Paj i mikron?
Jag undrar om man kan värma pajer i micron? Blir de extra vattniga? Vi skall servera paj till vårt bröllop och det finns bara en liten ugn. Kan man börja tidigt och värma och förvara i värmeskåp? Hur långt innan kan man värma dem, så de inte blir torra eller sega?
- Christina
Det brukar gå fint att värma paj i mikron, men om pajen är mycket "blöt" i fyllningen så finns det alltid en risk att den blir lite vattnigare än i vanlig ugn. Pajen brukar också bli lite mjukare och får inte riktigt den krispiga botten och skal den får i ugn. Att förvara i värmeskåp brukar fungera bra - det beror ganska mycket på hur pajen är. Men jag skulle nog våga ha pajen 30-60 minuter i skåpet. Är det större pajer så tål de att stå längre i skåpet innan de blir torra - mindre formar torkar snabbare Tänk på att känsliga livsmedel inte bör varmhållas för länge eller stå framme i rumstemperatur - en paj som bakas och sedan kyls ner är det bra att värma upp ordentligt innan servering. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Kyckling till helgenSmakfylld kycklingFira helgen med kyckling i ugn! Prova filéer fyllda med kryddig salsiccia. FikaklassikerFavoritfika – sockerkakor med choklad eller citron!Ibland vill man tillbaka till grunden i berg av muffins och cupcakes. Vi slår ett slag för en hederlig sockerkaka till eftermiddagsfikan. Grön bufféGrön buffé till Kristi himmelfärdsdagSpäd grönska smakar fantastiskt även om det är ogräs vi skördar. Nässelblad blir till en fantastisk nässelsoppa som gärna serveras med ägghalvor. Färskost är enkelt att göra och kan smaksättas med någon sprittande färsk, vild ört som ramslöken med dess milda vitlökssmak. Enklaste sparrisen kokas lätt och lindas om med parmaskinka. Se, där har vi en buffé! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|