Ost- och skinkpaj - Pajrecept

Ost- och skinkpaj


En riktigt klassisk skinkpaj passar fint vid många tillfällen. Både lättlagad och god!
 

  • 300 gram rökt skinka
  • 5 ägg
  • 3 dl mjölk eller grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 rödlök
  • 3 dl riven ost, gärna lagrad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1-2 tsk torkad salvia eller 1 tsk torkad dragon
  • (persilja till garnering)


Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:

» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Skär skinkan i tärningar. Hacka rödlöken, men spara några ringar till garneringen.
Vispa eller rör samman ägg, mjölk, tomatpuré, ost och creme fraiche. Blanda ner löken och skinkan. Krydda fyllningen och smaka av.
Häll i ett förgräddat pajskal och baka av i 40-45 minuter i cirka 180 grader.
Dekorera med lökringar och eventuellt persilja. Servera med sallad och gott bröd.


Kommentar av osignerat
26 januari 2015

Godaste pajen!!! Lyxar till det med Västerbottenost för mer smak! Rekommenderas varmt!

Kommentar av osignerat
13 januari 2012

Supergod paj!

Hur ska man få stanningen att bli mer fast?

Redaktionens kommentar
Prova med grädde istället för mjölk, och minska eventuellt mängden något. Lycka till!
Kommentar av SuzyQ
25 juni 2011

supergod paj den kommer jag att göra ofta

Kommentar av osignerat
6 juni 2011

bra men med ett recept utan skinka skulle kunna finnas

Svar av
31 juli 2011

Det är sannolikt fullt möjligt att bara exkludera skinkan vid tillagning.

Kommentar av Linnéa
31 mars 2011

Hade nog haft lite broccoli i den också men annars ett recept som jag starkt rekommenderar!


Påskmeny

Påskens alla smaker på samma buffé!

Påsken ger hopp om våren! Vi bjuder på en grön påskbuffé, med många äggrätter och med hemlagat påskgodis i påskäggen.

Vårljus och ett välfyllt påskbord ger verkligen vårkänslor. Förr var det först nu som hönsen började lägga ägg efter vintern. Även idag äter vi extra mycket just till påsk.
Vi föreslår en lite grönare påskbuffé i år! Gör en bra grund som mättar många gäster och passar till de flesta smaker. En god potatissallad, buljongkokt potatis och en varm gratäng är bra tillbehör, om du inte vill servera Janssons frestelse. Servera hembakat bröd som passar till sill och ost. Välj gärna lammstek i olivolja om du vill servera stek till varmrätt – lammrostbiff är ett gott alternativ! Hemmagravad lax är himmelsk gott men inkokt lax passar mins lika bra på buffébordet.
Håll efterrätten enkel efter all god mat! En bärpaj på bär från frysen eller en fruktmaräng passar perfekt. Eller gör glace au four: Kall glass under ett täcke av sylt eller bär och varm maräng.
Finns det någon plats för sötsaker kvar sparar vi den till påskägget: Hemgjord citronfudge , arraksägg och chokladkrisp
En riktigt skön påsk önskar redaktionen! Och glöm inte att fånga vårsolen om den skymtar fram!

 påskmat.se

Kaffedrinkar

Höj värmen!

Höj temperaturen med en värmande kaffedrink!

kaffedrinkar.se

Laxlasagne

Laxen gillar pasta

Lax och pasta är som gjorda för varandra. Laxlasagne är självklar helgmat!

lasagne.nu


Fruktrecept

Fem om dagen

Paj, sallad, soppa, smoothie. Vi äter gärna fem frukter om dagen, särskilt när de samsas i en fruktsallad!

Med frukt i desserten kan du äta gott och nyttigt på samma gång. En helt osötad fruktsmoothie med mandel kan du unna dig när som helst. Variera sylt och grädde till pannkakorna med att servera stekta äpplen med kanel och socker. Och vem tackar nej till en milkshake med banan och rik chokladsmak?

 fruktrecept.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Smått och gott

Mandelkakor. Småkakor är stor bakning! Det enkla är ibland det allra godaste.
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...