Det här receptet kommer från en av våra läsare. Tack Roffekock för tipset! Har du också ett bra pajrecept att dela med dig av? Gör som Roffe och skicka ditt recept till oss och få det publicerat!

Laxpaj, varmrökt lax

Lätt och god pajdeg, behöver ej vila.


Deg:

  • 4dl mjöl
  • 50gr smör
  • 1 dl mjölk el vatten
  • 1tsk bakpulver


Fyllning:

  • 250 gr varmrökt lax
  • 150gr spenat
  • sparris
  • coktailtomat färsk
  • dill hackad
  • 2,5 dl gräddfil
  • 2,5dl mjölk
  • 3ägg
  • peppar

Gör så här:
Kör pajdegen i hacken (matberedare). Mata den samtidigt med vätska så att degen precis släpper kanten, då är det lagom. Fodra en ca 20cm pajform, lägg i fyllningen, skuren i småbitar. Pressa ur vatten spenaten innan du lägger i den.
Blanda äggstanning, slå på och baka av i 200 grader tills den är klar, ca 45 min.


» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Bengt Andersson
28 mars 2016

Mycket god

Kommentar av Åsa
12 januari 2013

Kan denna paj frysas?

Redaktionens kommentar
Det brukar gå bra men tina den långsamt i kylskåp eller värm den när den ännu är halvtinad så blir den inte för vattnig.
Kommentar av osignerat
23 november 2012

bra paj

Kommentar av Tess
4 maj 2011

Ett tips: Skriv lite tydligare vad som är "fyllning" och vad som är "äggstanning" i recepten. Många är vi nog som vet, men är man nybörjare på detta med pajer kan det kännas lite klurigt om det inte står tydligt.

Kommentar av undrar
13 november 2009

ska det vara fryst spenat ?? färsk funkar väl liak bra ?

Redaktionens kommentar
Jodå, det funkar fint med färsk också. De flesta använder nog fryst...


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Lasagne

Färskost sätter smak på lasagnen!

Med färska lasagneplattor går det fort att laga en riktigt god lasagne. Variera med färskost i en krämig lasagne med svamp och bacon!

lasagne.nu

Fruktrecept

Fem om dagen

Paj, sallad, soppa, smoothie. Vi äter gärna fem frukter om dagen, särskilt när de samsas i en fruktsallad!

fruktrecept.se


Tjuvstarta våffelfrossan

Tid för våfflor

Den 25:e mars firas Vårfrudagen, eller våffeldagen som den blivit i hungrig folkmun. För visst är våfflor fantastiskt gott?

I helgen tjuvstartar vi våffelfrossan, gärna med lite mindre traditionella våfflor att servera till efterrätt. Franska våfflor fyllda med vaniljkräm eller chokladvåfflor avslutar en lätt måltid med finess.
Våfflor blir dessutom en uppskattad huvudrätt med hjälp av matiga pålägg och röror av olika slag - eller prova att byta grädden och sylten mot några av våra andra förslag på söta pålägg!

 vafflor.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...