Västerbottenostpaj (vegetarisk paj)Smakrikt så det räcker. En mäktig paj som passar på buffébordet.
Du behöverUtöver pajdegen:
PajdegGör en sats pajdeg efter något av grundrecepten: Gör så härFörgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader. Vispa samman ägg, mjölk och riven ost. Slå stanningen i pajskalet och grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Känn i mitten om stanningen stannat. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarnde inte är färdig så täck med folie eller lock. Detta är en paj som blir bra på dinkelmjöl. Den smakar dessutom utmärkt kall - gör den gärna dagen före och låt den vila i kylen över natten.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
22 juli 2016
varför tjafsa om ostens namn,det finns väll bättre tips att komma med. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
cri
22 juli 2016
kan jag göra en västerbottensostpaj på filodeg Kommentar av
Tina N
20 augusti 2012
Älskar VB-paj och fantstiskt gott med en romröra till. Kommentar av
osignerat
29 december 2011
Kan man byta till Cheddarost istället, eller blir det ingen bra smak alt för intetsägande ? Svar av Danica
13 augusti 2013
Det är väl vars och ens sak vilken ost man använder, smaken är som baken, delad. Kommentar av
osignerat
23 januari 2011
Varför inte kalla osten för dess rätta namn, nämligen: VästerbottenSost? Svar av Namn/signatur
24 mars 2011
Nej det heter Västerbottenost Svar av Rätt ska vara rätt!
18 augusti 2011
Nej den heter VästerbottenSost. Svar av Språkvetare
19 augusti 2011
Det heter faktiskt Västerbottenost! Svar av Hampus
28 oktober 2011
Nej, det heter Västerbottensost. Svårt att googla eller? Svar av Michael S
30 december 2011
Gå på Norrmejeriers hemsida! DEN heter VÄSTERBOTTENSOST! Kommentar av
Kristina
3 januari 2011
För hur många personer är receptet? Kommentar av
Fia
29 augusti 2009
Godast med långtidshemlagrad ost! Kommentar av
gun
1 januari 2010
Hur länge kan man förvara en västerbottenpaj i kylskåpet?
Redaktionens kommentar
Oj, det beror på många saker. Men kanske tre dygn om det är kallt och pajen inte värms upp någon under tiden.
Kommentar av
Lena B
8 april 2009
Den här pajen har jag tänkt ha som förrätt på min sommarbuffé i sommar, men jag ska göra 50 st småpajer. Min fråga är, kan jag göra dem helt klara under våren och frysa in dem precis som de är?
Redaktionens kommentar
Det tycker jag du kan. Tina i kyl över natten.
Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Bästa fisken i ugnTorsk med timjanAtt ta ugnen till hjälp är en lätt väg till god fisk. Torsk med timjansås på bulgurbädd kan bara inte bli fel! LasagneSmakfull pastaEn ångande lasagne höjer värmen och ger helgkänsla! Gör en god klassiker eller hitta en ny favorit. BrödreceptUtflykt!En picknickkorg utan bröd känns aldrig komplett. Vid sidan av de kalla pannkakorna och pajen är en god baguette eller gott franskbröd aldrig fel. För den som vill vara mera klassik är mjuka hålkakor, tekor eller ett saftigt, skållat rågbröd alla goda val. Plockat med grillen? De bästa korvbröden och hamburgerbröden bakar du naturligtvis själv! Då var utflyktsmaten ordnad, nu hoppas vi bara på fint väder! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Ovolaktovegetarisk möjligen, men innehåller även löpe. Ej vegetarisk alltså.