![]() ![]() Grundrecept på fullkornsdeg - GI-pajdegEn nyttigare alternativ deg, som också passar den som äter GI-kost.Du behöver
Gör så härHacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Degen kan vara lite svårare att kavla än en deg på fint mjöl. Ibland kan man behöva lite extra mjöl. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 grader. Degen tål bra att sparas i kyl eller frys, se bara till att packa in den i plast så den inte torkar.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!
![]() ![]() 12 juli 2009
hur mycket är 200 gr mjöl i deciliter? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 27 november 2009
Hej! Jag gjorde om den här degen lite (la till ett ägg, lite salt, lät den vila över natten och förgräddade ej) den blev smidig och dryg! Gott och fräscht! ![]() ![]() ![]() ![]() 30 november 2016
schysst tips! ![]() ![]() ![]() 24 juni 2009
Testa även denna: 2 delar grahamsmjöl 2 delar vetemjöl 1 del olivolja, eller annan olja. tryck ut i pajform och förgrädda 10 min i 175° ![]() ![]() ![]() 21 december 2010
Vadå 2 delar? av hur mycket då? jag vill gärna veta mängd. Tack på förhand. ![]() ![]() 13 april 2011
Det visar endast proportionerna i förhållande till varandra. Hur mycket deg (i det här fallet) du vill göra bestämmer du själv. Tänk juiceförpackningar t.ex. Späd 1+4. Alltså, X mängd koncentrat + 4 gånger så mycket vatten. ![]() ![]() ![]() 13 maj 2010
ha det är bra det för att jag äter gi- kost ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Hur stor sats behöver jag om jag ska göra den i långpanna?