Broccoli- och ädelostpaj (vegetarisk paj)En riktig klassiker på svenska caféer och mindre lunchrestauranger! Går utmärkt att göra på grövre mjöl och går att varierar i styrka beroende på vilken ost du väljer.
Du behöverUtöver pajdegen:
PajdegGör en sats pajdeg efter något av grundrecepten: Gör så härFörgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.
Vispa samman ägg, mjölk och riven ost. Har du tillgång till matberedare mixar du sedan ägg- och oststanningen tillsammans med ädelosten. Salta och krydda försiktigt med muskotnöt. Finhacka rödlöken. Dela brockolin i mindre buketter och fördela dem i pajskalet. Strö över löken. Slå över stanningen och strö över grovmalen svartpeppar efter smak. Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Känn i mitten om stanningen stannat. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!
Kommentar av
Mvh. James Anderssson
12 oktober 2013
Finns det något recept på god Glutenfri pajskal? Där pajskalet kan förgräddas, säg... två dagar före festen? Så vispar jag ihop ingredienserna och gräddar den samma dag som den skall serveras. Kommentar av
Maria
29 maj 2013
Om man gör den t ex onsdag kan man ställa den i kylen när den svalnat och sen ta fram o värma den? Eller skall man frysa den?
Redaktionens kommentar
Att ställa pajen i kylen när den svalnat och sedan värma den går bra alla dagar i veckan!
Kommentar av
My
15 december 2012
Nu har jag tittat runt på er sida och förstår att en paj är till ca 4 personer. Tack för den övriga informationen, mycket läsvärd. Kommentar av
My
15 december 2012
Helt värdelöst när det inte står hur många personer receptet räcker till. Grundereceptet ni rekommenderar för pajdeg är bara 200 g mjöl. Kommer inte att räcka till många.. Kommentar av
osignerat
22 november 2012
Är denna för att få plats i en standard pajform? 28 cm?
Redaktionens kommentar
Det ska den göra.
Kommentar av
osignerat
18 augusti 2012
Kör rubbet i matberedaren. Det fungerar jättebra. Mina vegg-ungdomar älskar den! Kommentar av
Malin
29 maj 2012
Godaste pajen jag någonsin gjort, och blev grymt uppskattad bland lunchgästerna! Kommentar av
osignerat
24 maj 2012
Jag är utbildad kock med flera års erfarenhet. Grymt gott recept, en bland mina favoriter<3 Kommentar av
Jenny
17 januari 2012
Hallå Redaktionen! Jag har samma fråga som Klara ang. broccolin - får väl free-styla lite i väntan på klargörande : )
Redaktionens kommentar
Det går fint att ha i rå broccoli! Då hinner den bli lagom genomkokt i ugnen. Risken är annars att den blir en aning överkokt...
Svar av Hungrig Kille
30 juli 2012
Den kan bli lite al dente, om man gör en tunnare paj som är 40-45 minuter i ugnen. Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Sås av alla slagGlöm inte såsen!Sätt guldkant på maten! Koka het chilisås som blir en vuxnare variant av ketchup. KrutongerTillbehören som lyfter maten
Detaljerna gör jobbet, som så ofta när det gäller mat. Krutonger, rostade brödtärningar är ett lätt sätt sätta både smak och stil på en enkel måltid. Perfekta till sallader eller soppor! Och goda som tilltugg till ostar och kallskuret på buffén. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
HAR FÅTT FÖR LITE SMAK PÅ MIN NU FÄRDIGA ÄDELOST PAJ.
Tips vad gör jag?