Grundrecept pajdeg till matpaj - Pajrecept

Grundrecept på pajdeg

Det här är ett enkelt basrecept på pajdeg.

Du behöver

  • 200 gram vetemjöl (ca 3,3 dl)
  • 125 gram smör
  • 2 msk vatten

Gör så här

Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter.

Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 grader.

Degen tål bra att sparas i kyl eller frys, se bara till att packa in den i plast så den inte torkar.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Vilse
16 maj 2014

Hittar inte ugnstiden för olika fyllning så gissar att den är 30 minuter för tre ägg och 40 minuter för fyra ägg. Det har hänt allt för ofta att pajen blivit alldeles för torr. Även om man tar ut den och den inte riktigt är färdig så efterbakar den ju en bra stund.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Mårthen
18 april 2014

Pajdegen är klar! ligger och vilar. tänkte göra en kycklingpaj nu i påsktider=) Glad påsk allihopa!

Kommentar av Felicia
19 februari 2014

uscha... Det där receptet va ingenting för mig..

Kommentar av Carin
19 februari 2014

Varför så tråkig onyttig pajdeg?

Mitt tips:

Koka upp krossad bovete i en och en halv gånger så mycket vatten. Låt stå och svalna. Rör i rågmjöl till lagom konsistens. Och lite olja. Smörj pajformen med olja och olja gärna in händerna innan du trycker ut degen i formen – det blir mindre kladdigt då.

Variant: koka bovetet i buljong.

Ojek, pajen ser lite lagom halvgrå ut. men förgräddad tills kanterna är lätt bruna.

Och vem bryr sig egentligen när fyllningen är på plats och man smakat?

Tips istället för äggstanning: Keso, italiensk salladskrydda och ost med styrka efter fyllning.

Kommentar av Robban
23 augusti 2013

Gjorde receptet men bytte ut vattnet mot en rödvin istället. Kan varmt rekommendera detta, helst om det ingår någon form av ost i eller på fyllningen.

Kommentar av agneta
8 augusti 2013

skall man smöra formen innan man lägger i degen?

Svar av Carina
9 augusti 2013

Nej! Bara tryck ut degen direkt i formen. Där är så mycket smör i degen så det räcker mer än väl.

Kommentar av S.H
25 juni 2013

Riktigt bra pajdeg! Glatt överraskad blev både jag o tjejen när vi gjorde min kycklingfyllning till paj med denna pajdeg! Alla tummar upp och kudos till er som styr denna sidan.

Redaktionens kommentar
Vi tackar och bockar!
Kommentar av osignerat
22 juni 2013

hur mycket ska med veta vad 200 gram är om man inte har en våg?

Redaktionens kommentar
1 deciliter mjöl väger 60 gram, 200 gram mjöl motsvarar därför 3 1/3 deciliter mjöl.
Kommentar av Din mamma
19 april 2013

Hur många portioner?!

Kommentar av lsj
30 mars 2013

Kan man byta ut vetemjölet mot mandelmjöl? Alltså, inte blanda mandelmjöl o något annat...

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Nästa »


Nudelwok

Snabb nudelwok till vardag och fest

Kryddig kycklingwok på nudlar eller kanske en nudelsallad med lax?

Ibland behövs snabba lösningar i köket. Men snabbmat behöver inte vara färdigmat eller snabbnudlar. Wok med risnudlar som bas går snabbt och är betydligt nyttigare och väldigt mycket godare!
Prova ett recept på kycklingwok med grönsaker och nudlar. Gott, kryddigt och mättande på kort tid! Eller gör en klassisk grönsakswok som passar även den som äter vegetariskt eller vegankost.
En god nudelsallad med rökt lax är också snabbmat med smak. Enkel att variera och tillräckligt elegant till rostat bröd, vitlöksmör och sparris en fredagskväll!
Du kan också låta snabba nudlar bli en ingrediens i soppan och servera en riktigt mustig kycklingsoppa där nudlarna samsas med rotfrukter.
Eller gör snabbvarianten av pasta carbonara – använd nudlar i en glutenfri risnudel-carbonara. Enkelt gott och snabbt!

 kycklingrecept.nu

Bakabullar

Heja kanelbullen!

Fira en brungräddad fikafavorit! Den 4 oktober är det kanelbullens dag!

bakabullar.se

Bakabullar

Andra bullar

Vem kan motstå nybakade bullar? Nu öppnar bakabullar.se, sajten med våra favoritrecept på bullar!

bakabullar.se


Laga mer fisk!

Mat med gott rykte

Inte bara nyttiga utan dessutom fulla med smak. Bjud på klassiskt dillkryddade laxkotletter!

Fisk kan tillagas på många sätt. Barnens favorit, fiskpinnar, skäms inte för sig på vuxenmiddagen när du gör dem själv. Både nyttigare och vackrare! Eller slå till på att bjuda på hel röding i ugn med en god sås och kokt potatis.

Husmansfavoriten laxpudding visar att fiskrätter inte behöver vara svåra att laga för att smaka bra. Fisk har, kort sagt, ett välförtjänt gott rykte!

 fiskrecept.nu


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Brownies

Mörka chokladbrownies. Chokladrutornas Rolls Roys… Brownies passar både fika och efterrätt.
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...