RäkpajEn lyxig fredagspaj.
Du behöverUtöver pajdegen:
PajdegGör en sats pajdeg efter något av grundrecepten: Gör så härFörgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader. Skala räkorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Vispa samman ägg, mjölk, räkost och färskost. Krydda med någon matsked hackad dill. Slå stanningen i pajskalet och fördela räkorna ovanpå stanningen. Strö över lite riven ost. Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Under tiden kan du skära rödlöken i tunna skivor och citronen i klyftor. Känn i mitten om stanningen stannat. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock. Låt den färdiga pajen svalna några minuter och dekorera med rödlöksringar, dill och citron.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen! Kommentar av
kerstintegel@gmail.com
31 maj 2012
hur många pajer behövs till 60 personer
Redaktionens kommentar
Det beror på hur pajen ska serveras. Är pajen den enda huvudrätten kan det behövas tio pajer. Om pajen är en del av en större buffé går det åt mindre.
Kommentar av
osignerat
14 augusti 2011
Blir inte räkorna sega om de är inne så länge i ugnen? Kommentar av
/Anna
17 maj 2011
Hej!Kan man göra den dagen innan och sedan värma den när gästerna kommer, eller kommar räkorna bli helt konstiga då? Kommentar av
Fru Paj
12 maj 2011
Fantastiskt god! Har lagat den flera gånger. Just nu har jag gjort 6 st mini pajer av samma recept. Snart färdiga... mmmm Kommentar av
Klara
11 april 2011
hur många är den för??? Kommentar av
Anna T.
22 mars 2011
Hej! Tack för en trevlig site! Kan man grädda pajen utan de färska räkorna. När sen pajen kallnat. Dekorera med räkor mm?
Redaktionens kommentar
Det kan säkert gå bra.
Kommentar av
Hugan
20 februari 2011
Hej! Bytte ut räkor och räkodt mot krabba och krabbost, följde annars receptet helt, mycket mycket uppskattat. Tack för tipset Kommentar av
Linda
29 november 2010
Riktigt god!! Kommentar av
kerstin
12 mars 2010
Någon som har recept på laktosfri räkpaj Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GrönkålGrönkål + pasta = santNu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost. BakakakaKafferepSmåkakor som smälter i munnen... Blanda modern och klassiskt och servera läckra småkakor till latten! FiskgratängBekvämt och gott med gratängEn god gratäng är både mättande och nyttig mat. Och dessutom god nog både för vardag och till helgmat. Låt maten koka samman i ugnen medan du gör annat och njut av fantastiska smaker! Prova nya recept på torsk på couscousbädd eller gör en gratäng med pasta, zucchini, fisk och tomat som både är snabblagad och smakrikt. Gratäng är också smidigt att laga om du har rester av potatis kvar – varva ner skivor av kall potatis i en potatisgratäng med korv och färskost och njut! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Denna paj gör alltid succé :)