Enkel fetaostpajEn lätt och god paj med enkla ingredienser. Passar lika bra kall som varm.Till 4 personer Du behöverUtöver pajdegen:
Pajdeg
Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten: Gör så härFörgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader. Vispa samman ägg, mjölk och grädde. Finhacka eller mixa 100 gram av osten och blanda i stanningen. Finhacka löken och fräs den mjuk i lite olja. Blanda ner löken och rosmarin i stanningen. Skär resten av fetaosten, 100 gram, i mindre tärninger och fördela jämnt i pajskalet. Låt oliverna rinna av och lägg ut dem jämnt i pajskalet. Häll stanningen över osten och oliverna och grädda i cirka 200 grader i cirka 25 minuter. Ta ut pajen och strö över den rivna osten. Grädda ytterligare 5-10 minuter, tills pajen fått fin färg. Servera med sallad och nybakat bröd.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Glutenfria småkakorGlutenfritt kalas med smaker för alla!Att ordna riktigt god fika utan vanligt mjöl måste inte vara svårt. Hembakade chokladkakor är småkakor som alla kan njuta av! Rostade tillbehörEgna rotfruktschips till helgenVem minns inte ett riktigt gott bröd till soppan? Eller kryddiga krutonger serverade till en gryta eller på buffébordet? Rätt tillbehör lyfter gärna maten till helt nya höjder. Ofta med enkla medel. En skål rostat fröströssel som topping till salladen eller som snacks går på några minuter. Egna salamichips är riktigt gott både på buffén och som plockmat. Just nu gör vi helst egna rotfruktschips av palsternacka och morot. Otroligt gott både till fredagsmys och som tillbehör till helgmiddan! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|