Tacopaj

Bästa kryddningen ordnar du själv!

 

Du behöver

Utöver pajdegen:

Färs

2-3 klyftor vitlök
1 gul lök
300 g köttfärs
1 tsk spiskummin
1/2 tsk kanel
1 tsk paprikapulver
1 krm cayenne
ev 2 krm rökt paprikapulver
1 msk olivolja

2 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 1/2 tsk oregano
1 tsk farinsocker
1 pkt (400 g) blandade bönor
1 dl majskorn

 

Täcke

2 dl crème fraiche
1 1/2 dl riven stark ost
2 tomater
1 tsk oregano

 

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Förgrädda pajskalet 10 minuter i cirka 200 grader.

Finhacka lök och vitlök. Fräs snabbt i olivoljan till dess att löken blivit genomskinlig. Lägg i färsen och rör ner spiskummin, kanel, paprikapulver, cayenne och eventuellt rökt paprika. Låt fräsa under omrörning tills färsen är genomstekt.

Koka upp vattnet och blanda med tomatpurén och buljongtärningen. Häll blandningen över färsen och rör om. Tillsätt oregano och farinsocker. Låt koka ihop. Ta färsen från värmen. Skölj bönorna och blanda ner dem tillsammans med majskornen. Häll färsen i pajskalet.

Rör ihop crème fraiche och riven ost. Bred ut jämnt över fyllningen. Skär tomaterna i tunna skivor och fördela över pajen. Strö över oregano.

Grädda pajen cirka 15-20 minuter i 200 graders ugnsvärme. Servera gärna med en enkel grönsallad.


Kommentar av Micke
5 januari 2014

Hade en fest med 4 pajer, denna blev avgjort mest uppskattad!

Kommentar av Kristina
20 augusti 2013

Hej,

vi gjorde den med sojafärs, det gick jättebra. Mild och god kryddning, vill man ha mera sting får man krydda mer, tex med chili.

Kommentar av Kurt
21 februari 2013

Den blev något vattnig när jag gjorde den. tror inte det är receptets fel utan jag skulle nog ha kokat bort lite mer vatten när jag slog över vatten/pure-blandningen.

Annars var pajen supergod!

Kommentar av Vi på Eriksberg
3 februari 2013

Min första egenbakade paj. Smakade MERA! Hustrun och jag åt upp hela pajen samma dag! Så god var den.

Redaktionens kommentar
Vad härligt att höra! Grattis till framgången - det är början på något stort!

 


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kantareller

Snabblagad svamplycka

Ingen svamp är lika fylld med sommarsmak som kantarellen. Laga kantarellpasta för att fånga smaken.

pastarecept.nu

Mat för små

Hemlagad mat åt alla barn!

Ge ditt barn stora matupplevelser. Hur då? Med enkla recept på allt från bärmos till fisk i ugn!

barnmatsrecept.se


Blåbärstider

Det lyser blått i blåbärsskogen!

Visst ska blåbärssylt kokas, men med alldeles färska blåbär i korgen gör vi blåbärssmoothie!

Egentligen är det inte svårare än blåbär med mjölk, som är så himmelskt gott. Fast honung och vanilj gör smoothie med blåbär till något alldeles särskilt. Prova också belgiska våfflor med vispgrädde, blåbär och nyslungad honung! Eller blåbärspaj? Lite belöning med en gång vill man väl ha efter en myggig dag i skogen! Och så kokar vi förstås in så mycket blåbärssylt det bara går, att spara till höstens och vinterns grötskålar eller pannkaksfester.

 bärrecept.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...