Lammfärspaj
Ännu ett gott recept på paj gjord på lammfärs!
Du behöver:
-
300 gram lammfärs
-
1 gul lök
-
1 dl tomatpuré
-
1 dl vatten
-
10 cm purjolök
-
2 dl mjölk
-
2 ägg
-
2,5 dl riven ost
-
1 tsk torkad rosmarin
-
salt och vitpeppar
-
färsk rosmarin till dekoration
Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj
Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.
Finhacka löken och strimla purjolöken. Fräs den mjuk i smör eller olja. Stek upp färsen och låt den bli genomstekt, blanda med löken. Tillsätt vatten, tomatpuré och rosmarin. Låt småkoka försiktig några minuter, smaka av med salt och peppar. Ta av från värmen.
Vispa eller rör samman mjölk, ägg och ost. Blanda ner stanningen i lammfärssåsen och lägg allt i det förgräddade pajskalet.
Grädda pajen i 35–40 minuter i 180 grader. Låt svalna något och servera med sallad, tomater och gärna nybakt bröd. Dekorera med färska rosmarinkvistar innan servering.