Det här receptet kommer från en av våra läsare. Tack Roffekock för tipset! Har du också ett bra pajrecept att dela med dig av? Gör som Roffe och skicka ditt recept till oss och få det publicerat!

Laxpaj, varmrökt lax

Lätt och god pajdeg, behöver ej vila.


Deg:

  • 4dl mjöl
  • 50gr smör
  • 1 dl mjölk el vatten
  • 1tsk bakpulver


Fyllning:

  • 250 gr varmrökt lax
  • 150gr spenat
  • sparris
  • coktailtomat färsk
  • dill hackad
  • 2,5 dl gräddfil
  • 2,5dl mjölk
  • 3ägg
  • peppar

Gör så här:
Kör pajdegen i hacken (matberedare). Mata den samtidigt med vätska så att degen precis släpper kanten, då är det lagom. Fodra en ca 20cm pajform, lägg i fyllningen, skuren i småbitar. Pressa ur vatten spenaten innan du lägger i den.
Blanda äggstanning, slå på och baka av i 200 grader tills den är klar, ca 45 min.


» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Bengt Andersson
28 mars 2016

Mycket god

Kommentar av Åsa
12 januari 2013

Kan denna paj frysas?

Redaktionens kommentar
Det brukar gå bra men tina den långsamt i kylskåp eller värm den när den ännu är halvtinad så blir den inte för vattnig.
Kommentar av osignerat
23 november 2012

bra paj

Kommentar av Tess
4 maj 2011

Ett tips: Skriv lite tydligare vad som är "fyllning" och vad som är "äggstanning" i recepten. Många är vi nog som vet, men är man nybörjare på detta med pajer kan det kännas lite klurigt om det inte står tydligt.

Kommentar av undrar
13 november 2009

ska det vara fryst spenat ?? färsk funkar väl liak bra ?

Redaktionens kommentar
Jodå, det funkar fint med färsk också. De flesta använder nog fryst...


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Pajrecept

Fetaostpaj

Någon som gillar fetaost? Kalamata-oliver? Tomater? Här är receptet för er!

pajrecept.se

Varma soppor

Snabb ärtsoppa

Mixat är inte slätstruket! Gör grön ärtsoppa och locka fram smaker på några minuter.

sopprecept.se


Bakelser

Egna mazariner

Mazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden!

Småkakor i butikshyllan är ett sorgligt kapitel. Speciellt om det handla om fyllda bitar. Tillsatserna haglar och smaken lyser med sin frånvaro. Men det är lätt att göra egna mazariner. Smörjer du bara formarna noga kan du baka klassiska mazariner eller goda äppelmazariner utan större besvär. Oavsett om du river egen mandel eller utgår från mandelmassa får du bakverk långt godare än de plastiga butikskakorna.

 bakakaka.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...