Köttfärs- och fetaostpaj

Köttfärspaj är en lätt och populär paj. Här är ett gott recept där kryddig korv och fetaost höjer smaken!

Du behöver:

  • 250 gram köttfärs
  • 150 gram fetaost
  • 1 gul lök
  • 50-100 gram kryddstark korv
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • salt
  • (1 krdm cayennpeppar)


Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:

» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Hacka löken fint och stek den mjuk i smör eller olja, pressa ned vitlöken. Stek upp färsen och tillsätt den finhackade korven. Låt steka tills köttet är genomstekt. Späd med tomatpuré och vatten. Smaka av med salt och eventuellt peppar.
Vispa samman ägg, mjölk och ost. Blanda ner köttfärssåsen i stanningen och rör slätt.
Skär fetaosten i små tärningar.
Häll fyllningen i ett förgräddat pajskal och fördela fetaosten jämnt över ytan. Tryck ner osten i fyllningen med en sked men låt gärna bitarna synas.
Grädda pajen i 40-45 minuter i 180 grader. Passa så att osten inte bränns och täck med folie eller lock om pajen ser ut att brännas.
Låt svalna något och servera gärna med sallad eller lättkokta grönsaker. Oliver och soltorkade tomater passar fint till!


Kommentar av osignerat
9 augusti 2013

Supergod ! Favoriten just nu :)

Kommentar av Peter
9 augusti 2012

God paj och ändå godare om man halverar fetaosten och tillsätter ädelsost istället

Kommentar av Emelie
29 maj 2012

Hur många portioner är de olika pajrespecten på? det står inte på något utav recepten? Skulle vara tacksam för svar. Mvh, Emelie

Redaktionens kommentar
En paj serverad med till exempel sallad och bröd bör räcka till 6-8 personer.
Kommentar av AR
21 april 2012

Mycket god paj, och enkel att laga!

Kommentar av MG
31 oktober 2011

Spännande, ska prova receptet i helgen!

Kommentar av aa
4 juli 2011

jag hade behövt lite mer pajdeg,tror det blir godare om man minskar mängden fetaost lite då den tog över smaken väldigt mycket, något att tänka på om ni ska laga denna rätten.

Kommentar av osignerat
1 juli 2011

den var mycket god


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Fettisdagen!

Semlans högtid!

Äntligen är semmeldagen här! Baka de bästa semlorna själv och fira!

semlor.nu

Enkel helglyx

Festpotatis till helgen

Helgmiddag med klass ordnar du lätt med pepparrotspotatis i ugn!

helgmenyn.se


Baka pizza ikväll!

Hembakad pizza av högsta klass

Pizzakväll? Gör hembakad pizza och välj själv hur den ska smaka! Varför inte glutenfri?

Hämtpizza går fortare men bakar du din egen pizza kan du njuta av den så mycket mer: Med en deg som gör botten knaprig istället för degig och favoritpåläggen på ser får du en festmåltid som både är godare, nyttigare och billigare än pizzerian. Samla familjen eller kompisarna och gör en stor deg!
Är du ute i tid gör du pizzadeg med fördeg. Det är den perfekta degen för den som vill ha riktigt fint lyft och härlig smak på pizzan. Är det lite mera bråttom går det också att äta gott och hembakat – en klassisk pizzadeg med fin smak men utan fördeg. Och behöver du pizzan riktigt snabbt gör du en snabb pizzadeg!
Vill du ta med pizza på utflykt eller stoppa den i lunchlådan utan att den blir oätligt seg? Då behöver du en mjuk botten som får pizzan att smaka bra även dagen efter. Gör mjuk grahamspizza så är det löst!
Och om du som många idag inte tål gluten kan du njuta av en god, glutenfri pizza med den bästa glutenfria pizzadegen! En deg som både håller ihop fint och smakar riktigt fint.
Trevligt pizzabakning!

 bakapizza.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...