Köttfärs- och fetaostpaj

Köttfärspaj är en lätt och populär paj. Här är ett gott recept där kryddig korv och fetaost höjer smaken!

Du behöver:

  • 250 gram köttfärs
  • 150 gram fetaost
  • 1 gul lök
  • 50-100 gram kryddstark korv
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • salt
  • (1 krdm cayennpeppar)


Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:

» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Hacka löken fint och stek den mjuk i smör eller olja, pressa ned vitlöken. Stek upp färsen och tillsätt den finhackade korven. Låt steka tills köttet är genomstekt. Späd med tomatpuré och vatten. Smaka av med salt och eventuellt peppar.
Vispa samman ägg, mjölk och ost. Blanda ner köttfärssåsen i stanningen och rör slätt.
Skär fetaosten i små tärningar.
Häll fyllningen i ett förgräddat pajskal och fördela fetaosten jämnt över ytan. Tryck ner osten i fyllningen med en sked men låt gärna bitarna synas.
Grädda pajen i 40-45 minuter i 180 grader. Passa så att osten inte bränns och täck med folie eller lock om pajen ser ut att brännas.
Låt svalna något och servera gärna med sallad eller lättkokta grönsaker. Oliver och soltorkade tomater passar fint till!


Kommentar av osignerat
9 augusti 2013

Supergod ! Favoriten just nu :)

Kommentar av Peter
9 augusti 2012

God paj och ändå godare om man halverar fetaosten och tillsätter ädelsost istället

Kommentar av Emelie
29 maj 2012

Hur många portioner är de olika pajrespecten på? det står inte på något utav recepten? Skulle vara tacksam för svar. Mvh, Emelie

Redaktionens kommentar
En paj serverad med till exempel sallad och bröd bör räcka till 6-8 personer.
Kommentar av AR
21 april 2012

Mycket god paj, och enkel att laga!

Kommentar av MG
31 oktober 2011

Spännande, ska prova receptet i helgen!

Kommentar av aa
4 juli 2011

jag hade behövt lite mer pajdeg,tror det blir godare om man minskar mängden fetaost lite då den tog över smaken väldigt mycket, något att tänka på om ni ska laga denna rätten.

Kommentar av osignerat
1 juli 2011

den var mycket god


Påskrecept

Alla påskhelgens recept!

Årets stora mathelg är här. Påsken rymmer allt från ägg och lamm till påskgodis!

Lax, lamm och ägg eller ljummen rödbetssallad och paj? På påskbordet ryms massor av goda rätter. Och det måste inte vara samma år till år. Variera laxen och lammsteken med lättare rätter som fräsch räksallad med äpple eller potatissallad med citron och dill.
Bor du i södra Sverige kan en tallrik rykande nässelsoppa vara en perfekt förrätt. Passar utmärkt med ägg i alla former.
16 kilo godis om året äter vi i snitt per person i Sverige. Och påsken är utan tvekan lösgodisets högtid. Men hemgjort godis är både godare, roligare att bjuda på och ofta lite nyttigare. Hemgjorda chokladägg, choklad-och nötbollar eller vit tryffel med lime … kanske chokladkrisp eller brända mandlar med apelsinsmak. Kanske enkla marispanägg som alla kan vara med och pyssla?

Glad Påsk önskar pepparochsalt.se!

 påskgodisrecept.se

lyxspagetti

4 X Carbonara!

Krämig ska pastan vara. Snabbaste vägen till smakrik pastalyx stavas klassisk carbonara!

pastarecept.nu

Kycklingrecept

Dragon & bacon

Baconlindad kycklingfilé med ugnsbakad rotfrukter... prova ett recept som är lätt att lyckas med och smakar fantastiskt!

kycklingrecept.nu


Sockerkakor

Mjuka kakor!

Kakälskare, se hit! www.sockerkakor.se är en sajt med bara mjuka kakor.

Finns det någonting mera klassiskt i kakväg än sockerkaka? Goda, mjuka och lättbakade. Och med stora variationsmöjligheter.

En luftig och lätt tårtbotten, en saftig och god chokladkaka eller en enkel sockerkaka, som passar fint en vardag? Nu lansera vi receptsajten www.sockerkakor.se inom pepparochsalt.se.

Kanske hittar du en ny favoritkaka redan i dag? Varmt välkommen in bland de nya recepten!

 sockerkakor.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...