Kikärtspaj (vegetarisk paj)

Pajen för dig som inte är rädd att prova någonting nytt - lite kryddig!

 

Du behöver

Utöver pajdegen:

  • 2 färska tomater
  • 1 liten abergin
  • 1 rödlök
  • 1 burk konserverade kikärtor
  • 3 ägg
  • 1,5 dl mjölk eller grädde
  • 1 dl riven ost
  • 2 vitlöksklyftor
  • Mald koriander
  • Mald spiskummin

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Grovhacka aberginen i stora bitar. Skär tomaten i mindre bitar. Grovhacka löken. Fräs aberginen och löken i omgångar i en stekpanna eller wok så de får lite färg och börjar mjukna. Finhacka vitlöken. Låt kikärtorna rinna av och skölj noga i kallt vatten. Fräs dem i lite olja så de får färg. Låt vitlöken följa med. Krydda med spiskummin, koriander, salt och svartpeppar.Vispa samman ägg, mjölk och ost. Lägg ut grönsakerna i pajskalet och täck med kikärtorna. Slå över stanningen och grädda i cirka 180 grader i 35-40 minuter.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Kommentar av osignerat
26 november 2012

Hej

Stek gärna aubergine och lök också i kryddor så blir det kalasgott!

Kommentar av tommy
9 november 2011

intressant med en vegetarisk paj som innehåller både ägg och mjölk.

Redaktionens kommentar
Enligt normen kallar vi recept med ägg och mjölkprodukter men utan kött, fågel eller fisk för vegetariska. Recept som inte alls innehåller animaliska produkter kallas veganska.
Kommentar av Jimmy
26 mars 2009

VArt ska grädden eller mjölken vara?

Redaktionens kommentar
"Vispa samman ägg, mjöl och ost. Lägg ut grönsakerna i pajskalet och täck med kikärtorna. Slå över stanningen och grädda..."


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Glutenfritt

Baka glutenfritt utan mjölmix!

Allt fler blir glutenintoleranta. Men det går att baka gott som alla kan äta utan att alltid använda mjölmix. Både pannkakor och kladdkaka!

glutenfriarecept.se


Mat på minuter

Nyttig snabbmat med fisk och grönt till vardags

Svårt att slita dej fri från julhelgens matfester? Laga snabb och god couscouspytt med lax och fänkål på några minuter!

Efter en lång, skön och god jul vill man gärna växla över till vardagsmaten utan vare sig hälsopanik eller dietrecept. Men det får såklart gärna vara nyttigt. Och snabbt!
Fiskrätter som till exempel lyxig fisksoppa är både lätt och gott. En värmande fiskgryta passar perfekt för att höja värmen en ruggig vinterdag. Precis som fisk i ugn – torsk i timjansås är en bekväm allt–i–ett–rätt som sköter sig själv medan du gör annat.
Att smaksätta snabblagade nudlar med lax och räkor i en nudelsallad är riktig snabbmat. Eller prova vårt nya recept på couscouspytt med citron och lax. Riktig gott och nyttigt på kort tid! För vem vill inte ha en god start på ett nytt år?

 fiskrecept.nu


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...