Brie- och salamipaj

En paj för ost- och korvälskaren! Mycket smak och enkel att lyckas med.

 

Du behöver:

  • 1/2 rödlök
  • 250 gram brie
  • 75 gram salami
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Fincka löken. Skär osten i skivor. Klipp eller strimla salamin i mindre bitar. Täck botten av pajskalet med brie och varva sedan salami, brie och rödlök.

Vispa samman ägg och mjölk. Häll stanningen i pajskalet och grädda i cirka 40 minuter i 200 grader.

Låt svalna något innan servering.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Kommentar av nyfiken
17 november 2013

Varför vill man ha äggstanning i en paj som nästan bara är ost? Stel blir den väl iaf?

Kommentar av elin :)
5 augusti 2011

mycket god, passar perfekt till kräftor!!

Kommentar av Karin
25 februari 2011

Mycket ost men ack såååå... god!Kanske att man kan testa med soltorkade tomater i? Det får bli nästa gång jag gör pajen.

Kommentar av Marie-Ann Jansson
16 april 2010

Hej,

Ska göra den här Brie- och salamipajen i helgen.

Tack också för eran hemsida med allt gott. Fick bara en idé att gå in på våfflor och hittade otroligt mycket gott.

Tack

Hälsningar

Marie-Ann Jansson

Kommentar av FIa
19 april 2010

Ruccola och salami/brie som topping!

Kommentar av Anna
28 oktober 2010

Kan man använda skivad chorizo ist för salami?


Äppelkakor

Läckraste äppelkakorna du enkelt bakar själv!

På många håll börjar de första äpplena så smått mogna och vi laddar upp med några klassiska recept på äppelkaka. Smulpaj med äpplen och paj med äppelmos passar många gånger men ibland vill man ha en typisk kaka till kaffet eller efterrätten. Prova vårt recept på saftiga äppelkaka eller gör en riktigt god äppelkaka i långpanna som räcker till många gäster. Själva äter vi oss proppmätta på en nykomponerad äppelkaka med muscovadosocker. Det smakrika rårörsockret ger kakan en extra skjuts och lyfter klassikern till ny höjd!

 efterratter.se

Helgtipset

Lasagne till helgen!

Finns det någonting som går upp mot en ångande, nygräddad lasagne?

lasagne.nu

Soppa

Vardag med stil

Tillbaka till vardagen efter alla helger. Starta upp med soppa och hembakat knäckebröd!

sopprecept.se


Lingon till mat och bakning

Syrligt och sött med lingon

Lingonet är ett mångsidigt bär som finns i överflöd så här års. Väljer du lingonsylt eller en härlig dessert med lingon? Eller både och?

Vackert röda lingon tittar fram lite här och var och passar med sin syrliga smak både till matlagning och som ett uppfriskande tillskott i bakningen. Variera husmansrätten köttbullar med lingonsylt och laga köttbullarna på viltfärs, för att uppleva lingonens förmåga att ta fram den vilda smaken, precis som till vildsvinsskav. Till efterrätt passar en lingondessert med kanel- och kardemummagrädde - kryddor som är smakkompisar till lingon. För all del, lingonpaj passar fint det också, välj själv!

 bärrecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Smått och gott

Mandelkakor. Småkakor är stor bakning! Det enkla är ibland det allra godaste.
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...