Pajdeg utan att förgrädda?
Glömt förgrädda pajdegen hur gör jag?
- Inga-Lill
Att förgrädda pajskalet har den fördelen att det håller ihop bättre när du lägger fyllning i det och att botten garanterat blir bakad och inte degig. Men oftast går det bra även utan förgräddning. Det beror lite på vilken fyllning och form du använder om det lyckas. En hög form, med tjockt med fyllning är svårare än en låg, med mindre fyllning. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PepparkakorFörklädet på, pepparkaksdags!Nionde december firas pepparkakans dag med buller och bång. Det är tid att baka pepparkakor! ChokladkakorRött i chokladenVi erkänner gärna att vi älskar choklad! I allt från stabila kladdkakor till muffins. Få efterrätter är lika självklara till en god middag som de med choklad. Tackar du nej till hemgjord chokladglass, banankaka eller den härliga franska chokladkakan? Chokladälskaren som redan bakat mandelbrownies gör klokt i att prova ett nytt recept på chokladkaka med rött vin. Kan det bli godare? Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar