![]() ![]()
Pajskalet stannar inte kvar!
![]() Hur får jag pajdegen att stanna kvar på kanterna? Har försökt med aluminiumfolie, penslat med kallt vatten före gräddning, ärter, ja snart allt och inget tips fungerar för mig. En enda gång har jag lyckats och då var det ägg istället för vatten i receptet. Snälla hjälp!
- Bettan
![]() Knepigt det där med pajskalen. Jag brukar tycka att de blir bättre om degen vilat kallt. Men ibland hjälper det inte. Låt pajdegen gå upp ordentligt på kanten, och gör den inte för tjock. Ett sätt att minska tendensen att rinna är att öka mängden mjöl i receptet och eventuellt tillsätta vatten i stället. Då minskar risken för att den rinner. ![]() ![]() 10 december 2011
Man skall nagga pajen före förgräddningen med en gaffel då kryper den ju inte ihop. ![]() ![]() ![]() 11 juli 2011
Jamie Oliver använde torra bönor lagda i bakplåtspapper i pajformen under 10 min medan degen förbakades, så behöll den formen under bakningen sedan. ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Jag har frusit det ogräddade pajskalet i formen minst en halv timme sedan direkt in i ugnen 200-225 gr. Funkar inte perfekt men bättre än ovanst råd jag också provat.