Det här receptet kommer från en av våra läsare, Elisabeth.

Tack Elisabeth!

Kycklingpaj med rostade grönsaker

Du behöver

  • 400 g kycklingfileér
  • 4 morötter
  • 3-4 palsternackor
  • 2 röd lök
  • 2 röd lång paprika
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl riven ost
  • 1 ägg
  • Alpnaerings kycklingkrydda
  • salt
  • olja

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Blanda ihop en valfri pajdeg och låt vila ca 1 tim i kylen.
Skär kycklingen i lagom små bitar och bryn dessa i lite olja.
Skär grönsakerna i bitar. Häll lite olja i en långpanna och lägg i grönsakerna. Rosta i 200º i ca 15 min. Rör om då och då.
Kavla ut och förgrädda pajskalet i ca 10 min.
Blanda kyckling och grönsaker i en bunke. Krydda med kycklingkrydda och salt. Häll över matlagningsgrädde, riven ost och ägget. Blanda väl.
Häll blandningen i skalet och grädda i 200º i 30-40 min.


Kommentar av osignerat
24 maj 2011

Den var virkelig god! Jeg tog feta-ost isted for almindelig hvilket jeg syns passede rigtigt godt!

Kommentar av Linnéa
31 mars 2011

Låter riktigt gott! Detta ska jag absolut testa någon dag fram mot hösten :)


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Enkel helglyx

Festpotatis till helgen

Helgmiddag med klass ordnar du lätt med pepparrotspotatis i ugn!

helgmenyn.se

Frukostbullar

Baka själv de bästa frukostbullarna

Vill du ha nybakat till frukost på bara 10 minuter? Prova snabba frukostbullarna som du jäser över natten!

frukostbullar.se


Efterrätter

Maräng

Påsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng!

Alla som någon gång haft höns förstår varför vi äter ägg just till Påsk... Det är nu som äggen kommer! Och även om du kanske inte har egna höns så finns ekologiska ägg att köpa i snart sagt varje butik.

Ägg ingår ju i många av våra vanligaste bakverk. Tänk dig en solgul sockerkaka, fortfarande varm... Eller våra älskade pannkakor!

Koka inte alla ägg i påsk utan spara några och laga en härlig fruktmaräng som avslutning på en riktigt påskmiddag! Mjuk maräng som täcke till frukt eller bär lyfter fram smaken på en fint sätt. En utmärkt efterrätt som passar fint till helgen!

Glad påsk önskar pepparochsalt.se!

 efterratter.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...