Varför rinner fyllningen igenom?
Varför rinner min pajfyllning alltid igenom? Jag förgräddar skalet, har klämt bakplåtspapper mellan men får ändå alltid skrapa hela ungnen?
- Elle
Det är svårt att veta vad som är fel, men ett par tips ska du få. Det låter som om din pajform inte håller tätt - kanske har den blivit skev. Använd en som antingen har hel botten eller en rejäl, bra springform. Jag kan också tänka mig att pajdegen blir för tunn i botten eller i kanterna. Grundreceptet på pajdeg räcker med råge till en form med cirka 24 cm i diameter. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SconesPizzasconesSugen på hemlagad pizza? Här är en snabbvariant som passar fint både till enklare huvudrätt eller i stället för en varm macka. KladdkakorLyxig kladdkakaDags för en härlig långfika i helgen? Prova nya, goda recept på kladdkaka med jordnötter! FiskgratängBekvämt och gott med gratängEn god gratäng är både mättande och nyttig mat. Och dessutom god nog både för vardag och till helgmat. Låt maten koka samman i ugnen medan du gör annat och njut av fantastiska smaker! Prova nya recept på torsk på couscousbädd eller gör en gratäng med pasta, zucchini, fisk och tomat som både är snabblagad och smakrikt. Gratäng är också smidigt att laga om du har rester av potatis kvar – varva ner skivor av kall potatis i en potatisgratäng med korv och färskost och njut! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
När man förgräddat pajen så kan man pensla ägg i botten då täcker man igen hålet där man naggat.