![]() ![]()
Enkel fetaostpaj
En lätt och god paj med enkla ingredienser. Passar lika bra kall som varm.Till 4 personer Du behöverUtöver pajdegen:
Pajdeg
Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten: Gör så härFörgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader. Vispa samman ägg, mjölk och grädde. Finhacka eller mixa 100 gram av osten och blanda i stanningen. Finhacka löken och fräs den mjuk i lite olja. Blanda ner löken och rosmarin i stanningen. Skär resten av fetaosten, 100 gram, i mindre tärninger och fördela jämnt i pajskalet. Låt oliverna rinna av och lägg ut dem jämnt i pajskalet. Häll stanningen över osten och oliverna och grädda i cirka 200 grader i cirka 25 minuter. Ta ut pajen och strö över den rivna osten. Grädda ytterligare 5-10 minuter, tills pajen fått fin färg. Servera med sallad och nybakat bröd.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!
![]() ![]() ![]()
|
|