Spenatpaj - Pajrecept

Spenatpaj (vegetarisk paj)

En härlig paj som blir saftig tack vare keson.

 

Du behöver

Utöver pajdegen:

  • 300 g färsk spenat eller 250 g fryst spenat
  • 250 g keso
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 1dl lagrad ost, gärna parmesan
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Riven muskotnöt
  • Peppar

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Förväll spenaten hastigt i en kastrull eller tina den frysta spenaten och låt den rinna av lite. Vispa samman ägg, mjölk och keso. Krydda med muskotnöt, peppar och salt. Pressa ner vitlöksklyftorna i stanningen och rör om. Blanda i spenaten och nästan all ost. Slå stanningen i pajskalet och strö över den sista rivna osten. Grädda i cirka 180 grader i 35-40 minuter.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Thank you for the sensible critique. Me &amp my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such excellent info being shared freely out there. kgabddfakgbafbkb
26 juli 2014

Thank you for the sensible critique. Me &amp my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such excellent info being shared freely out there. kgabddfakgbafbkb

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Ms
3 juni 2014

Kan man använda fryst stuvad spenat?

Kommentar av osignerat
2 maj 2012

Hur gör man när man förväller?

Redaktionens kommentar
Att förvälla något är att koka något en kort stund. Spenaten läggs ner i kokande vatten och behöver inte mer än någon minut.
Kommentar av Jonas
2 juni 2011

Om man vill vara mer LCHF, gör en pajdeg på; 100 gr smör, 2 dl sojamjöl och 1 dl havrekli. Blir kalasgott (och man behöver inte ta degen ända uppåt kanterna), bör nagga och förgrädda i ca 10 minuter.

Kommentar av osignerat
16 februari 2011

kan man ha kottfars i ocksa?

Kommentar av osignerat
31 december 2010

La till feta-ost och soltorkade tomater i smeten. Blev kanongott!

Svar av Namn/signatur
31 december 2010

Bra idé!

Kommentar av Aida
13 oktober 2009

Om man 'r utomlands, har ingen Keso !

Svar av Damien.
13 oktober 2009

Det heter 'cottage cheese' på engelska

Svar av Bor i Luxemburg
22 juli 2011

Det finns keso/cottage cheese i alla länder men har olika namn.

Svar av Namn/signatur
3 april 2012

Hmm, och jag gick här hemma och funderade på om det inte finns ett bättre färskost alternativ än keso. Finns antagligen i hela södra europa utan att behöva säljas i liten hårt marknadsförd trendförpackning i stockholms innerstad.

Kommentar av jennie
9 mars 2010

kul

Kommentar av JFK
30 december 2008

hur många portioner??

Redaktionens kommentar
4-6 vid en middag.


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Lammrecept

Lyckas med lamm

Laga lamm till helgen! Prova lammkotletter med tomat och du har en rustik rätt med helgkänsla.

://www.lammrecept.se

Julkakor i långpanna

Julkakor till alla

Dela julsmakerna med fler - baka julig äppelkaka i långpanna!

julkakor.se


Frukostbullar

Frallor för alla

Med våren kommer ljusare morgnar. Dags att stiga upp och baka morotsbullar kanske?

De flesta blir alldeles knäsvaga av doften av nybakat. Även om man är oerfaren i köket lyckas man lätt med frukostbullar. Vissa tar mer tid, andra går snabbare att baka. Frallor är mycket enkla att baka, men det är faktiskt frukostbullar gjorda på surdeg också! Kanske är receptet på enkelt surdegsbröd något för den som inte är så varm i förklädet? En riktig klassiker är morotsbullar som blir saftiga av rivna morötter och smakar lika bra till den värmande soppa vi så väl behöver, som till frukost.

 frukostbullar.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Bagels

Läckert segt. Favoritbrödet som både kokas och gräddas i ugn. Fyll med favoritpålägg för en lyxig macka.
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...