den stora syltruschen senare i sommar kan vi ta oss tid att koka sylt på rabarbern - och av kryddor som kanel och vanilj lyfter smaken ytterligare! Den klassiska efterrätten kompott går också den att frysa in, men kanske vill vi helst äta genast med lite kall vispgrädde. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|