![]() ![]() Kikärtspaj (vegetarisk paj)Pajen för dig som inte är rädd att prova någonting nytt - lite kryddig!
Du behöverUtöver pajdegen:
PajdegGör en sats pajdeg efter något av grundrecepten: Gör så härFörgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader. Grovhacka aberginen i stora bitar. Skär tomaten i mindre bitar. Grovhacka löken. Fräs aberginen och löken i omgångar i en stekpanna eller wok så de får lite färg och börjar mjukna. Finhacka vitlöken. Låt kikärtorna rinna av och skölj noga i kallt vatten. Fräs dem i lite olja så de får färg. Låt vitlöken följa med. Krydda med spiskummin, koriander, salt och svartpeppar.Vispa samman ägg, mjölk och ost. Lägg ut grönsakerna i pajskalet och täck med kikärtorna. Slå över stanningen och grädda i cirka 180 grader i 35-40 minuter.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!
![]() ![]() 9 november 2011
intressant med en vegetarisk paj som innehåller både ägg och mjölk. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 26 mars 2009
VArt ska grädden eller mjölken vara? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Hej
Stek gärna aubergine och lök också i kryddor så blir det kalasgott!