Räkpaj

En lyxig fredagspaj.

 

Du behöver

Utöver pajdegen:

  • 4 ägg
  • 2,5 dl mjölk eller grädde
  • 500 gram oskalade räkor
  • 150 gram räkost
  • 100 gram färskost typ philadelphiaost
  • hackad dill
  • riven ost
  • en halv rödlök
  • en citron

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Skala räkorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Vispa samman ägg, mjölk, räkost och färskost. Krydda med någon matsked hackad dill. Slå stanningen i pajskalet och fördela räkorna ovanpå stanningen. Strö över lite riven ost. Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Under tiden kan du skära rödlöken i tunna skivor och citronen i klyftor. Känn i mitten om stanningen stannat. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.

Låt den färdiga pajen svalna några minuter och dekorera med rödlöksringar, dill och citron.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Kommentar av E
5 juni 2012

Denna paj gör alltid succé :)

Kommentar av kerstintegel@gmail.com
31 maj 2012

hur många pajer behövs till 60 personer

Redaktionens kommentar
Det beror på hur pajen ska serveras. Är pajen den enda huvudrätten kan det behövas tio pajer. Om pajen är en del av en större buffé går det åt mindre.
Kommentar av osignerat
14 augusti 2011

Blir inte räkorna sega om de är inne så länge i ugnen?

Kommentar av /Anna
17 maj 2011

Hej!Kan man göra den dagen innan och sedan värma den när gästerna kommer, eller kommar räkorna bli helt konstiga då?

Kommentar av Fru Paj
12 maj 2011

Fantastiskt god! Har lagat den flera gånger.

Just nu har jag gjort 6 st mini pajer av samma recept. Snart färdiga... mmmm

Kommentar av Klara
11 april 2011

hur många är den för???

Kommentar av Anna T.
22 mars 2011

Hej!

Tack för en trevlig site! Kan man grädda pajen utan de färska räkorna. När sen pajen kallnat. Dekorera med räkor mm?

Redaktionens kommentar
Det kan säkert gå bra.
Kommentar av Hugan
20 februari 2011

Hej!

Bytte ut räkor och räkodt mot krabba och krabbost, följde annars receptet helt, mycket mycket uppskattat. Tack för tipset

Kommentar av Linda
29 november 2010

Riktigt god!!

Kommentar av kerstin
12 mars 2010

Någon som har recept på laktosfri räkpaj

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

Glassfest!

Hemgjord glass – läcker svalka i sommarvärmen!

Att göra egen glass är lättare än det kanske verkar. Med en enkel glassmaskin gör du hemgjord glass med mer smak än all glass du kan köpa!

Det är en varm sommar i år och få tackar nej till lite svalkande glass. Få saker är lika tacksamma att göra själv som just glass. Du får en helt annan och mycket rikare smak på hemgjord glass och vet dessutom vad du stoppar i den!
Och det är inte så svårt. Knepet för att lyckas är att röra glassen medan den fryser och för det använder du en glassmaskin. Det finns en uppsjö av modeller men har du inte bråttom så räcker en enkel maskin långt.
Glass kan göra på mängder av sätt. Från en enkel och snabb vaniljglass utan ägg till en riktigt krämig och smakrik chokladglass. Eller yoghurtglass, bärglass eller kanske mjölkfri glass?
Det är lätt att experimentera om du väl gjort glass några gånger. Anpassa dej efter vilka bär som är mogna. Kanske blåbärsglass, hallonglass eller en god sorbet på citron eller havtorn? Eller så lyxar du till det med en svalkande saffransglass!
Oavsett vilken din favorit blir så smakar hemgjord glass fantastiskt! Och glöm inte chokladsåsen

 glassrecept.nu

Glass

Mera glass!

Finns det något godare än glass? Yoghurt- och saffransglass känns lyxigt och friskt!

glassrecept.nu

Gratängrecept

Goda gratänger värmer

Mat i ugn är bekvämt. En god gratäng sköter sig själv och mättar många!

gratäng.se


Salladsrecept

Matig sallad

En fräsch sallad kan vara mättande nog för en hel middag. Fetaostsallad är snabbt, lätt och gott!

Sallad är allroundrätten som passar såväl förrätt som huvudrätt. Och visst kan en sallad mätta: Prova en ny matig sallad till kvällen. Sallad på quinoa och ruccola är smakrikt och läckert med stil! Laga en läcker pastasallad med pesto eller gör klassisk rissallad med tärnad skinka, ost och ägghalvor. Gillar du fetaost är den klassiska fetaostsalladen ett gott och snabblagat val. Ett hembakat bröd till och du har en festmåltid i all enkelhet!

 salladsrecept.se


Baka med rotfrukter!

Morotskaka med honung Vi stoppar gärna rotfrukter i efterrätten - en morotskaka förstås! Len glasyr med honung blir pricken över i.

Svamprätter

Pastapytt med kantareller Höstiga smaker av squash och kantareller passar bra i en lättlagad och samtidigt lyxig pastarätt.
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...