Det här receptet kommer från en av våra läsare. Tack Roffekock för tipset! Har du också ett bra pajrecept att dela med dig av? Gör som Roffe och skicka ditt recept till oss och få det publicerat!

Laxpaj, varmrökt lax

Lätt och god pajdeg, behöver ej vila.


Deg:

  • 4dl mjöl
  • 50gr smör
  • 1 dl mjölk el vatten
  • 1tsk bakpulver


Fyllning:

  • 250 gr varmrökt lax
  • 150gr spenat
  • sparris
  • coktailtomat färsk
  • dill hackad
  • 2,5 dl gräddfil
  • 2,5dl mjölk
  • 3ägg
  • peppar

Gör så här:
Kör pajdegen i hacken (matberedare). Mata den samtidigt med vätska så att degen precis släpper kanten, då är det lagom. Fodra en ca 20cm pajform, lägg i fyllningen, skuren i småbitar. Pressa ur vatten spenaten innan du lägger i den.
Blanda äggstanning, slå på och baka av i 200 grader tills den är klar, ca 45 min.


» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Bengt Andersson
28 mars 2016

Mycket god

Kommentar av Åsa
12 januari 2013

Kan denna paj frysas?

Redaktionens kommentar
Det brukar gå bra men tina den långsamt i kylskåp eller värm den när den ännu är halvtinad så blir den inte för vattnig.
Kommentar av osignerat
23 november 2012

bra paj

Kommentar av Tess
4 maj 2011

Ett tips: Skriv lite tydligare vad som är "fyllning" och vad som är "äggstanning" i recepten. Många är vi nog som vet, men är man nybörjare på detta med pajer kan det kännas lite klurigt om det inte står tydligt.

Kommentar av undrar
13 november 2009

ska det vara fryst spenat ?? färsk funkar väl liak bra ?

Redaktionens kommentar
Jodå, det funkar fint med färsk också. De flesta använder nog fryst...


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Lättlagat

Snabbmat

Snabblagat måste inte vara halvfabrikat. Gör en snabb omelett och du har middag på nolltid.

omelettrecept.se

Fika på trappan

Solig fika på trappan

Allas favorit tigerkakan är enkel att baka och passar perfekt med en kopp kaffe på trappan.

sockerkakor.se


Bagels

Fyllda bagels

Den som vill vakna mjukt i helgen räcker upp en hand! Hembakade bagels fyllda med färskost gör frukost till fest.

Bagels är ringformade bröd som får sin speciella karaktär av att först kokas och sedan gräddas i ugn. Med matiga fyllningar passar amerikanska bagels fint som frukost, till lunch eller i picknickkorgen.

En klassisk bagel fylls gärna med färskost, smaksatt med pepparrot. Elvis sägs ha älskat jordnötssmör och sylt men den som tar ett säkert kort väljer bagels fyllda med brie eller matiga bagels med avokado och keso. Oavsett fyllning imponerar du garanterat med hembakade bagels!

 bagelsrecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...