![]() ![]() Broccoli- och ädelostpaj (vegetarisk paj)
En riktig klassiker på svenska caféer och mindre lunchrestauranger! Går utmärkt att göra på grövre mjöl och går att varierar i styrka beroende på vilken ost du väljer.
Du behöverUtöver pajdegen:
PajdegGör en sats pajdeg efter något av grundrecepten: Gör så härFörgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.
Vispa samman ägg, mjölk och riven ost. Har du tillgång till matberedare mixar du sedan ägg- och oststanningen tillsammans med ädelosten. Salta och krydda försiktigt med muskotnöt. Finhacka rödlöken. Dela brockolin i mindre buketter och fördela dem i pajskalet. Strö över löken. Slå över stanningen och strö över grovmalen svartpeppar efter smak. Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Känn i mitten om stanningen stannat. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!
![]() ![]() 12 oktober 2013
Finns det något recept på god Glutenfri pajskal? Där pajskalet kan förgräddas, säg... två dagar före festen? Så vispar jag ihop ingredienserna och gräddar den samma dag som den skall serveras. ![]() ![]() ![]() 29 maj 2013
Om man gör den t ex onsdag kan man ställa den i kylen när den svalnat och sen ta fram o värma den? Eller skall man frysa den? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 15 december 2012
Nu har jag tittat runt på er sida och förstår att en paj är till ca 4 personer. Tack för den övriga informationen, mycket läsvärd. ![]() ![]() ![]() 15 december 2012
Helt värdelöst när det inte står hur många personer receptet räcker till. Grundereceptet ni rekommenderar för pajdeg är bara 200 g mjöl. Kommer inte att räcka till många.. ![]() ![]() ![]() 22 november 2012
Är denna för att få plats i en standard pajform? 28 cm? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 18 augusti 2012
Kör rubbet i matberedaren. Det fungerar jättebra. Mina vegg-ungdomar älskar den! ![]() ![]() ![]() 29 maj 2012
Godaste pajen jag någonsin gjort, och blev grymt uppskattad bland lunchgästerna! ![]() ![]() ![]() 24 maj 2012
Jag är utbildad kock med flera års erfarenhet. Grymt gott recept, en bland mina favoriter<3 ![]() ![]() ![]() 17 januari 2012
Hallå Redaktionen! Jag har samma fråga som Klara ang. broccolin - får väl free-styla lite i väntan på klargörande : ) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 30 juli 2012
Den kan bli lite al dente, om man gör en tunnare paj som är 40-45 minuter i ugnen. ![]() Äldre kommentarer![]() ![]() ![]()
|
|
HAR FÅTT FÖR LITE SMAK PÅ MIN NU FÄRDIGA ÄDELOST PAJ.
Tips vad gör jag?