Lammfärspaj

Ännu ett gott recept på paj gjord på lammfärs!
 

Du behöver:

  • 300 gram lammfärs
  • 1 gul lök
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 10 cm purjolök
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2,5 dl riven ost
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • salt och vitpeppar
  • färsk rosmarin till dekoration


Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj


Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Finhacka löken och strimla purjolöken. Fräs den mjuk i smör eller olja. Stek upp färsen och låt den bli genomstekt, blanda med löken. Tillsätt vatten, tomatpuré och rosmarin. Låt småkoka försiktig några minuter, smaka av med salt och peppar. Ta av från värmen.
Vispa eller rör samman mjölk, ägg och ost. Blanda ner stanningen i lammfärssåsen och lägg allt i det förgräddade pajskalet.
Grädda pajen i 35–40 minuter i 180 grader. Låt svalna något och servera med sallad, tomater och gärna nybakt bröd. Dekorera med färska rosmarinkvistar innan servering.



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Blåbärstider

Det lyser blått i blåbärsskogen!

Visst ska blåbärssylt kokas, men med alldeles färska blåbär i korgen gör vi blåbärssmoothie!

bärrecept.se

Efterrätter

Favorit choklad

Någon mer än jag som gillar choklad? Baka chokladkakan som slår de mesta i efterrättsväg!

efterratter.se


Bröd till jul

Julens bästa bröd

Kryddigt, mustigt julbröd passar inte bara på julbordet. Njut hela december av julens bästa bröd!

Att baka vörtbröd är tradition sedan 1600-talet i Sverige. Vörten görs av mältad säd och används till att göra öl. Den är mörk och smakrik och gör vörtbrödet fullt av smak och färg. Numera används oftast vörtmix på påse eller flytande vört. Gott julbröd kan också bakas på porter. Vi bjuder på ett kryddigt, lite sött bröd som är typiskt i svensk tradition med smak av fänkål, anis och pomerans.

Glöm inte knäckebrödet, förresten! Förvara det torrt så håller det länge. Till sillen eller skinkan eller en enkel skiva ost förtjänar knäckebrödet, bakat på surdeg, en hedersplats på julbordet.

 hembakatbrod.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...