![]() ![]() LaxpajEn paj med mycket smak och stora möjligheter att variera.
Du behöverUtöver pajdegen:
PajdegGör en sats pajdeg efter något av grundrecepten: Gör så härFörgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader. Vispa samman ägg, mjölk och färskost. Krydda försiktigt med dill. Slå stanningen i pajskalet och fördela laxen ovanpå stanningen. Strö över lite riven ost. Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Under tiden kan du skära rödlöken i tunna skivor. När pajen är nästan klar tar du ut den, lägger på rödlöken och gräddar den färdigt så löken får lite färg. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen! ![]() ![]() 17 maj 2013
Det bästa är att grädda den dagen innan, och sedan bara värma den med folie över nästa dag! ![]() ![]() ![]() 13 mars 2013
Åh, den låter god. Håller på och förbereder olika pajer inför en stor 30-årsfest och undrar om pajen går att frysa för att senar värmas upp? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 26 januari 2013
hittar ej recept på laxpaj m.gravad lax!? jan.hagstrom@gmail.com ![]() ![]() ![]() 17 maj 2013
Googla på "laxpaj gravad lax" så får du upp en massa fina träffar :) ![]() ![]() ![]() 1 november 2012
Kan man använda sig av laxfilé som man tärnar istället för gravad/rökt lax? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 21 juni 2012
Tips på kall sås Creme fraiche majonnäs och hjortronsylt. Några matskedar majonnäs och sylt i 2-3dl creme fraiche salt o peppar. Den lite söta såsen passar jätte bra till det rökta, given succé. ![]() ![]() ![]() ![]() 5 februari 2015
Det blir jättegott med hjortronblandningen till! ![]() ![]() ![]() 8 juli 2011
Garnera med lite förkokt sparris! jättegott! ![]() ![]() ![]() 2 april 2011
Provade med stekt röding, räkor och riven västerbottensost samt lite svartpeppar i smeten. Mkt gott!! ![]() ![]() ![]() 25 december 2010
JÄTTEGOD! ![]() ![]() ![]() 1 januari 2010
Ska prova den här ikväll! Lät god! :) ![]() ![]() ![]() 4 januari 2010
ingen salt/peppar? ![]() Äldre kommentarer![]() ![]() ![]()
|
|
Kan man fixa pajen dagen innan och lägga den i kylskåpet och sen nästa dag grädda den? :)