Pajskalet stannar inte kvar!

Hur får jag pajdegen att stanna kvar på kanterna? Har försökt med aluminiumfolie, penslat med kallt vatten före gräddning, ärter, ja snart allt och inget tips fungerar för mig. En enda gång har jag lyckats och då var det ägg istället för vatten i receptet.

Snälla hjälp!

- Bettan

Knepigt det där med pajskalen. Jag brukar tycka att de blir bättre om degen vilat kallt. Men ibland hjälper det inte. Låt pajdegen gå upp ordentligt på kanten, och gör den inte för tjock.

Ett sätt att minska tendensen att rinna är att öka mängden mjöl i receptet och eventuellt tillsätta vatten i stället. Då minskar risken för att den rinner.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av osignerat
18 december 2011

Jag har frusit det ogräddade pajskalet i formen minst en halv timme sedan direkt in i ugnen 200-225 gr. Funkar inte perfekt men bättre än ovanst råd jag också provat.

Kommentar av osignerat
10 december 2011

Man skall nagga pajen före förgräddningen med en gaffel då kryper den ju inte ihop.

Kommentar av Lina
11 juli 2011

Jamie Oliver använde torra bönor lagda i bakplåtspapper i pajformen under 10 min medan degen förbakades, så behöll den formen under bakningen sedan.




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Sopprecept

Sopplunch

Soppa är den perfekta lunchen en solig höstdag. Och en utmärkt starkt på middagen en kulen kväll! Nya sopprecept på sopprecept.se.

sopprecept.se

Lasagne

Varm vego!

Håll värmen uppe med en varm, vegetarisk lasagne i kylan!

lasagne.nu


Morotskaka

Klassiker

En god morotskaka är ett måste på caféet. Baka den klassiska morotskakan själv!

Morötter i kakan är en fin idé som använts långt tillbaka i tiden. Den vitaminrika roten har en sötaktig smak som passar utmärkt till mjuka kakor. En morotskaka blir dessutom saftig och håller sig fint några dagar i kylen.

Prova en god morotskaka med choklad.

Eller gör en smakrik kaka med mandel och honung. En klassisk morotskaka med glasyr av färskost är aldrig fel! Vill du ha ett lättare alternativ som trots det smakar riktigt bra ska du prova en mager morotskaka.

Garanterat god fika!

 morotskaka.com


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...