Mager pajdegDetta receptet är inskickat av en av våra läsare, Axel Ekenstierna. Han använder sin pappas recept som han kallar "Magnus Pajdeg". Tack för att du delar med dig av receptet, Axel! Du behöver
Gör så härHacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Degen kan vara lite svårare att kavla än en deg på fint mjöl. Ibland kan man behöva lite extra mjöl. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 grader. » Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!
Kommentar av
Malin
11 juni 2009
För hur många personer är paj degen?
Redaktionens kommentar
Pajdegen ska räcka till en paj åt 4-6 personer.
Kommentar av
Anna
30 maj 2010
Är grahamsmjölet jätteviktigt i denna pajdegen? Eller kan man skippa det o bara ta vetemjöl?
Redaktionens kommentar
Det går att använda vetemjöl, men pajen blir mindre fiberrik och får lite annan smak.
Kommentar av
Bianca
1 november 2008
Hej! kan du inte lägga dit hur länge den ska vara i ugnen här. Receptet känns inte riktigt komplett. Det är första gången jag ska göra paj, det kanske är vedertagen
Redaktionens kommentar
Tiden står visserligen i pajrecepten, men jag kan lägga till en tid även här.
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KolaLyxigaste lördagsgodiset!Sötsuget tar inte slut med påsken, och hemlagad kola till lördagsgodis kan väl inte vara så farligt? BakakakaKex till ostenRiktig god ost kräver goda kex. Baka goda havrekex som garanterat passar till favoritosten! PizzaHembakad fest!En pizzakväll med familj eller vänner är alltid en bra idé. Och det är inte svårt att lyckas med pizzan. Välj en enkel pizzadeg eller knåda ihop en långjäst pizzadeg, så får du riktigt knapriga kanter och botten! Med en bra botten kan du lätt variera påläggen efter smak. Experimentera med spännande resultat eller baka någon av de klassiska pizzorna. Kanske en enkel capricciosa eller varför inte en gorgonzola? Den som inte kan bestämma sig gör förstås en quattro stagioni! Smaklig och trevlig pizzakväll! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Vilken bra paj sida! Tack för den.