Paprikapaj (vegetarisk paj)

En god vegetarisk paj, som gärna kan ätas kall.

 

Du behöver

Utöver pajdegen:

  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 1 dl riven ost
  • 200 gram färskost, typ philadelphiaost
  • 1 rödlök
  • 4 tomater
  • 3-4 paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl gröna oliver
  • Färsk- och torkad basilika

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Vispa samman ägg, mjölk, färskost och riven ost. Krydda måttligt med torkad basilika, salt och peppar. Skär rödlöken i tunna skivor. Rensa och strimla paprikorna. Fräs dem i olja tillsammans med de avrunna oliverna så de får fin färg. Lägg i hälften av rödlöken. Finhacka vitlöken och låt den fräsa med. Fördela blandningen i pajskalet. Skiva tomaterna. Slå över stanningen och täck med tomatskivorna. Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock. Dekorera den svalnade pajen med resten av rödlöken och färska basilikekvistar.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Kommentar av k.s
5 augusti 2013

Hejsan

ska snart ha en 50 års skiva gjort pajer från denna sida. väldigt enkelt, bra tips. Toppen sida.

Kommentar av Karin och Olof
14 januari 2012

Mmmm vad gott det var..


Höstgrytor

Mustiga höstgrytor med svamp!

Hösten är grytornas tid! Gör ett långkok smaksatt med skogssvamp som ger en mustig nötköttsgryta!

Det är någonting lite magiskt över mat som blir bäst om man glömmer bort den. Gratänger eller grytor som sakta kokar samman på låg värme under flera timmar för att sedan överraska med de mest fantastiska smaker.
Nu är tiden för mat med rika höstsmaker. Svenska rotfrukter finns att få tag på överallt och ger fin bas i till exempel en mustig lammgryta eller korvgryta. Eller gör en klassisk lammgryta eller älgfärsgryta och smaksätt med svamp från skogen. Här passar lite matiga soppar eller taggsvamp bra – tidiga rustika svampar med rätt smak och fasthet!
Den som vill prova en riktig höstgryta gör ett långkok med rotfrukter, skogssvamp och äpplen i en riktigt smakrik nötköttsgryta! Och så finns det förstås burgundisk köttgryta – en av höstens verkliga mästargrytor med nötkött i rött vin…
Smakrik höst på er!

 grytrecept.se

Helgmenyn

Svamp gillar ost

Svamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost!

helgmenyn.se

Svalkande dryck

Svalkande recept

Sommarvärmen är här och vi längtar efter något svalkande i solen. Prova en välkyld drink på vattenmelon och mynta!

fruktrecept.se


Söndagsstek

Egen rostbiff

Skippa färdigköpt och laga från grunden. Egen rostbiff är lätt att lyckas med.

Visst kan egna köttbullar, biffar eller burgare vara gott. Men glöm inte hur lätt det är att laga helt kött. Har du en vanlig ugnstermometer lagar du egen rostbiff och kryddar precis efter egen smak. Servera ljummen eller kallskuren. Marinera eller låt tillbehören ge smak. Perfekt på buffen! Och mycket godare än färdigköpt. Variera med lammstek som också passar bra som kallskuren. Smaklig mathelg på er!

 helgmenyn.se


Kantareller

Svampstuvning på toast. Färska kantareller i en len gräddstuvning är den perfekta förrätten...

Gratänger

Broccoligratäng En krämig broccoligratäng som smakar och värmer.
Prenumerera direkt! Gratis!

Hemlagat godis

Gräddkola Inget slår hemkokt kola i godispåsen. Det är enklare än du tror, håll koll på när kolan är färdig bara (och försök hålla dig från att smaka brännhet smet...).
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...