Pajdeg utan att förgrädda?

Glömt förgrädda pajdegen hur gör jag?

- Inga-Lill

Att förgrädda pajskalet har den fördelen att det håller ihop bättre när du lägger fyllning i det och att botten garanterat blir bakad och inte degig. Men oftast går det bra även utan förgräddning. Det beror lite på vilken fyllning och form du använder om det lyckas. En hög form, med tjockt med fyllning är svårare än en låg, med mindre fyllning.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt




Fråga kocken!

Fråga kocken!

Ställ din fråga:
Namn/signatur: 
Din epost (om du vill att vi meddelar dig när du fått svar): 
Jatack, jag vill gärna ha pepparochsalts nyhetsbrev. Ingen spam, ingen reklam - bara våra matnyheter. Du kan när du vill avbeställa prenumerationen.


Äppelchutney

Smaksätt hösten med hemgjord chutney!

Att koka egen chutney är ett bra sätt att ta vara på äpplen. Men framförallt är äppelchutney den perfekta smaksättaren i höst – och den bästa gå-bort-presenten!

Vi tycks gilla kombinationen av sött, syrligt och salt i det här landet. Inte så konstigt att många då är förtjusta i chutney! Denna söta och kryddiga smaksättare som många förknippar med indisk mat passar utmärkt till höstens grytor, pajer eller tillsammans med svamprätter.
Klassisk äppelchutney ska kokas nu och lagras i minst en månad för att smaken ska mogna. Prova gärna skillnaden med lagring genom att servar lite av chutneyn utan lagring – så blir det tydligt!
Chutney passar också bra till grillat, till fläskkött eller lamm. Gör äppelchutney med rökt chili och enbär och du har en perfekt bas till grytor eller tillbehör till kryddiga kötträtter. En god äppelchutney med tranbär passar också till viltstek och till vegetariska svamprätter. Lite citrusskal sätter fin syra och gör att chutneyn passar både i röror och på egen hand.
Passa på att göra chutneyn nu så kan du njuta av den en kylig höstdag eller när vintern kom-mer och man längtar efter smakrik och värmande mat!

 kokasylt.se

Vegetariskt

Enkel och god vego med fyllda grönsaker i ugn

Vegetariskt i ugn med massor av smak! Ost-och grönsaksfylld butternutpumpa är perfekt vintermat.

vegetariskarecept.se

Sopprecept

Sopplunch

Soppa är den perfekta lunchen en solig höstdag. Och en utmärkt starkt på middagen en kulen kväll! Nya sopprecept på sopprecept.se.

sopprecept.se


Brownies

Chokladrutor med stil

Brownies åt folket! Framförallt brownies med mörk choklad...

Små, chokladstinna kakor kan aldrig bli fel. Brownies kan bakas i en mängd varianter som passar på allt från eftermiddagsfika till bröllop. Gör enkla brownies med solroskärnor eller bakade med muscovadosocker. Eller baka brownies med mandelbotten. Redaktionen faller för nya brownies med mörk choklad. Serverade med grädde eller vaniljglass är de den perfekta efterrätten eller värsta lyxfikan.

 browniesrecept.se


Kladdkakor

Kladdkaka med nötmarängbotten Förnya kladdkaksbaket med en lätt marängbotten med hasselnötter. Vispad grädde är ett måste!

Soppor

Grönsakssoppa Kallt ute? Laga en värmande höstsoppa!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...