Paj i förväg?
Kan jag göra pajerna kvällen innan, sen förvara dem i kylen över natten? (ska ha många gäster på lunch) Är det då bara att värma dem ugnen sedan? Kan jag använda folie-formar till dessa pajer?
- Mia
Hej Mia! Svar: Ja, ja och ja :) Det går utmärkt att göra paj i förväg och värma i ugnen. Och folieform fungera också bra till paj - det man kan tänka på är att folieformar inte är så stabila; Pajerna bör hanteras lite extra försiktigt i dem. Lycka till med lunchen! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Tranbär, rönnbär, äpplen och päronAlla höstens bärIngen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad! HelgmenynSvamp gillar ostSvamp är en självklar smaksättare som blir basen i allt från goda svamppajer till mustig svampsoppa. Har du provat att kombinera svamp och ost även i soppa? I grytan tillsammans med fläskkött lyfter champinjoner smaken till nya höjder. En god paj med svamp passar både vardag som fest. Den som vill bjuda lite finare till helgen provar ett nytt recept på kikärtsfyllda champinjonhattar under parmesantäcke. Garanterat god helg! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|