Tacopaj

Bästa kryddningen ordnar du själv!

 

Du behöver

Utöver pajdegen:

Färs

2-3 klyftor vitlök
1 gul lök
300 g köttfärs
1 tsk spiskummin
1/2 tsk kanel
1 tsk paprikapulver
1 krm cayenne
ev 2 krm rökt paprikapulver
1 msk olivolja

2 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 1/2 tsk oregano
1 tsk farinsocker
1 pkt (400 g) blandade bönor
1 dl majskorn

 

Täcke

2 dl crème fraiche
1 1/2 dl riven stark ost
2 tomater
1 tsk oregano

 

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Förgrädda pajskalet 10 minuter i cirka 200 grader.

Finhacka lök och vitlök. Fräs snabbt i olivoljan till dess att löken blivit genomskinlig. Lägg i färsen och rör ner spiskummin, kanel, paprikapulver, cayenne och eventuellt rökt paprika. Låt fräsa under omrörning tills färsen är genomstekt.

Koka upp vattnet och blanda med tomatpurén och buljongtärningen. Häll blandningen över färsen och rör om. Tillsätt oregano och farinsocker. Låt koka ihop. Ta färsen från värmen. Skölj bönorna och blanda ner dem tillsammans med majskornen. Häll färsen i pajskalet.

Rör ihop crème fraiche och riven ost. Bred ut jämnt över fyllningen. Skär tomaterna i tunna skivor och fördela över pajen. Strö över oregano.

Grädda pajen cirka 15-20 minuter i 200 graders ugnsvärme. Servera gärna med en enkel grönsallad.


Kommentar av Micke
5 januari 2014

Hade en fest med 4 pajer, denna blev avgjort mest uppskattad!

Kommentar av Kristina
20 augusti 2013

Hej,

vi gjorde den med sojafärs, det gick jättebra. Mild och god kryddning, vill man ha mera sting får man krydda mer, tex med chili.

Kommentar av Kurt
21 februari 2013

Den blev något vattnig när jag gjorde den. tror inte det är receptets fel utan jag skulle nog ha kokat bort lite mer vatten när jag slog över vatten/pure-blandningen.

Annars var pajen supergod!

Kommentar av Vi på Eriksberg
3 februari 2013

Min första egenbakade paj. Smakade MERA! Hustrun och jag åt upp hela pajen samma dag! Så god var den.

Redaktionens kommentar
Vad härligt att höra! Grattis till framgången - det är början på något stort!

 


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Crêpes

Snabba pannkakor med god och matig fyllning

Pannkakor måste inte betyda sylt och grädde. Tvärtom. Gör matiga och goda crêpes med räkor som passar både vardag och helgkväll!

pannkakor.se

Gröt

Dagens viktigaste mål

Starta dagen med en rykande skål gröt! Varför inte en klassisk mannagrynsgröt med bär och mjölk?

gröt.com


Frukost

Lyxigt nybakat!

Sparka igång dagen med stil! Hembakta frallor vinner över vilket morgonhumör som helst.

En bra start tycks kunna påverka hela dagen. Och få saker får en på lika bra humör som nybakat bröd till frukost! Njut av mjuka tekakor med smör och god hårdost. Baka franskbrödbullar och servera med favoritmarmeladen och hela kannan nybryggt te.

Vill du stila lite extra bakar du egna bagels till långfrukosten. Eller steker en rejäl hög med amerikanska pannkakor...

Inte hunnit förbereda bakandet och eller för morgontrött för större projekt? Det finns alltid scones av många slag. Rykande nygräddade är de en minst lika god start på dagen!

 frukostbullar.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...