Räkpaj

En lyxig fredagspaj.

 

Du behöver

Utöver pajdegen:

  • 4 ägg
  • 2,5 dl mjölk eller grädde
  • 500 gram oskalade räkor
  • 150 gram räkost
  • 100 gram färskost typ philadelphiaost
  • hackad dill
  • riven ost
  • en halv rödlök
  • en citron

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Skala räkorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Vispa samman ägg, mjölk, räkost och färskost. Krydda med någon matsked hackad dill. Slå stanningen i pajskalet och fördela räkorna ovanpå stanningen. Strö över lite riven ost. Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Under tiden kan du skära rödlöken i tunna skivor och citronen i klyftor. Känn i mitten om stanningen stannat. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.

Låt den färdiga pajen svalna några minuter och dekorera med rödlöksringar, dill och citron.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Kommentar av E
5 juni 2012

Denna paj gör alltid succé :)

Kommentar av kerstintegel@gmail.com
31 maj 2012

hur många pajer behövs till 60 personer

Redaktionens kommentar
Det beror på hur pajen ska serveras. Är pajen den enda huvudrätten kan det behövas tio pajer. Om pajen är en del av en större buffé går det åt mindre.
Kommentar av osignerat
14 augusti 2011

Blir inte räkorna sega om de är inne så länge i ugnen?

Kommentar av /Anna
17 maj 2011

Hej!Kan man göra den dagen innan och sedan värma den när gästerna kommer, eller kommar räkorna bli helt konstiga då?

Kommentar av Fru Paj
12 maj 2011

Fantastiskt god! Har lagat den flera gånger.

Just nu har jag gjort 6 st mini pajer av samma recept. Snart färdiga... mmmm

Kommentar av Klara
11 april 2011

hur många är den för???

Kommentar av Anna T.
22 mars 2011

Hej!

Tack för en trevlig site! Kan man grädda pajen utan de färska räkorna. När sen pajen kallnat. Dekorera med räkor mm?

Redaktionens kommentar
Det kan säkert gå bra.
Kommentar av Hugan
20 februari 2011

Hej!

Bytte ut räkor och räkodt mot krabba och krabbost, följde annars receptet helt, mycket mycket uppskattat. Tack för tipset

Kommentar av Linda
29 november 2010

Riktigt god!!

Kommentar av kerstin
12 mars 2010

Någon som har recept på laktosfri räkpaj

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

Smutronsylt

Smultron ger sommarsmak!

Solmogna smultron ger en fantastisk smultronsylt. Väl värt att plocka, även om det inte blir stora mängder.

Det är sällan man kan plocka riktigt stora mängder smultron om man inte odlar bären själv i stor skala. Men det gör ingenting! För smultron har så mycket smak att det räcker med en liten mängd för att sätta sommarsmak på sylten.
Smultron blir lätt hårda och lite beska om man kokar dem till en sylt på vanligt vis. Följ istället vårt recept och koka en sockerlag som bären får dra i. Du får en fantastisk smultronsylt med hela smultron, perfekt till glass eller mjuka kakor.
Har du hittat mycket smultron? Använd en del av dem till en lyxig smultronpaj. Somrigare smak på en smulpaj är svårt att få!
Vill du sedan bjuda på smultronpaj när hösten kommer går det bra att använda smultronsylten även till smulpaj. Om du kunnat hålla dej så länge från att äta upp den vill säga!

 kokasylt.se

Scones

Pizzascones

Sugen på hemlagad pizza?

Här är en snabbvariant som passar fint både till enklare huvudrätt eller i stället för en varm macka.

scones.se

Vardagsrecept

Enklaste fiskrätten mättar många

Smidigaste vardagsfisken är varken torr eller smaklös. Laga några allt-i-ett favoriter, som fisk i sås på risbädd.

fiskrecept.nu


Färsk pasta

Hemlagad cannelloni

Färdig färsk pasta från butiken är räddaren i nöden. Gör cannelloni i största formen och packa lunchlådor om det blir något över.

Hemgjord pasta är riktigt gott och inte svårt att lyckas med. Har du dessutom en pastamaskin blir resultatet proffsigt. Men till vardags kan det vara snålt med tiden och då får färdigköpta lasagneplattor duga. Prova cannelloni med ostfyllning eller en god variant på cannelloni med lax. Gör klassisk cannelloni med köttfärs eller ställ pastarullarna på höjden som pastastubbar. En riktigt krämigt god cannelloni med kyckling är annars en favorit som värmer och mättar många!

 pastarecept.nu


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Bagels

Läckert segt. Favoritbrödet som både kokas och gräddas i ugn. Fyll med favoritpålägg för en lyxig macka.
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...