Brie- och salamipaj

En paj för ost- och korvälskaren! Mycket smak och enkel att lyckas med.

 

Du behöver:

  • 1/2 rödlök
  • 250 gram brie
  • 75 gram salami
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Fincka löken. Skär osten i skivor. Klipp eller strimla salamin i mindre bitar. Täck botten av pajskalet med brie och varva sedan salami, brie och rödlök.

Vispa samman ägg och mjölk. Häll stanningen i pajskalet och grädda i cirka 40 minuter i 200 grader.

Låt svalna något innan servering.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Kommentar av nyfiken
17 november 2013

Varför vill man ha äggstanning i en paj som nästan bara är ost? Stel blir den väl iaf?

Kommentar av elin :)
5 augusti 2011

mycket god, passar perfekt till kräftor!!

Kommentar av Karin
25 februari 2011

Mycket ost men ack såååå... god!Kanske att man kan testa med soltorkade tomater i? Det får bli nästa gång jag gör pajen.

Kommentar av Marie-Ann Jansson
16 april 2010

Hej,

Ska göra den här Brie- och salamipajen i helgen.

Tack också för eran hemsida med allt gott. Fick bara en idé att gå in på våfflor och hittade otroligt mycket gott.

Tack

Hälsningar

Marie-Ann Jansson

Kommentar av FIa
19 april 2010

Ruccola och salami/brie som topping!

Kommentar av Anna
28 oktober 2010

Kan man använda skivad chorizo ist för salami?


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Semlor

Dags för semlor!

Fettisdagen den 21 februari är en högtidsdag vi gärna tjuvstartar på! Nu längtar vi efter klassiska semlor med mandelmassa och grädde.

semlor.nu

Pajrecept

Lättlagad fest!

Paj till helgen? Gör någon av de klassiska recepten eller en ny variant av paj med korv och champinjoner!

pajrecept.se


Lättlagad snabbmat

Hemgjorda piroger

Piroger är hemlagad snabbmat. Fyll frysen med köttfärspiroger och ta fram när det är bråttom!

Mjuka bröd med god fyllning är tacksamt att kunna trolla fram på några minuter. Har du gjort en stor omgång piroger är det lätt att värma så många som det går åt. Och piroger är också bra utflyktsmat eller mellanmål.
Fyll pirogerna med din favoritfyllning: Vegetariskt med fetaost eller kanske veganska piroger med ris och lök?
Eller så lagar du en omgång klassiska piroger fyllda med köttfärs och ost. Den som vill ha riktigt smakrika piroger använder getost och gör piroger med chèvre. Snabbt, gott och hemlagat!

 helgmenyn.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...