Frysa paj?
Går det att frysa paj? Hur gör jag bäst för att tina upp dem sedan i så fall?
- Martina
Hej Martina! Jo, det går ofta bra att frysa paj. Den brukar ibland bli lite smulig i pajskalet, speciellt den på grövre mjöl. Och ibland kan fyllningen "lösa upp" pajbotten. För att undvika det brukar jag tina paj över natten i kyl och sedan värma. Ett annat sätt att att värma pajen direkt från frysen, det fungerar också. Men då tar det förstås längre tid och man får sänka temperaturen lite. Lycka till med pajen! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BufféPlanera sommarens bufféBuffé är en avslappnad bjudform som ger mycket valfrihet. Säsong för sparris - vi bjuder på buffévarianter som sparris med parmesan eller parmaskinka! PajreceptFetaostpajVissa smaker passar helt enkelt kusligt bra ihop. Har de en gång ätit fetaost tillsammans med oliver så förstår du det. Lägg till smaken av varm tomat och krydda försiktigt med rosmarin och några tag med pepparkvarnen... Nu finns ett nyskapat recept på fetaostpaj för alla pajälskare! Servera med sallad, balsamvinäger och nybakat bröd. Helt enkelt och bara godast! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|