När squashen mognar i trädgården blir mången odlare panikslagen. Vad gör man med överflödet? Tja, kanske paj?
vegetariskarecept.se
Småkakor är kakfatets absoluta storheter. Men äter man inte vetemjöl kan det låta krångligt att få till gott fika. Men just småkakor är faktiskt lättare än man tror att baka glutenfritt. Inte bara kokostoppar utan också kanelskorpor har en självklar plats till latten. Eller varför inte klassiker som glutenfria havrekakor eller knapriga chokladkakor, helt utan vetemjöl.
Själva väljer vi ett nytt recept på glutenfria kokakakor. Knäckiga och knapriga! Och lätta att lyckas med. Vill du har ett stort fikabord finns förstås både glutenfri kladdkaka, scones och äppelpaj… Men ibland är det enkla det allra godaste. I alla fall när det gäller småkakor.
glutenfriarecept.se
Hejsan!
Jag brukar använda mig av jyttemjöl som är utmärkt till både pajer men även pannkaka samt annan bakning!
Min erfarenhet är att man får ha mindre av ett glutenfritt mjöl än av vanligt vetemjöl då det verkar vara drygare!
Så 25% mindre än vanligt vetemjöl är min egen erfarenhet!