Tacopaj

Bästa kryddningen ordnar du själv!

 

Du behöver

Utöver pajdegen:

Färs

2-3 klyftor vitlök
1 gul lök
300 g köttfärs
1 tsk spiskummin
1/2 tsk kanel
1 tsk paprikapulver
1 krm cayenne
ev 2 krm rökt paprikapulver
1 msk olivolja

2 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 1/2 tsk oregano
1 tsk farinsocker
1 pkt (400 g) blandade bönor
1 dl majskorn

 

Täcke

2 dl crème fraiche
1 1/2 dl riven stark ost
2 tomater
1 tsk oregano

 

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Förgrädda pajskalet 10 minuter i cirka 200 grader.

Finhacka lök och vitlök. Fräs snabbt i olivoljan till dess att löken blivit genomskinlig. Lägg i färsen och rör ner spiskummin, kanel, paprikapulver, cayenne och eventuellt rökt paprika. Låt fräsa under omrörning tills färsen är genomstekt.

Koka upp vattnet och blanda med tomatpurén och buljongtärningen. Häll blandningen över färsen och rör om. Tillsätt oregano och farinsocker. Låt koka ihop. Ta färsen från värmen. Skölj bönorna och blanda ner dem tillsammans med majskornen. Häll färsen i pajskalet.

Rör ihop crème fraiche och riven ost. Bred ut jämnt över fyllningen. Skär tomaterna i tunna skivor och fördela över pajen. Strö över oregano.

Grädda pajen cirka 15-20 minuter i 200 graders ugnsvärme. Servera gärna med en enkel grönsallad.


Kommentar av Micke
5 januari 2014

Hade en fest med 4 pajer, denna blev avgjort mest uppskattad!

Kommentar av Kristina
20 augusti 2013

Hej,

vi gjorde den med sojafärs, det gick jättebra. Mild och god kryddning, vill man ha mera sting får man krydda mer, tex med chili.

Kommentar av Kurt
21 februari 2013

Den blev något vattnig när jag gjorde den. tror inte det är receptets fel utan jag skulle nog ha kokat bort lite mer vatten när jag slog över vatten/pure-blandningen.

Annars var pajen supergod!

Kommentar av Vi på Eriksberg
3 februari 2013

Min första egenbakade paj. Smakade MERA! Hustrun och jag åt upp hela pajen samma dag! Så god var den.

Redaktionens kommentar
Vad härligt att höra! Grattis till framgången - det är början på något stort!

 


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Skorpor

Knaprigt med snits

Litet är vackert. En klassisk mandelskorpa är rätt tillbehör till espresson eller ostbrickan!

bakakaka.se

Helgmenyn

Svamp gillar ost

Svamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost!

helgmenyn.se


Första advent

Stillsam adventsfika

Första advent är startskottet för julen! Baka mjuk pepparkaka och lys upp det första julstöket med doften av kardemumma, kanel, nejlika och ingefära...

Nu är det dags för adventsljusstakarnas ljus över bordet, stjärnor i fönstren, och kanske en trevande tomte i någon vrå. Än är vi inte varma i kläderna, så stora lussekattsbaket får vänta till en annan dag. Njut av en liten sats klassiska pepparkakor med goda ostar som vuxna tillbehör. Kombinationen pepparkakor med ädelost är en modern klassiker.

En snabbakad mjuk pepparkaka sätter smak på adventsfikan utan krångel. Så skramla lite med pepparkaksformarna, tänd första ljuset och låt första advent bli en bra ursäkt för en riktigt god fika. I all enkelhet!

 pepparkaksrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...