![]() ![]() Rotfruktspaj (vegetarisk paj)En grov och smakrik höstpaj som tål rejäl med svartpeppar!
Du behöverUtöver pajdegen:
PajdegGör en sats pajdeg efter något av grundrecepten: Gör så härFörgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader. Rensa och skala rotfrukterna. Skär ner allt i mindre bitar. Skär gärna de olika frukterna i olika former - det ger variation i pajen. Fräs bitarna i omgångar i en stekpanna eller wok så de får lite färg och börjar mjukna. Ringla över någon matsked honung, krydda försiktigt med rosmarin och salta och peppra. Vispa samman ägg, mjöl och ost. Slå rotfruktspytten i pajskalet och täck med stanningen. Grädda i cirka 180 grader i 35-40 minuter.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen! |
|
Modern klassiker står sig på kakfatet
Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!
Påskgodis för små och stora
Snyggt och gott ska påskgodiset vara. Lättlagat dessutom - som tryffel med mandel och vanilj!
Kladdigare kakor!
Någon som gillar kladdkakor? Baka en chokladstinn kaka, hitta nya favoriter och njut...
Frallor för alla
Med våren kommer ljusare morgnar. Dags att stiga upp och baka morotsbullar kanske?
De flesta blir alldeles knäsvaga av doften av nybakat. Även om man är oerfaren i köket lyckas man lätt med frukostbullar. Vissa tar mer tid, andra går snabbare att baka. Frallor är mycket enkla att baka, men det är faktiskt frukostbullar gjorda på surdeg också! Kanske är receptet på enkelt surdegsbröd något för den som inte är så varm i förklädet? En riktig klassiker är morotsbullar som blir saftiga av rivna morötter och smakar lika bra till den värmande soppa vi så väl behöver, som till frukost.
Pepparkakor
Snabba scones
Surdegsbröd
© 2007-2022 Magnus Carlstedt och Framkant Media AB
Denna sajt är en del av Pepparochsalt-nätverket Allt material är skyddat av upphovsrättslagen. All otillåten användning av våra bilder eller texter är ett lagbrott. Allt missbruk beivras. Om Cookies
Redaktör: Magnus Carlstedt, Peppar och salt