Västerbottenostpaj (vegetarisk paj)

Smakrikt så det räcker. En mäktig paj som passar på buffébordet.

 

Du behöver

Utöver pajdegen:

  • 4 ägg
  • 2,5 dl mjölk eller grädde
  • 3 dl riven västerbottenost
  • salt
  • svartpeppar

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Vispa samman ägg, mjölk och riven ost. Slå stanningen i pajskalet och grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Känn i mitten om stanningen stannat. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarnde inte är färdig så täck med folie eller lock.

Detta är en paj som blir bra på dinkelmjöl. Den smakar dessutom utmärkt kall - gör den gärna dagen före och låt den vila i kylen över natten.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Anna K
4 augusti 2024

Hej igen!

Jag menar såklart hur många pajer till 40 personer ska jag tänka? Det blev lite fel i mitt förra inlägg.

Mvh

Anna

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Anna
4 augusti 2024

Hej!

Jag ska ha kräftskiva för 40 personer. Tänkte ha västerbottenostpaj som tillbehör samt sallad och bröd. Hur många pajer ska jag tänka per person? Mvh Anna

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
6 april 2021

Ovolaktovegetarisk möjligen, men innehåller även löpe. Ej vegetarisk alltså.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
22 juli 2016

varför tjafsa om ostens namn,det finns väll bättre tips att komma med.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av cri
22 juli 2016

kan jag göra en västerbottensostpaj på filodeg

Kommentar av Tina N
20 augusti 2012

Älskar VB-paj och fantstiskt gott med en romröra till.

Kommentar av osignerat
29 december 2011

Kan man byta till Cheddarost istället, eller blir det ingen bra smak alt för intetsägande ?

Svar av Danica
13 augusti 2013

Det är väl vars och ens sak vilken ost man använder, smaken är som baken, delad.

Kommentar av osignerat
23 januari 2011

Varför inte kalla osten för dess rätta namn, nämligen:

VästerbottenSost?

Svar av Namn/signatur
24 mars 2011

Nej det heter Västerbottenost

Svar av Rätt ska vara rätt!
18 augusti 2011

Nej den heter VästerbottenSost.

Svar av Språkvetare
19 augusti 2011

Det heter faktiskt Västerbottenost!

Svar av Hampus
28 oktober 2011

Nej, det heter Västerbottensost. Svårt att googla eller?

Svar av Michael S
30 december 2011

Gå på Norrmejeriers hemsida! DEN heter VÄSTERBOTTENSOST!

Kommentar av Kristina
3 januari 2011

För hur många personer är receptet?

Kommentar av Fia
29 augusti 2009

Godast med långtidshemlagrad ost!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kladdkakor

Kladdkakorna som alla älskar!

Vår nya, glutenfria kladdkaka är en kaka de flesta tål. Och som alla gillar!

kladdkakor.se

Kycklingrecept

Grillat är godast!

Färdiggrillad kyckling i påse från butiken? Nej tack! Laga rödlöksfylld kyckling med yoghurt i stället!

kycklingrecept.nu


Tranbär, rönnbär, äpplen och päron

Alla höstens bär

Ingen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad!

Det finns trots allt något mer än lingon och äpplen att koka sylt och mos av nu på hösten. Päronen har inte äpplenas hållbarhet men kokta till marmelad tillsammans med tranbär kan de stå på hyllan mycket längre. Tranbärens syrliga smak gör sig förresten bra till mycket, exempelvis för att sätta piff på små tranbärskakor tillsammans med lime. Fast rönnbären är mycket enklare att hitta och blir också vackra som marmelad eller gelé i burkar i långa rader ända fram till jul!

 kokasylt.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...