Vad kan lagas i förväg?
60-årskalas på lördag för inbjudna, men på söndagen kan arbetskollegor komma. Vet inte hur många, kanske max 8 pers. Har du något tips på vad att bjuda på som går att laga i förväg om man nu inte bara ska bjuda på tårta.
- Tina
Eftersom du ställt frågan på pajrecept.se måste du ha tänkt på paj, och det är ju alldeles riktigt! Paj är en utmärkt rätt att bjuda på och kan serveras såväl varm som kall. En sallad till förbereder du enkelt. Två pajer räcker alldeles säkert till 8-10 personer. Annars kan du laga en matig sallad med något slags gryn (se salladsrecept.se) och lägga samman den strax före servering. Ha en trevlig födelsedagsfest! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! EfterrätterKlassiskt!En god efterrätt kan lyfta vilken måltid som helst! Varför inte en klassisk pudding? Smart helgmatLyxig kyckling - helgmat som räcker länge!En riktigt klassisk helgstek är ett lyxigt sätt att fira helg! Gör två rätter i en: Läckert fylld kyckling som finmiddag och kycklingsoppa i veckan. SconesBaka scones på höstkanten
Snabbare väg till fullkomlig bakglädje finns knappast. Scones är verkligen en vinnare i köket! Vi bjuder på tre rykande färska recept att variera de klassiska sconesen med. Redaktionens absoluta favorit är sconesen med äpple och kanel - de klarade sig knappt förbi fotograferingen... Fast våra grova scones på rågsikt och frön är en stadig vardagshjälte som kanske är allra godast tillsammans med lite honung och smör. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|