Grundpajdeg till både mat- och bärpaj?
Kan man använda grundreceptet på pajdeg både till matpaj och till frukt; eller bärpaj?
- Martina
Både ja och nej. Om du väljer ett grundrecept med bara vetemjöl och använder en söt fyllning så kan resultatet bli fint. Men jag skulle nog rekommendera lite socker eller vaniljsocker i degen för att inte få en så matig ton på den. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Grilla ost!Fest med ost på grillenGrillning behöver inte förknippas bara med kött och fisk - prova att grilla ost och gör en maffig halloumiburgare! LasagneLäcker vegomatLasagne är mångas helgfavorit. Men den behöver inte lagas med köttfärs och ostsås. Prova en vegetarisk lasagne till helgen! SockerkakorKlassisk kaka står sig genom trender.
Fikatrender kommer och går. Och visst är det roligt att prova något nytt till kaffet. Men sen finns kakorna som alltid kommer tillbaka. Klassiska sockerkakor med olika smaksättning är svårslagna som fikabröd. Lättbakade, billiga, snabba, hållbara och fantastiskt goda! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|