Paj utan ägg?
Är äggallergiker. Hur gör man stanning utan ägg? Går det?
- Alexander
Visst är det vanligt med ägg i stanningen men det går att göra paj utan ägg. Jag har gjort paj med tillexempel creamfraiche i stället för äggstanning. Stek köttfärs, eller tärna skina och blanda med creamfraiche. Det brukar också gå fint att utgår ifrån ett recept med äggstanning, minska på vätskan och göra en lite "torrare" fyllning som du reder med lite potatismjöl, vetemjöl eller majsstärelse. Lycka till med pajbaket! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
tant nger
7 juni 2014
hjälp!Har bara stuvad spenat.Inga ägg eller cremefräch.%0 öre på banken!Kylen tom o snart frysen! Kommentar av
alexandra
16 februari 2012
Tofustanning! Är själv vegan och har bjudit mina omivorer till vänner flera gånger på paj med tofustanning och de älskar det! Det blir väldigt matigt och saftigt. Ett paket silkentofu (ca 300g) mixat med typ 2 dl kikärtsmjöl och en skvätt vatten. Salta och krydda efter smak. Blir mums! Kommentar av
osignerat
25 februari 2011
Du kan även mixa vita bönor med vatten, det blir ganska krämigt. Dessutom kan du då göra paj även för laktosintoleranta såväl som veganer. Kommentar av
osignerat
10 juni 2010
tack! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! VardagsreceptEnklaste fiskrätten mättar mångaSmidigaste vardagsfisken är varken torr eller smaklös. Laga några allt-i-ett favoriter, som fisk i sås på risbädd. Baka med rabarberÄlskade rabarber!Nu börjar rabarberstjälkarna sträcka sig stolt ur jorden och vi vill bjuda alla på rabarberkaka! Fram med långpannan bara. KantarellerSnabblagad svamplyckaAtt svampen smakar bäst fräst i lite smör är ingen hemlighet. Tillagar du den rätt räcker det med en mindre mängd svamp för att smaksätta en måltid. Fräs lite kantarell och blanda i västerbottenostpajen och du har en smakrik kantarellpaj. Till risotton är svampen sjävklar och i frasiga kantarellknyten lyfter mördegen fram smaken på snabbaste och lyxigaste sätt. Blandar du smörstekta kantareller med mango och honung fixar du en härlig kantarellpasta där mangons söta smak lockar fram svampsmaken. Perfekt sommarmat helt enkelt! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Varför Förvälla??