Det här receptet kommer från en av våra läsare. Tack Roffekock för tipset! Har du också ett bra pajrecept att dela med dig av? Gör som Roffe och skicka ditt recept till oss och få det publicerat!

Laxpaj, varmrökt lax

Lätt och god pajdeg, behöver ej vila.


Deg:

  • 4dl mjöl
  • 50gr smör
  • 1 dl mjölk el vatten
  • 1tsk bakpulver


Fyllning:

  • 250 gr varmrökt lax
  • 150gr spenat
  • sparris
  • coktailtomat färsk
  • dill hackad
  • 2,5 dl gräddfil
  • 2,5dl mjölk
  • 3ägg
  • peppar

Gör så här:
Kör pajdegen i hacken (matberedare). Mata den samtidigt med vätska så att degen precis släpper kanten, då är det lagom. Fodra en ca 20cm pajform, lägg i fyllningen, skuren i småbitar. Pressa ur vatten spenaten innan du lägger i den.
Blanda äggstanning, slå på och baka av i 200 grader tills den är klar, ca 45 min.


» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Bengt Andersson
28 mars 2016

Mycket god

Kommentar av Åsa
12 januari 2013

Kan denna paj frysas?

Redaktionens kommentar
Det brukar gå bra men tina den långsamt i kylskåp eller värm den när den ännu är halvtinad så blir den inte för vattnig.
Kommentar av osignerat
23 november 2012

bra paj

Kommentar av Tess
4 maj 2011

Ett tips: Skriv lite tydligare vad som är "fyllning" och vad som är "äggstanning" i recepten. Många är vi nog som vet, men är man nybörjare på detta med pajer kan det kännas lite klurigt om det inte står tydligt.

Kommentar av undrar
13 november 2009

ska det vara fryst spenat ?? färsk funkar väl liak bra ?

Redaktionens kommentar
Jodå, det funkar fint med färsk också. De flesta använder nog fryst...


Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Tillbehör till grillfesten

Modiga tillbehör till grillen

Det är lätt att stirra sig blind på huvudrätten, men det är tillbehör som gör grillningen till fest! Tomatsalsa är vacker och passar till det mesta.

grillrecept.nu

Kryddig paj

Kryddstarka pajer

Spiskummin, cayennepeppar, kanel och paprika - din egen kryddblandning sätter bättre smak på tacopajen än vilken färdig tacokrydda som helst!

pajrecept.se


Tårtor

Tårtor för alla tillfällen

Sommaren är högsäsong för tårtor. Prinsesstårta med hallon och vaniljkräm sätter guldkant på skolavslutningen eller födelsedagen!

Gräddtårtan förknippas starkt med kalas, prova en ovanligt god variant med lemon curd i fyllningen! När de färska bären börjar komma lyfts de fram fint i en härlig pannkakstårta.

Alla kan baka tårta! Marängtårta med moccagrädde blir klar på en kvart med färdiga bottnar. Eller överraska med en nyskapande fyllning av hallon, lakrits och passionsfrukt. Variera med olika bär och garnera efter din egen fantasi. Lycka till med tårtkalaset!

 bakatårta.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...