Grundrecept på fullkornsdeg - GI-pajdegEn nyttigare alternativ deg, som också passar den som äter GI-kost.Du behöver
Gör så härHacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Degen kan vara lite svårare att kavla än en deg på fint mjöl. Ibland kan man behöva lite extra mjöl. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 grader. Degen tål bra att sparas i kyl eller frys, se bara till att packa in den i plast så den inte torkar.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!
Kommentar av
Birgitta
12 juli 2009
hur mycket är 200 gr mjöl i deciliter?
Redaktionens kommentar
ca 3,3 dl
Kommentar av
carolina
27 november 2009
Hej! Jag gjorde om den här degen lite (la till ett ägg, lite salt, lät den vila över natten och förgräddade ej) den blev smidig och dryg! Gott och fräscht! Svar av Namn/signatur
30 november 2016
schysst tips! Kommentar av
Jonas
24 juni 2009
Testa även denna: 2 delar grahamsmjöl 2 delar vetemjöl 1 del olivolja, eller annan olja. tryck ut i pajform och förgrädda 10 min i 175° Svar av Kattis
21 december 2010
Vadå 2 delar? av hur mycket då? jag vill gärna veta mängd. Tack på förhand. Svar av Berra_la
13 april 2011
Det visar endast proportionerna i förhållande till varandra. Hur mycket deg (i det här fallet) du vill göra bestämmer du själv. Tänk juiceförpackningar t.ex. Späd 1+4. Alltså, X mängd koncentrat + 4 gånger så mycket vatten. Kommentar av
kristofer stofe
13 maj 2010
ha det är bra det för att jag äter gi- kost MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PannkakorPannkakor är svaret!Slut på middagsidéer mitt i veckan? Vispa ihop en pannkakssmet vetja! Kyckling till helgenSmakfylld kycklingFira helgen med kyckling i ugn! Prova filéer fyllda med kryddig salsiccia. Tjuvstarta våffelfrossanTid för våfflor
I helgen tjuvstartar vi våffelfrossan, gärna med lite mindre traditionella våfflor att servera till efterrätt. Franska våfflor fyllda med vaniljkräm eller chokladvåfflor avslutar en lätt måltid med finess. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Hur stor sats behöver jag om jag ska göra den i långpanna?