Ost- och skinkpaj


En riktigt klassisk skinkpaj passar fint vid många tillfällen. Både lättlagad och god!
 

  • 300 gram rökt skinka
  • 5 ägg
  • 3 dl mjölk eller grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 rödlök
  • 3 dl riven ost, gärna lagrad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1-2 tsk torkad salvia eller 1 tsk torkad dragon
  • (persilja till garnering)


Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:

» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Skär skinkan i tärningar. Hacka rödlöken, men spara några ringar till garneringen.
Vispa eller rör samman ägg, mjölk, tomatpuré, ost och creme fraiche. Blanda ner löken och skinkan. Krydda fyllningen och smaka av.
Häll i ett förgräddat pajskal och baka av i 40-45 minuter i cirka 180 grader.
Dekorera med lökringar och eventuellt persilja. Servera med sallad och gott bröd.


Kommentar av osignerat
26 januari 2015

Godaste pajen!!! Lyxar till det med Västerbottenost för mer smak! Rekommenderas varmt!

Kommentar av osignerat
13 januari 2012

Supergod paj!

Hur ska man få stanningen att bli mer fast?

Redaktionens kommentar
Prova med grädde istället för mjölk, och minska eventuellt mängden något. Lycka till!
Kommentar av SuzyQ
25 juni 2011

supergod paj den kommer jag att göra ofta

Kommentar av osignerat
6 juni 2011

bra men med ett recept utan skinka skulle kunna finnas

Svar av
31 juli 2011

Det är sannolikt fullt möjligt att bara exkludera skinkan vid tillagning.

Kommentar av Linnéa
31 mars 2011

Hade nog haft lite broccoli i den också men annars ett recept som jag starkt rekommenderar!


Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Tårtor

Tårtor för alla tillfällen

Sommaren är högsäsong för tårtor. Prinsesstårta med hallon och vaniljkräm sätter guldkant på skolavslutningen eller födelsedagen!

bakatårta.se

Småkakor

Kringlor

Att bjuda på småkakor är allt annat än småaktigt! Att baka kringlor är motsatsen till krångligt!

bakakaka.se


Fisk i ugn

Äppelfylld lax

Helstekt fisk i ugn är ett gott alternativ till filé. Äppelfylld lax är enkel lyxmat!

Du behöver varken kunna filea fisk eller välja halvfabrikat från frysdisken för en enkel fiskmiddag till helgen. En hel lax i ugn är lekande lätt att lyckas med, sköter sig själv medan du förbereder förrätten och smakar fantastiskt. Fyll med äppel, rödlök och fänkål och du har mat med stil åt ett större sällskap. En god sås gör du på fonden. Bulgursallad och nybakat bröd är gott till. Riktigt god helg!

 helgmenyn.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Lätt lamm

Lammrostbiff med potatis. Att laga lamm i ugn är klassisk festmat. Dessutom riktigt, riktigt bra festmat!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...