![]() ![]() Paprikapaj (vegetarisk paj)En god vegetarisk paj, som gärna kan ätas kall.
Du behöverUtöver pajdegen:
PajdegGör en sats pajdeg efter något av grundrecepten: Gör så härFörgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader. Vispa samman ägg, mjölk, färskost och riven ost. Krydda måttligt med torkad basilika, salt och peppar. Skär rödlöken i tunna skivor. Rensa och strimla paprikorna. Fräs dem i olja tillsammans med de avrunna oliverna så de får fin färg. Lägg i hälften av rödlöken. Finhacka vitlöken och låt den fräsa med. Fördela blandningen i pajskalet. Skiva tomaterna. Slå över stanningen och täck med tomatskivorna. Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock. Dekorera den svalnade pajen med resten av rödlöken och färska basilikekvistar.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!
![]() ![]() 14 januari 2012
Mmmm vad gott det var.. ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Hejsan
ska snart ha en 50 års skiva gjort pajer från denna sida. väldigt enkelt, bra tips. Toppen sida.