Det här receptet kommer från en av våra läsare, Elisabeth.

Tack Elisabeth!

Kycklingpaj med rostade grönsaker

Du behöver

  • 400 g kycklingfileér
  • 4 morötter
  • 3-4 palsternackor
  • 2 röd lök
  • 2 röd lång paprika
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl riven ost
  • 1 ägg
  • Alpnaerings kycklingkrydda
  • salt
  • olja

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Blanda ihop en valfri pajdeg och låt vila ca 1 tim i kylen.
Skär kycklingen i lagom små bitar och bryn dessa i lite olja.
Skär grönsakerna i bitar. Häll lite olja i en långpanna och lägg i grönsakerna. Rosta i 200º i ca 15 min. Rör om då och då.
Kavla ut och förgrädda pajskalet i ca 10 min.
Blanda kyckling och grönsaker i en bunke. Krydda med kycklingkrydda och salt. Häll över matlagningsgrädde, riven ost och ägget. Blanda väl.
Häll blandningen i skalet och grädda i 200º i 30-40 min.


Kommentar av osignerat
24 maj 2011

Den var virkelig god! Jeg tog feta-ost isted for almindelig hvilket jeg syns passede rigtigt godt!

Kommentar av Linnéa
31 mars 2011

Låter riktigt gott! Detta ska jag absolut testa någon dag fram mot hösten :)


Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Bakelser

Egna mazariner

Mazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden!

bakakaka.se

Baka med rabarber

Älskade rabarber!

Nu börjar rabarberstjälkarna sträcka sig stolt ur jorden och vi vill bjuda alla på rabarberkaka! Fram med långpannan bara.

smulpaj.se


Lasagne

Ädelost

Kombinera grovt med grönt och gör en god fullkornslasagne!

Ofta lagar vi klassisk lasagne som badar i köttfärssås och ostsås. Men den värmande pastarätten kan lika gärna av en god vegetarisk fylld med grönsaker. Prova goda varianter som vegetarisk lasagne med parmesanost eller ett gott recept på vegetarisk lasagne med keso. Pepparochsalt.se föreslår gärna en god fullkornslasagne, fylld med zucchini och med god smak av ädelost som bryter fint mot grönsakerna. Lite nyttigare än klassisk lasagne, men minst lika god! Hinner du inte i kväll? Vi har recept på riktig snabblasagne också. Det går utmärkt att byta ut korven mot 150 gram fetaost i stället. Och gärna några oliver, så är kvällen räddad!

 lasagne.nu


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...