Räkpaj

En lyxig fredagspaj.

 

Du behöver

Utöver pajdegen:

  • 4 ägg
  • 2,5 dl mjölk eller grädde
  • 500 gram oskalade räkor
  • 150 gram räkost
  • 100 gram färskost typ philadelphiaost
  • hackad dill
  • riven ost
  • en halv rödlök
  • en citron

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Skala räkorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Vispa samman ägg, mjölk, räkost och färskost. Krydda med någon matsked hackad dill. Slå stanningen i pajskalet och fördela räkorna ovanpå stanningen. Strö över lite riven ost. Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Under tiden kan du skära rödlöken i tunna skivor och citronen i klyftor. Känn i mitten om stanningen stannat. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.

Låt den färdiga pajen svalna några minuter och dekorera med rödlöksringar, dill och citron.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Kommentar av E
5 juni 2012

Denna paj gör alltid succé :)

Kommentar av kerstintegel@gmail.com
31 maj 2012

hur många pajer behövs till 60 personer

Redaktionens kommentar
Det beror på hur pajen ska serveras. Är pajen den enda huvudrätten kan det behövas tio pajer. Om pajen är en del av en större buffé går det åt mindre.
Kommentar av osignerat
14 augusti 2011

Blir inte räkorna sega om de är inne så länge i ugnen?

Kommentar av /Anna
17 maj 2011

Hej!Kan man göra den dagen innan och sedan värma den när gästerna kommer, eller kommar räkorna bli helt konstiga då?

Kommentar av Fru Paj
12 maj 2011

Fantastiskt god! Har lagat den flera gånger.

Just nu har jag gjort 6 st mini pajer av samma recept. Snart färdiga... mmmm

Kommentar av Klara
11 april 2011

hur många är den för???

Kommentar av Anna T.
22 mars 2011

Hej!

Tack för en trevlig site! Kan man grädda pajen utan de färska räkorna. När sen pajen kallnat. Dekorera med räkor mm?

Redaktionens kommentar
Det kan säkert gå bra.
Kommentar av Hugan
20 februari 2011

Hej!

Bytte ut räkor och räkodt mot krabba och krabbost, följde annars receptet helt, mycket mycket uppskattat. Tack för tipset

Kommentar av Linda
29 november 2010

Riktigt god!!

Kommentar av kerstin
12 mars 2010

Någon som har recept på laktosfri räkpaj

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

Höstsoppa

Svampsopporna som värmer bäst efter skogsturen!

Varm mat är ett måste när höstregnen drar in. En ångande skål mustig svampsoppa värmer både mage och frusna själar.

Efter regn kommer svamp. Nu är tiden för de riktigt stora skördarna av höstkantareller. Och få rätter passar lika efter skogsturen som en skål het svampsoppa!
De flesta matsvampar passar, använd gärna soppar eller just trattkantareller. Gör en enkel svampsoppa med lök eller mixa en slät och krämig svampsoppa med gräddig smak! Gillar du att experimentera kan du utgå från vårt grundrecept på svampsoppa – en bra bas att smaksätta själv.
Svamp passar utmärkt tillsammans med en mängd råvaror. Prova en riktig favorit – svampsoppa med ost. En krämig festsoppa som också är en bra förrätt.
Eller gör en svamp– och squashsoppa, en riktigt bra kombination för en höstsoppa.
Vill du äta helt veganskt? Då är en svamp– och potatissoppa ett smakrikt allternativt som passar alla! Servera gärna soppan med rostade nötter eller pumpafrön som gästerna själva kan strö över tallriken.

Trevlig svamptur!

 sopprecept.se

Kladdkakor

Krispigt

Varför ska alltid barnen ha ensamrätt till knasiga sötsaker? Baka en krispigt kladdig kaka med chokladpuffar!

kladdkakor.se

Pizza

Hembakad fest!

Hoppa hämtpizzan i kväll! Din hembakade quattro stagioni smakar bättre...

bakapizza.se


Lingon till mat och bakning

Syrligt och sött med lingon

Lingonet är ett mångsidigt bär som finns i överflöd så här års. Väljer du lingonsylt eller en härlig dessert med lingon? Eller både och?

Vackert röda lingon tittar fram lite här och var och passar med sin syrliga smak både till matlagning och som ett uppfriskande tillskott i bakningen. Variera husmansrätten köttbullar med lingonsylt och laga köttbullarna på viltfärs, för att uppleva lingonens förmåga att ta fram den vilda smaken, precis som till vildsvinsskav. Till efterrätt passar en lingondessert med kanel- och kardemummagrädde - kryddor som är smakkompisar till lingon. För all del, lingonpaj passar fint det också, välj själv!

 bärrecept.se


Kantareller

Svampstuvning på toast. Färska kantareller i en len gräddstuvning är den perfekta förrätten...

Pajrecept

Kryddig korvpaj Låt pajen bli en hel måltid!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...