Köttfärspaj

Så enkelt att det inte går att misslyckas.
Men framförallt så gott att det inte kan misslyckas!

 

Du behöver

Utöver pajdegen:

  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk eller grädde
  • 3 dl riven ost (gärna lite lagrad)
  • 300-400 gram nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl tomatpuré
  • två tomater
  • oregano
  • salt
  • peppar
  • riven ost

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Vispa samman ägg, mjölk och riven ost.

Finhacka löken och vitlöken och fräs mjuk i olivolja. Stek upp köttfärsen. Tillsätt tomatpurén och låt koka ihop. Låt puttra ett par minuter på svag värme och krydda upp med salt, peppar och oregano.

Låt köttfärsen svalna. Skär undertiden tomaterna i skivor.

Blanda stanningen med köttfärsen och fyll pajskalet med blandningen. Dekorera med tomatskivorna.

Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Känn i mitten om stanningen stannat. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.

Ta ut den nästan färdiga pajen och lägg på lite riven ost. Grädda klart så osten får fin färg. Lägg på lite oregano innan servering.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Grodan
11 maj 2015

Hur många personer blir det till?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hi. Only wanted to ask a quick issue. Now i am bebcdedgdgbbefbk
18 mars 2015

Hi. Only wanted to ask a quick issue. Now i am bebcdedgdgbbefbk

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Cecilia
4 april 2014

Enkel och god paj! Räckte för 4 pers för oss

Kommentar av Hjalle
19 juni 2013

hur många räcker den till?

Kommentar av Erika
8 maj 2013

Helt underbart god paj! Brukar alltid göra tacopaj, men denna var mycket bättre. Följde receptet och den blev färdig på 45 min... sån tur brukar jag inte ha.

Kommentar av osignerat
25 april 2013

Har ni nåt bra mjölkfritt recept som motsvarar köttfärpajen? Till skalet kan man väl byta smör mot mjölkfritt margarin men i stanningen, hur gör jag med mjölken och osten? Havremjölk kanske? Men osten? Svårt när man har en liten mjölkprotein allergiker...

Redaktionens kommentar
Att byta till havremjölk går säkert utmärkt, men när det gäller osten är det lite svårare. Sojaost finns som ett alternativ som kanske kan fungera. Själv skulle jag prova att utesluta osten och istället sätta smak med något annat, kanske färska örter eller pesto. Kanske finns det någon annan som har ett bra tips?
Kommentar av Lisa
25 februari 2013

Hur många personer räcker pajen till?

Svar av pajen
9 augusti 2013

Det beror på hur stora bitar du tar :-)

Kommentar av Klara
25 februari 2013

Jag tipsar om att ha Cayenne-peppar istället för oreganon. Mycket gott det med. :)

Kommentar av osignerat
5 januari 2013

jättegod o lätt att laga omtyckt av brukarna som bor här har alldrig tidigare lagat paj men nu kommer det bli fler gånger. kanon. tack

Kommentar av Karin Eklund
19 november 2012

Jag som är nöjd, glömde signaturen:)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Nästa »


Midsommar

Jordgubbar och choklad i godaste midsommarkakan!

Ingen midsommar utan gubbar! Vi förnyar kvällen med en somrig jordgubbcheesecake med daim och massor av krossad choklad!

Matjessill, färskpotatis och västerbottenostpaj … Visst är det klassiker till midsommar. Men utan jordgubbar blir det ändå ingen riktigt midsommarafton!
Ändå kan det vara gott att variera traditionerna lite och prova några nya recept på gubbar. Räknar du med många gäster eller serverar buffé kan det passa med flera jordgubbsrätter på dessertbordet.
Klassisk jordgubbstårta passar alltid, gärna i långpannan om det är många gäster. (Är det bråttom kan du sno ihop en snabb-jordgubbstårta, eller en enkel jordgubbsdessert istället!)
Annars passar en riktigt god jordgubbscheesecake perfekt efter den salta midsommarmaten. Vi som älskar choklad väljer en nykomponerad sommarcheesecake med daim, choklad och jordgubbar!
Riktigt god midsommar önskar pepparochsalt.se!

 midsommarrecept.se

Salladstider

Lätt start på året

Efter jul och nyår med all mäktig mat känns det helt rätt att börja året med en sallad!

salladsrecept.se

Lyxig risotto

Krämig räkrisotto

En krämig risotto är tveklöst helgmat. Koka egen fond och gör god räkrisotto!

risotto.nu


Julbröd

Hembakat bröd till jul

Det är dags att kavla upp ärmarna och starta årets julbak! Vörtbröd med mustig smak av pomerans och kryddnejlikor smakar utmärkt tillsammans med julens goda ostar.

Brödet till jul ska vara smakrikt och gärna traditionellt. Baka mjuka hålkakor som avnjuts med smör och kanske marmelad eller ta med en saftig pomeranslimpa som gåbortspresent. Hembakat gör julbordet trevligare!

 hembakatbrod.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Kanelkalas

Kanelbulle och mjölk, tack! Här en variant på vår allra mest älskade bulle, med äppelmos!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...