Tacopaj

Bästa kryddningen ordnar du själv!

 

Du behöver

Utöver pajdegen:

Färs

2-3 klyftor vitlök
1 gul lök
300 g köttfärs
1 tsk spiskummin
1/2 tsk kanel
1 tsk paprikapulver
1 krm cayenne
ev 2 krm rökt paprikapulver
1 msk olivolja

2 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 1/2 tsk oregano
1 tsk farinsocker
1 pkt (400 g) blandade bönor
1 dl majskorn

 

Täcke

2 dl crème fraiche
1 1/2 dl riven stark ost
2 tomater
1 tsk oregano

 

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Förgrädda pajskalet 10 minuter i cirka 200 grader.

Finhacka lök och vitlök. Fräs snabbt i olivoljan till dess att löken blivit genomskinlig. Lägg i färsen och rör ner spiskummin, kanel, paprikapulver, cayenne och eventuellt rökt paprika. Låt fräsa under omrörning tills färsen är genomstekt.

Koka upp vattnet och blanda med tomatpurén och buljongtärningen. Häll blandningen över färsen och rör om. Tillsätt oregano och farinsocker. Låt koka ihop. Ta färsen från värmen. Skölj bönorna och blanda ner dem tillsammans med majskornen. Häll färsen i pajskalet.

Rör ihop crème fraiche och riven ost. Bred ut jämnt över fyllningen. Skär tomaterna i tunna skivor och fördela över pajen. Strö över oregano.

Grädda pajen cirka 15-20 minuter i 200 graders ugnsvärme. Servera gärna med en enkel grönsallad.


Kommentar av Micke
5 januari 2014

Hade en fest med 4 pajer, denna blev avgjort mest uppskattad!

Kommentar av Kristina
20 augusti 2013

Hej,

vi gjorde den med sojafärs, det gick jättebra. Mild och god kryddning, vill man ha mera sting får man krydda mer, tex med chili.

Kommentar av Kurt
21 februari 2013

Den blev något vattnig när jag gjorde den. tror inte det är receptets fel utan jag skulle nog ha kokat bort lite mer vatten när jag slog över vatten/pure-blandningen.

Annars var pajen supergod!

Kommentar av Vi på Eriksberg
3 februari 2013

Min första egenbakade paj. Smakade MERA! Hustrun och jag åt upp hela pajen samma dag! Så god var den.

Redaktionens kommentar
Vad härligt att höra! Grattis till framgången - det är början på något stort!

 


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kladdkakor

Kladdkakorna som alla älskar!

Vår nya, glutenfria kladdkaka är en kaka de flesta tål. Och som alla gillar!

kladdkakor.se

Nudelwok

Snabb nudelwok till vardag och fest

Kryddig kycklingwok på nudlar eller kanske en nudelsallad med lax?

kycklingrecept.nu


Bagels

Frukt eller choklad

Finns det någonting läckrare än nybakade bagels? Gör söta eller salta bröd efter smak!

Bagels är brödet som sticker ut lite extra. Med sin lite kompakta konsistens och speciella smak som kommer av att brödet både kokas och gräddas i ugn. Det är inte så svårt att baka bagels! Och när du väl upptäckt det bakar du lätt varianter av alla slag. Goda chokladbagels, bagels med frukt eller ostbagels?

Bagels går också utmärkt att servera som tilltugg till soppan, eller klassiskt som snabblunch, fyllda med till exempel färskost!

 bagelsrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...