Brie- och salamipaj

En paj för ost- och korvälskaren! Mycket smak och enkel att lyckas med.

 

Du behöver:

  • 1/2 rödlök
  • 250 gram brie
  • 75 gram salami
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Fincka löken. Skär osten i skivor. Klipp eller strimla salamin i mindre bitar. Täck botten av pajskalet med brie och varva sedan salami, brie och rödlök.

Vispa samman ägg och mjölk. Häll stanningen i pajskalet och grädda i cirka 40 minuter i 200 grader.

Låt svalna något innan servering.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Kommentar av nyfiken
17 november 2013

Varför vill man ha äggstanning i en paj som nästan bara är ost? Stel blir den väl iaf?

Kommentar av elin :)
5 augusti 2011

mycket god, passar perfekt till kräftor!!

Kommentar av Karin
25 februari 2011

Mycket ost men ack såååå... god!Kanske att man kan testa med soltorkade tomater i? Det får bli nästa gång jag gör pajen.

Kommentar av Marie-Ann Jansson
16 april 2010

Hej,

Ska göra den här Brie- och salamipajen i helgen.

Tack också för eran hemsida med allt gott. Fick bara en idé att gå in på våfflor och hittade otroligt mycket gott.

Tack

Hälsningar

Marie-Ann Jansson

Kommentar av FIa
19 april 2010

Ruccola och salami/brie som topping!

Kommentar av Anna
28 oktober 2010

Kan man använda skivad chorizo ist för salami?


Fettisdagen 28 februari

Baka dina egna semlor hemma med nya recept!

Det är semmeltider och vi äter semlor som aldrig förr. Prova något nytt och baka egna semmelmuffins!

Nuförtiden kan vi köpa semlor i butiker och på café mellan jul och påsk. Varje år mumsar vi i oss över 40 miljoner semlor i Sverige. Och varianterna blir fler även om de flesta vill ha klassiska semlor kring fettisdagen.
Alla konditorier påstår att just deras semlor är de allra godaste. Men godast är väl ändå dina egna, hembakade semlor! Baka klassiska semlor, wienersemlor, semlor med hallon, lemoncurd-semlor eller kanske chokladsemlor. Prova karlsbadersemlor, vaniljsemlor eller petit-choux semlor … Kanske en semmelkrans som räcker till många?
Eller tänk på gränserna lite till och testa något nytt. Kanske ett recept på chokladsemlor, saffranssemlor eller ett fat läckra semmelmuffins fyllda med mandelmassa.
Inte konstigt att vi gillar semlor!

 semlor.nu

Snabba mat-pannkakor

Pannkaksfest med franska galetter!

Lyxa till vardagskvällen eller bara variera torsdagspannkakan? Franska bovetepannkakor, galetter med fyllning är värdig snabbmat!

pannkakor.se

Långpannekaka

Morot, apelsin + choklad

Snabb–bakat som räcker åt alla? Apelsindoftande morotskaka i långpannan!

morotskaka.com


Sallad till buffén

Somrig sallad till buffén

Nej, nytt är det inte, men så gott! Klassikern grekisk sallad med salta oliver, välmogna tomater och fetaost tar sin välförtjänta plats på buffén.

Till sommaren blir våra vanligaste salladsgrönsaker som bäst: svenskodlade, mogna, nyskördade. Då passar det bra göra en härlig sallad till buffén. Om salladen ska mätta är det bra att göra den mättande, som ljummen potatissallad med bacon och brieost eller smakrik pestokryddad pastasallad. Vänta till dagen för festen med att lägga samman salladen eftersom vissa grönsaker blir trista av att ligga! Däremot kan dressingen förberedas och potatis eller gryn kokas i förväg. Servera rumstempererad för att få så mycket smak av sommar som möjligt.

 salladsrecept.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...