Det här receptet kommer från en av våra läsare, Elisabeth.
Tack Elisabeth!
Kycklingpaj med rostade grönsaker
Du behöver
- 400 g kycklingfileér
- 4 morötter
- 3-4 palsternackor
- 2 röd lök
- 2 röd lång paprika
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 1 dl riven ost
- 1 ägg
- Alpnaerings kycklingkrydda
- salt
- olja
Pajdeg
Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj
Gör så här
Blanda ihop en valfri pajdeg och låt vila ca 1 tim i kylen.
Skär kycklingen i lagom små bitar och bryn dessa i lite olja.
Skär grönsakerna i bitar. Häll lite olja i en långpanna och lägg i grönsakerna. Rosta i 200º i ca 15 min. Rör om då och då.
Kavla ut och förgrädda pajskalet i ca 10 min.
Blanda kyckling och grönsaker i en bunke. Krydda med kycklingkrydda och salt. Häll över matlagningsgrädde, riven ost och ägget. Blanda väl.
Häll blandningen i skalet och grädda i 200º i 30-40 min.
Den var virkelig god! Jeg tog feta-ost isted for almindelig hvilket jeg syns passede rigtigt godt!