![]() ![]() Grundrecept på pajdegDet här är ett enkelt basrecept på pajdeg.Du behöver
Gör så härHacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 grader. Degen tål bra att sparas i kyl eller frys, se bara till att packa in den i plast så den inte torkar.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!
![]()
![]() 4 juli 2023
![]() ![]() ![]()
![]() 6 februari 2021
Salt? ![]() ![]()
![]() 8 juni 2019
![]() ![]()
![]() 8 juni 2019
![]() ![]()
![]() 10 mars 2019
Skriv din kommentar här! ![]() ![]()
![]() 18 juni 2018
![]() ![]()
![]() 3 januari 2016
Hej! Om man ställer pajdegen i kylskåpet, blir inte pajdegen sedan svår att kavla ut pga att den har kylts? Har nämligen haft ett sånt problem förut men det löste jag genom att ha i lite kvarg i pajdegen och kavla ut det innan jag ställde pajdegen i kylskåpet. ![]() ![]() ![]() 14 maj 2017
Jo så kan det vara. Bäst tycker jag det fungerar om degen får vila lite i kyl och sedan ligga i rumstemperatur en stund så den inte är lika svårkavlad. ![]() ![]()
![]() 16 maj 2014
Hittar inte ugnstiden för olika fyllning så gissar att den är 30 minuter för tre ägg och 40 minuter för fyra ägg. Det har hänt allt för ofta att pajen blivit alldeles för torr. Även om man tar ut den och den inte riktigt är färdig så efterbakar den ju en bra stund. ![]() ![]()
![]() 18 april 2014
Pajdegen är klar! ligger och vilar. tänkte göra en kycklingpaj nu i påsktider=) Glad påsk allihopa! ![]() ![]() ![]() 19 februari 2014
uscha... Det där receptet va ingenting för mig.. ![]() Äldre kommentarer![]() ![]() ![]()
|
|