![]() ![]() Sparrispaj![]() Sparris och färskost är en fantastisk kombination för en vår-och sommarpaj! Passar både på som huvudrätt och på buffén! Du behöverReceptet är för 4-6 personer. Pajdeg
Fyllning
Gör så här:Börja med pajdegen. Hacka samman det kalla smöret med mjölerna och salt till en grynig massa. Knåda i vattnet till du har en smidig pajdeg. Ställ degen svalt minst 15 minuter. Tryck eller kavla ut degen och klä en ugnsfast form, 24-26 cm i diameter med pajdegen. Ställ formen kallt, i kyl i cirka en timme. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 graders värme. Fyllningen: Skölj och skala sparrisens grövre stjälkar. Skär eventuellt ner de tjockaste stjälkarna i mindre bitar. Koka sparrisen i cirka 2 minuter i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och ställ sparrisen att svalna. Vispa samman färskost, ägg och mjölk. Finhacka lök och vitlök och rör ner den i äggstanningen tillsammans med ost och kryddor. Häll stanningen i pajskalet och lägg ut sparrisen över hela ytan. Grädda pajen i cirka 35 minuter i 180-200 grader. Passa noga så att inte ytan får för mycket färg. Täck med lock eller folie vid behov. Låt pajen svalna något innan den serveras. Pajen går också bra att servera kall och passar att laga någon dag i förväg. ![]() ![]() ![]()
|
|