LaxpajEn paj med mycket smak och stora möjligheter att variera.
Du behöverUtöver pajdegen:
PajdegGör en sats pajdeg efter något av grundrecepten: Gör så härFörgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader. Vispa samman ägg, mjölk och färskost. Krydda försiktigt med dill. Slå stanningen i pajskalet och fördela laxen ovanpå stanningen. Strö över lite riven ost. Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Under tiden kan du skära rödlöken i tunna skivor. När pajen är nästan klar tar du ut den, lägger på rödlöken och gräddar den färdigt så löken får lite färg. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen! Svar av Miriam
17 maj 2013
Det bästa är att grädda den dagen innan, och sedan bara värma den med folie över nästa dag! Kommentar av
Åsa
13 mars 2013
Åh, den låter god. Håller på och förbereder olika pajer inför en stor 30-årsfest och undrar om pajen går att frysa för att senar värmas upp?
Redaktionens kommentar
Ja, visst går det bra! Låt den tina i kylskåp. Laxpaj är inte idealisk att frysa och sedan värma, men det går.
Kommentar av
osignerat
26 januari 2013
hittar ej recept på laxpaj m.gravad lax!? jan.hagstrom@gmail.com Svar av Miriam
17 maj 2013
Googla på "laxpaj gravad lax" så får du upp en massa fina träffar :) Kommentar av
Ebba
1 november 2012
Kan man använda sig av laxfilé som man tärnar istället för gravad/rökt lax?
Redaktionens kommentar
Det går bra, men det blir en annan typ av paj.
Kommentar av
Giorgius
21 juni 2012
Tips på kall sås Creme fraiche majonnäs och hjortronsylt. Några matskedar majonnäs och sylt i 2-3dl creme fraiche salt o peppar. Den lite söta såsen passar jätte bra till det rökta, given succé. Svar av Anna
5 februari 2015
Det blir jättegott med hjortronblandningen till! Kommentar av
osignerat
8 juli 2011
Garnera med lite förkokt sparris! jättegott! Kommentar av
osignerat
2 april 2011
Provade med stekt röding, räkor och riven västerbottensost samt lite svartpeppar i smeten. Mkt gott!! Kommentar av
osignerat
25 december 2010
JÄTTEGOD! Kommentar av
TK
1 januari 2010
Ska prova den här ikväll! Lät god! :) Kommentar av
Mrs Pettersson
4 januari 2010
ingen salt/peppar? Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Bröd till julJulens bästa brödKryddigt, mustigt julbröd passar inte bara på julbordet. Njut hela december av julens bästa bröd! Smart helgmatLyxig kyckling - helgmat som räcker länge!En riktigt klassisk helgstek är ett lyxigt sätt att fira helg! Gör två rätter i en: Läckert fylld kyckling som finmiddag och kycklingsoppa i veckan. FiskgratängBekvämt och gott med gratängEn god gratäng är både mättande och nyttig mat. Och dessutom god nog både för vardag och till helgmat. Låt maten koka samman i ugnen medan du gör annat och njut av fantastiska smaker! Prova nya recept på torsk på couscousbädd eller gör en gratäng med pasta, zucchini, fisk och tomat som både är snabblagad och smakrikt. Gratäng är också smidigt att laga om du har rester av potatis kvar – varva ner skivor av kall potatis i en potatisgratäng med korv och färskost och njut! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Kan man fixa pajen dagen innan och lägga den i kylskåpet och sen nästa dag grädda den? :)