Frysa ostpaj?
Skall nu göra västerbottenpaj som skall vara som tilltug till en buffe. Går de att frysa den och i så fall när tar man ut den?
- Gisela
Jag får ofta frågan om det går att frysa paj. Och mitt svar är att det ofta går fint. Den risk som finns är att pajen blir blöt när du tinar den, speciellt om pajen har en "blöt" fyllning. Alltså ingen stor risk med ostpaj. Jag skulle ta upp den ur frysen dagen före buffén och låta den tina i kyl över natten. Jag gissar att du ska värma pajen lite? Ta då fram den lite i förväg och låt den stå framme i rumsvärme innan du sätter in den i ugnen. Lycka till med buffén! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! HelgmenynMoussaka till helgenEn ångande moussaka är riktig helgmat, perfekt att laga åt många och lätt att göra! JulbrödHembakat bröd till julDet är dags att kavla upp ärmarna och starta årets julbak! Vörtbröd med mustig smak av pomerans och kryddnejlikor smakar utmärkt tillsammans med julens goda ostar. BagelsAnnorlunda fikabrödEgna bagels är inte så krångligt att baka som det verkar. De sega och smakrika bröden som både ska kokas och gräddas i ugn går att fylla både med matiga och söta pålägg. Prova klassiska bagels med ost eller lax som fyllning. Goda både som enkel lunch och till matsäcken. Eller gör söta chokladbagels som läcker fika. Kanske en omgång goda citronbagels som kombinerar sött och syrligt? Bagels är väl värda jobbet! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
går det bra fast man har i creme fraiche istället för mjölk ihop med ägg och osten