Köttfärs- och fetaostpaj

Köttfärspaj är en lätt och populär paj. Här är ett gott recept där kryddig korv och fetaost höjer smaken!

Du behöver:

  • 250 gram köttfärs
  • 150 gram fetaost
  • 1 gul lök
  • 50-100 gram kryddstark korv
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • salt
  • (1 krdm cayennpeppar)


Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:

» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Hacka löken fint och stek den mjuk i smör eller olja, pressa ned vitlöken. Stek upp färsen och tillsätt den finhackade korven. Låt steka tills köttet är genomstekt. Späd med tomatpuré och vatten. Smaka av med salt och eventuellt peppar.
Vispa samman ägg, mjölk och ost. Blanda ner köttfärssåsen i stanningen och rör slätt.
Skär fetaosten i små tärningar.
Häll fyllningen i ett förgräddat pajskal och fördela fetaosten jämnt över ytan. Tryck ner osten i fyllningen med en sked men låt gärna bitarna synas.
Grädda pajen i 40-45 minuter i 180 grader. Passa så att osten inte bränns och täck med folie eller lock om pajen ser ut att brännas.
Låt svalna något och servera gärna med sallad eller lättkokta grönsaker. Oliver och soltorkade tomater passar fint till!


Kommentar av osignerat
9 augusti 2013

Supergod ! Favoriten just nu :)

Kommentar av Peter
9 augusti 2012

God paj och ändå godare om man halverar fetaosten och tillsätter ädelsost istället

Kommentar av Emelie
29 maj 2012

Hur många portioner är de olika pajrespecten på? det står inte på något utav recepten? Skulle vara tacksam för svar. Mvh, Emelie

Redaktionens kommentar
En paj serverad med till exempel sallad och bröd bör räcka till 6-8 personer.
Kommentar av AR
21 april 2012

Mycket god paj, och enkel att laga!

Kommentar av MG
31 oktober 2011

Spännande, ska prova receptet i helgen!

Kommentar av aa
4 juli 2011

jag hade behövt lite mer pajdeg,tror det blir godare om man minskar mängden fetaost lite då den tog över smaken väldigt mycket, något att tänka på om ni ska laga denna rätten.

Kommentar av osignerat
1 juli 2011

den var mycket god


Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Kladdkakor

Godaste kakan

En kladdkaka passar alltid fint! Prova ett recept på en god och smakrik kaka som bakas lätt i långpannan!

kladdkakor.se

Lasagne

Lasagne bolognese

Klassiker vinner i längden. Ingenting slår en lasagne bolognese.

lasagne.nu


Kolakaka

Kolakaka till klassisk och trendig fika!

Lättbakad favoritkaka? Prova mjuk kolakaka - en modern variant av den klassiska sockerkakan!

Mjuka kakor hör för många ihop med farmors kakfat och finservisen. Visst är det gott med en nybakad sockerkaka till fikat och smaksatt med citron i en citronkaka blir kakan en älskad favorit för många av oss! Men sockerkakan kan vara så mycket mer än klassikern som trängs med småkakorna på kalaset.
Gör en chokladsockerkaka som efterrätt eller fika. Servera med grädde eller glass! En tigerkaka passar den som inte kan bestämma om det ska vara chokladkaka eller inte… Eller smaksätt med kardemumma eller apelsin för att få en kaka som sticker ut.
Visste du att det går bra att göra en glutenfri sockerkaka?
Eller så provar du ett nytt, gott recept på kolakaka med mjuk kolaglasyr. Garanterat en höjdare oavsett på vilket kakfat den hamnar!

 sockerkakor.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Lätt lamm

Lammrostbiff med potatis. Att laga lamm i ugn är klassisk festmat. Dessutom riktigt, riktigt bra festmat!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...