Kesella i pajdeg?

Jag undrar om man istället för smör kan använda olivolja eller kesella i pajdegen? Eller kanske båda två? Och i sådana fall hur mycket (i dl-mått)?

- Mini

Det går fint att byta ut en del av margarinet mot kesella. Prova 1 dl kesella, ca 50 gram margarin eller smör och cirka 2,5 dl mjöl.

Olja är lite knepigt, men det går att göra pajdeg på olja. Om du vill så prova ett veganskt pajrecept

Det kan vara lite svårt att få degen att hålla ihop, men det går.

Prova dig fram och lycka till!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt




Fråga kocken!

Fråga kocken!

Ställ din fråga:
Namn/signatur: 
Din epost (om du vill att vi meddelar dig när du fått svar): 
Jatack, jag vill gärna ha pepparochsalts nyhetsbrev. Ingen spam, ingen reklam - bara våra matnyheter. Du kan när du vill avbeställa prenumerationen.


Glassfest!

Hemgjord glass – läcker svalka i sommarvärmen!

Att göra egen glass är lättare än det kanske verkar. Med en enkel glassmaskin gör du hemgjord glass med mer smak än all glass du kan köpa!

Det är en varm sommar i år och få tackar nej till lite svalkande glass. Få saker är lika tacksamma att göra själv som just glass. Du får en helt annan och mycket rikare smak på hemgjord glass och vet dessutom vad du stoppar i den!
Och det är inte så svårt. Knepet för att lyckas är att röra glassen medan den fryser och för det använder du en glassmaskin. Det finns en uppsjö av modeller men har du inte bråttom så räcker en enkel maskin långt.
Glass kan göra på mängder av sätt. Från en enkel och snabb vaniljglass utan ägg till en riktigt krämig och smakrik chokladglass. Eller yoghurtglass, bärglass eller kanske mjölkfri glass?
Det är lätt att experimentera om du väl gjort glass några gånger. Anpassa dej efter vilka bär som är mogna. Kanske blåbärsglass, hallonglass eller en god sorbet på citron eller havtorn? Eller så lyxar du till det med en svalkande saffransglass!
Oavsett vilken din favorit blir så smakar hemgjord glass fantastiskt! Och glöm inte chokladsåsen

 glassrecept.nu

Kladdkakor

Nya kladdiga kakor

Kladdkaka är mångas favoritkaka. På kladdkakor.se finns alltid recepten du behöver. Bara att slå på ugnen!

kladdkakor.se

Pajrecept

Viltpaj som värmer

Prova ett gott recept på viltpaj och upptäck en god variant av den populära köttfärspajen!

pajrecept.se


Långpannebröd

Bröd till maten

Ibland behövs ett riktigt snabbt och gott bröd till middagen. Kanske ett luftigt olivbröd i långpannan?

Nybakat bröd till maten förvandlar middagen till festmat. Att baka bröd med god fyllning är alltid ett bra knep att lätt fixa det lilla extra. Använd långpannan och välj mellan tre goda varianter på samma typ av bröd. Lättbakat, snabbt och gott! Ett läckert pestobröd med sesamfrön passar såväl grytor som till soppa. Smakrikt blir det med ostbröd med solrosfrön. Eller lägg i soltorkade tomater och baka ett gott olivbröd som passar de fleras varmrätter med tomat i. God mathelg önskar pepparochsalt!

 hembakatbrod.se


Kantareller

Svampstuvning på toast. Färska kantareller i en len gräddstuvning är den perfekta förrätten...

Grytor

Rotfruktsgryta med korv En kryddig gryta som värmer lika bra helg som vardag.
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...