![]() ![]() Rotfruktspaj (vegetarisk paj)En grov och smakrik höstpaj som tål rejäl med svartpeppar!
Du behöverUtöver pajdegen:
PajdegGör en sats pajdeg efter något av grundrecepten: Gör så härFörgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader. Rensa och skala rotfrukterna. Skär ner allt i mindre bitar. Skär gärna de olika frukterna i olika former - det ger variation i pajen. Fräs bitarna i omgångar i en stekpanna eller wok så de får lite färg och börjar mjukna. Ringla över någon matsked honung, krydda försiktigt med rosmarin och salta och peppra. Vispa samman ägg, mjöl och ost. Slå rotfruktspytten i pajskalet och täck med stanningen. Grädda i cirka 180 grader i 35-40 minuter.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen! |
|
Modern klassiker står sig på kakfatet
Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!
Somrig sallad till buffén
Nej, nytt är det inte, men så gott! Klassikern grekisk sallad med salta oliver, välmogna tomater och fetaost tar sin välförtjänta plats på buffén.
Vardag med stil
Tillbaka till vardagen efter alla helger. Starta upp med soppa och hembakat knäckebröd!
Morotskaka + lime
Det pratas om att vi ska äta mera grönt. Vi slår ett slag för morotskakan!
Morötter i kakan är ingen märkligt påhitt. Den orange roten är inte bara nyttig vardagsgrönsak utan passar även i kakor. Saftiga, smakfulla och vackert färgade blir kakorna. Klassisk morotskaka med sitt färskosttäcke är ett måste för de flesta caféer. Kanske en god men smal morotskaka utan fett? Pepparochsalt föreslår ett nytt recept på morotskaka med lime. Frisk och annorlunda till fika och efterrätt!
Pepparkakor
Snabba scones
Glace au four
© 2007-2025 Magnus Carlstedt och Framkant Media AB
Denna sajt är en del av Pepparochsalt-nätverket Allt material är skyddat av upphovsrättslagen. All otillåten användning av våra bilder eller texter är ett lagbrott. Allt missbruk beivras. Om Cookies
Redaktör: Magnus Carlstedt, Peppar och salt