Brie- och salamipajEn paj för ost- och korvälskaren! Mycket smak och enkel att lyckas med.
Du behöver:
PajdegGör en sats pajdeg efter något av grundrecepten: Gör så härFörgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader. Fincka löken. Skär osten i skivor. Klipp eller strimla salamin i mindre bitar. Täck botten av pajskalet med brie och varva sedan salami, brie och rödlök. Vispa samman ägg och mjölk. Häll stanningen i pajskalet och grädda i cirka 40 minuter i 200 grader. Låt svalna något innan servering.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!
Kommentar av
elin :)
5 augusti 2011
mycket god, passar perfekt till kräftor!! Kommentar av
Karin
25 februari 2011
Mycket ost men ack såååå... god!Kanske att man kan testa med soltorkade tomater i? Det får bli nästa gång jag gör pajen. Kommentar av
Marie-Ann Jansson
16 april 2010
Hej, Ska göra den här Brie- och salamipajen i helgen. Tack också för eran hemsida med allt gott. Fick bara en idé att gå in på våfflor och hittade otroligt mycket gott. Tack Hälsningar Marie-Ann Jansson Kommentar av
FIa
19 april 2010
Ruccola och salami/brie som topping! Kommentar av
Anna
28 oktober 2010
Kan man använda skivad chorizo ist för salami? MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KycklingCitrongrilladCitron och timjan kan aldrig bli fel. Servera citronkyckling, där honung och timjan ger smak. MuffinsRäddningen i en veckad pappersform
Snabbakade, enkla och oemotståndliga - muffins finns i många skepnader och fungerar alltid. Allt från morotskaka i muffinsform, via svartvinbärsmuffins till riktigt fullproppade nöt- och chokladmuffins som kan fresta de flesta. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Varför vill man ha äggstanning i en paj som nästan bara är ost? Stel blir den väl iaf?