Varför rinner fyllningen igenom?
Varför rinner min pajfyllning alltid igenom? Jag förgräddar skalet, har klämt bakplåtspapper mellan men får ändå alltid skrapa hela ungnen?
- Elle
Det är svårt att veta vad som är fel, men ett par tips ska du få. Det låter som om din pajform inte håller tätt - kanske har den blivit skev. Använd en som antingen har hel botten eller en rejäl, bra springform. Jag kan också tänka mig att pajdegen blir för tunn i botten eller i kanterna. Grundreceptet på pajdeg räcker med råge till en form med cirka 24 cm i diameter. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Mors dagMors dagTill mors dag behövs inga påkostade presenter, men frukost på sängen uppskattar alla! Baka mjuka scones eller kärleksfulla vaniljbagels.
Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
När man förgräddat pajen så kan man pensla ägg i botten då täcker man igen hålet där man naggat.