Pajdeg utan att förgrädda?
Glömt förgrädda pajdegen hur gör jag?
- Inga-Lill
Att förgrädda pajskalet har den fördelen att det håller ihop bättre när du lägger fyllning i det och att botten garanterat blir bakad och inte degig. Men oftast går det bra även utan förgräddning. Det beror lite på vilken fyllning och form du använder om det lyckas. En hög form, med tjockt med fyllning är svårare än en låg, med mindre fyllning. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PannkakorPannkakor är svaret!Slut på middagsidéer mitt i veckan? Vispa ihop en pannkakssmet vetja! BlåbärstiderDet lyser blått i blåbärsskogen!Visst ska blåbärssylt kokas, men med alldeles färska blåbär i korgen gör vi blåbärssmoothie! KladdkakorChokladpajKladdkakan är en av våra mest uppskattade kakor. Inte så konstigt - lättbakad, snabblagad och alltid god! Prova ett nytt recept där en mjuk och kladdig chokladfyllning bakas av i mör pajdeg. Chokladpajen blir en lite elegantare variant av chokladkaka, som platsar både som fika och finare efterrätt. En kaka som trollar fram solsken den mest regnvåta höstdag! Kanske en ny favorit? Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar