Mager pajdeg

Detta receptet är inskickat av en av våra läsare, Axel Ekenstierna. Han använder sin pappas recept som han kallar "Magnus Pajdeg".

Tack för att du delar med dig av receptet, Axel!

Du behöver

  • 1/2 dl grahamsmjöl
  • 2.5 - 3 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 1/2 dl vatten

Gör så här

Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Degen kan vara lite svårare att kavla än en deg på fint mjöl. Ibland kan man behöva lite extra mjöl. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter.

Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 grader.

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Margit i Östersund
29 juni 2014

Vilken bra paj sida! Tack för den.

Kommentar av Malin
11 juni 2009

För hur många personer är paj degen?

Redaktionens kommentar
Pajdegen ska räcka till en paj åt 4-6 personer.
Kommentar av Anna
30 maj 2010

Är grahamsmjölet jätteviktigt i denna pajdegen? Eller kan man skippa det o bara ta vetemjöl?

Redaktionens kommentar
Det går att använda vetemjöl, men pajen blir mindre fiberrik och får lite annan smak.
Kommentar av Bianca
1 november 2008

Hej! kan du inte lägga dit hur länge den ska vara i ugnen här. Receptet känns inte riktigt komplett. Det är första gången jag ska göra paj, det kanske är vedertagen

Redaktionens kommentar
Tiden står visserligen i pajrecepten, men jag kan lägga till en tid även här.


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kola

Lyxigaste lördagsgodiset!

Sötsuget tar inte slut med påsken, och hemlagad kola till lördagsgodis kan väl inte vara så farligt?

kolarecept.se

Bakakaka

Kex till osten

Riktig god ost kräver goda kex. Baka goda havrekex som garanterat passar till favoritosten!

bakakaka.se


Pizza

Hembakad fest!

Hoppa hämtpizzan i kväll! Din hembakade quattro stagioni smakar bättre...

En pizzakväll med familj eller vänner är alltid en bra idé. Och det är inte svårt att lyckas med pizzan. Välj en enkel pizzadeg eller knåda ihop en långjäst pizzadeg, så får du riktigt knapriga kanter och botten!

Med en bra botten kan du lätt variera påläggen efter smak. Experimentera med spännande resultat eller baka någon av de klassiska pizzorna. Kanske en enkel capricciosa eller varför inte en gorgonzola? Den som inte kan bestämma sig gör förstås en quattro stagioni!

Smaklig och trevlig pizzakväll!

 bakapizza.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...