Paj i mikron?

Jag undrar om man kan värma pajer i micron?

Blir de extra vattniga? Vi skall servera paj till vårt bröllop och det finns bara en liten ugn.

Kan man börja tidigt och värma och förvara i värmeskåp? Hur långt innan kan man värma dem, så de inte blir torra eller sega?

- Christina

Det brukar gå fint att värma paj i mikron, men om pajen är mycket "blöt" i fyllningen så finns det alltid en risk att den blir lite vattnigare än i vanlig ugn. Pajen brukar också bli lite mjukare och får inte riktigt den krispiga botten och skal den får i ugn.

Att förvara i värmeskåp brukar fungera bra - det beror ganska mycket på hur pajen är. Men jag skulle nog våga ha pajen 30-60 minuter i skåpet.

Är det större pajer så tål de att stå längre i skåpet innan de blir torra - mindre formar torkar snabbare

Tänk på att känsliga livsmedel inte bör varmhållas för länge eller stå framme i rumstemperatur - en paj som bakas och sedan kyls ner är det bra att värma upp ordentligt innan servering.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt






Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Lakritskladdkaka

Älskad kladdkaka – nu med lakritssmak!

Baka en av våra mest älskade fika-favoriter och smaksätt den med lakrits i en lakritskladdkaka!

kladdkakor.se

Efterrätter

Krydda kakan!

En god kaka till kaffet är aldrig fel. Prova en Ingerfärs- och kardemummakaka till efterrätt eller fika!

efterratter.se


Bakakaka

Kafferep

Småkakor som smälter i munnen... Blanda modern och klassiskt och servera läckra småkakor till latten!

Förr var ett välfyllt kakfat en förutsättning för ett lyckat kalas. Och många klassiska småkakor tål att provas! De är lättbakade, går fort att göra och smakar fantastiskt till kaffet!

Baka finska pinnar, chokladbröd, drömmar, syltkakor eller prova ett nytt recept på russinkakor och du kommer snart att stå där med sju sorters småkakor på fatet.

De flesta småkakor tål dessutom att frysas eller förvars i rumstemperatur lång tid. Om det nu blir några kvar att spara efter provsmakningen vill säga...

 bakakaka.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...