Enkel fetaostpaj
En lätt och god paj med enkla ingredienser. Passar lika bra kall som varm.
Till 4 personer
Du behöver
Utöver pajdegen:
-
3 ägg
-
1 dl mjölk
-
1 dl grädde
-
200 gram fetaost
-
1 gul lök
-
1 msk rapsolja
-
12 svarta oliver, gärna Kalamata-oliver
-
1 tsk rosmarin
-
50 g riven ost
-
svartpeppar
-
1 msk olivolja
Pajdeg
Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj
Gör så här
Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.
Vispa samman ägg, mjölk och grädde. Finhacka eller mixa 100 gram av osten och blanda i stanningen. Finhacka löken och fräs den mjuk i lite olja. Blanda ner löken och rosmarin i stanningen.
Skär resten av fetaosten, 100 gram, i mindre tärninger och fördela jämnt i pajskalet. Låt oliverna rinna av och lägg ut dem jämnt i pajskalet. Häll stanningen över osten och oliverna och grädda i cirka 200 grader i cirka 25 minuter. Ta ut pajen och strö över den rivna osten. Grädda ytterligare 5-10 minuter, tills pajen fått fin färg.
Servera med sallad och nybakat bröd.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!