Varför rinner fyllningen igenom?
Varför rinner min pajfyllning alltid igenom? Jag förgräddar skalet, har klämt bakplåtspapper mellan men får ändå alltid skrapa hela ungnen?
- Elle
Det är svårt att veta vad som är fel, men ett par tips ska du få. Det låter som om din pajform inte håller tätt - kanske har den blivit skev. Använd en som antingen har hel botten eller en rejäl, bra springform. Jag kan också tänka mig att pajdegen blir för tunn i botten eller i kanterna. Grundreceptet på pajdeg räcker med råge till en form med cirka 24 cm i diameter. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! RabarberRabarbertiderNu sträcker de slanka röda stjälkarna på sig i trädgården. Dags att njuta av rabarber, kanske i muffins? Glutenfria småkakorGlutenfritt kalas med smaker för alla!Att ordna riktigt god fika utan vanligt mjöl måste inte vara svårt. Hembakade chokladkakor är småkakor som alla kan njuta av! PajreceptFetaostpajVissa smaker passar helt enkelt kusligt bra ihop. Har de en gång ätit fetaost tillsammans med oliver så förstår du det. Lägg till smaken av varm tomat och krydda försiktigt med rosmarin och några tag med pepparkvarnen... Nu finns ett nyskapat recept på fetaostpaj för alla pajälskare! Servera med sallad, balsamvinäger och nybakat bröd. Helt enkelt och bara godast! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
När man förgräddat pajen så kan man pensla ägg i botten då täcker man igen hålet där man naggat.