![]() ![]() Rotfruktspaj (vegetarisk paj)En grov och smakrik höstpaj som tål rejäl med svartpeppar!
Du behöverUtöver pajdegen:
PajdegGör en sats pajdeg efter något av grundrecepten: Gör så härFörgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader. Rensa och skala rotfrukterna. Skär ner allt i mindre bitar. Skär gärna de olika frukterna i olika former - det ger variation i pajen. Fräs bitarna i omgångar i en stekpanna eller wok så de får lite färg och börjar mjukna. Ringla över någon matsked honung, krydda försiktigt med rosmarin och salta och peppra. Vispa samman ägg, mjöl och ost. Slå rotfruktspytten i pajskalet och täck med stanningen. Grädda i cirka 180 grader i 35-40 minuter.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen! |
|
Modern klassiker står sig på kakfatet
Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!
Hembakad fest!
Hoppa hämtpizzan i kväll! Din hembakade quattro stagioni smakar bättre...
Vinterns sista långkok
Vintern vill visst stanna lite till, men vi passar på att värma oss med en rejäl, rykande böngryta med kokosmjölk!
Squash i överflöd
När squashen mognar i trädgården blir mången odlare panikslagen. Vad gör man med överflödet? Tja, kanske paj?
Squash är en bra råvara som lätt tar till sig andra smaker och passar i många rätter. Dill och squash är gott ihop, till exempel i pastasås. Fylld och gratinerad med quornfärs mättar squashen många. Mild squashsoppa blir gott till förrätt och kompletteras med squashpudding till efterrätt. Överflöd är ett välsmakande problem!
Hembakat bröd
Snabba scones
Glace au four
© 2007-2025 Magnus Carlstedt och Framkant Media AB
Denna sajt är en del av Pepparochsalt-nätverket Allt material är skyddat av upphovsrättslagen. All otillåten användning av våra bilder eller texter är ett lagbrott. Allt missbruk beivras. Om Cookies
Redaktör: Magnus Carlstedt, Peppar och salt