Ogräspaj, paj med kirskålLåter ogräs oaptitligt? Inte alls om du frågar mig, för de allra första späda skotten på våren smakar fantastiskt bra. Gör en paj! Du behöverKirskål
Stanning
Gör så här:Pajdeg
Förgrädda pajskalet i 10 minuter på 200 graders ugnsvärme. Sänk sedan värmen till 175 grader. Tänk på att det är viktigt att vara säker på att det är rätt blad man plockat! Skölj kirskålen. Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg ner kirskålen. Låt koka upp och koka en till två minuter. Häll av och skölj genast kirskålen i kallt vatten, låt rinna av och krama ur. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Smält smöret i en kastrull och fräs kirskålen tillsammans med vitlöken. Salta och peppra, smaka av och låt fräsa i cirka fem minuter, rör om då och då. Vispa upp äggen, vispa sedan ner de övriga ingredenserna. Lägg kirskålen i pajskalet och slå äggstanningen över. Sätt in i ugnens nedre del och grädda i cirka 30-40 minuter, tills pajen stannat. Lägg en plåt över om pajen får för mycket färg. Tips! Det är gott att sätta smak på pajen med någon ost, gärna chèvre eller feta. Kommentar av
Sigge
11 oktober 2013
Ogräs? Hu vad otäckt... Inte nog med att man ska rensa´t - nu ska det visst ätas också ;) MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GrillaHälsa våren vid grillenTill Valborg vill vi grilla! Gör en riktigt god potatissallad med bacon som stillar hungern i väntan på den perfekta glöden. HelgmenynTacksam ugnsrättAubergine trivs i ugnen! Gratinerade passar de perfekt för egen kryddning. PajreceptPolentapajPaj är lättlagad mat. Och god! En stor fördel är att de flesta matpajer går utmärkt att göra i förväg och värma just när det är tid. Ett nytt recept som gör sig kall eller ljummen är polentapaj - en god, vegetarisk paj där pajen ska svalna helt innan fyllningen stelnat. En perfekt paj att göra i förväg alltså och en fin smakkombination, med majsgryn, oliver, rosmarin, vitlök och lagrad ost. Servera kall eller värm strax innan serveringen. Soltorkade tomater, rostade solrosfrön och en god sallad passar fint till! Smakfull helg önskar pepparochsalt.se! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
God