Västerbottenostpaj (vegetarisk paj)

Smakrikt så det räcker. En mäktig paj som passar på buffébordet.

 

Du behöver

Utöver pajdegen:

  • 4 ägg
  • 2,5 dl mjölk eller grädde
  • 3 dl riven västerbottenost
  • salt
  • svartpeppar

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Vispa samman ägg, mjölk och riven ost. Slå stanningen i pajskalet och grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Känn i mitten om stanningen stannat. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarnde inte är färdig så täck med folie eller lock.

Detta är en paj som blir bra på dinkelmjöl. Den smakar dessutom utmärkt kall - gör den gärna dagen före och låt den vila i kylen över natten.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
22 juli 2016

varför tjafsa om ostens namn,det finns väll bättre tips att komma med.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av cri
22 juli 2016

kan jag göra en västerbottensostpaj på filodeg

Kommentar av Tina N
20 augusti 2012

Älskar VB-paj och fantstiskt gott med en romröra till.

Kommentar av osignerat
29 december 2011

Kan man byta till Cheddarost istället, eller blir det ingen bra smak alt för intetsägande ?

Svar av Danica
13 augusti 2013

Det är väl vars och ens sak vilken ost man använder, smaken är som baken, delad.

Kommentar av osignerat
23 januari 2011

Varför inte kalla osten för dess rätta namn, nämligen:

VästerbottenSost?

Svar av Namn/signatur
24 mars 2011

Nej det heter Västerbottenost

Svar av Rätt ska vara rätt!
18 augusti 2011

Nej den heter VästerbottenSost.

Svar av Språkvetare
19 augusti 2011

Det heter faktiskt Västerbottenost!

Svar av Hampus
28 oktober 2011

Nej, det heter Västerbottensost. Svårt att googla eller?

Svar av Michael S
30 december 2011

Gå på Norrmejeriers hemsida! DEN heter VÄSTERBOTTENSOST!

Kommentar av Kristina
3 januari 2011

För hur många personer är receptet?

Kommentar av Fia
29 augusti 2009

Godast med långtidshemlagrad ost!

Kommentar av gun
1 januari 2010

Hur länge kan man förvara en västerbottenpaj i kylskåpet?

Redaktionens kommentar
Oj, det beror på många saker. Men kanske tre dygn om det är kallt och pajen inte värms upp någon under tiden.
Kommentar av Lena B
8 april 2009

Den här pajen har jag tänkt ha som förrätt på min sommarbuffé i sommar, men jag ska göra 50 st småpajer. Min fråga är, kan jag göra dem helt klara under våren och frysa in dem precis som de är?

Redaktionens kommentar
Det tycker jag du kan. Tina i kyl över natten.
Kommentar av osignerat
2 juli 2010

Väka god,

ska testa idag :D

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Kyckling

Citrongrillad

Citron och timjan kan aldrig bli fel. Servera citronkyckling, där honung och timjan ger smak.

kycklingrecept.nu

Frukostbullar

Frukostbullarna som får dagen att lyfta!

Nybakat på morgonen är en skön start på dagen. Prova lättbakade rågbullar till morgonkaffet.

frukostbullar.se


Fisksoppa

Fisk + tomat och halloumi

Fisksoppa kan vara både lättlagat och enkelt. Gör en läcker soppa med tomat och tärnad halloumi. En vardagssoppa som smakar fest!

Ibland räcker tiden och orken inte för några långkok. Men en god soppa behöver varken vara krångligt eller ta lång tid.

Prova ett nytt recept där tomat och halloumi lyfter fram fisksmaken och ger en mustigt värmande soppa. Perfekt både som för- och varmrätt, vardag som fest!

 fisksoppa.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...