Förvälla spenat?
Hur gör man när man förväller spenat?
- Robin
Förvällning innebär att koka något hastigt. Koka upp vatten i en kastrull, sänk ner spenaten i ett durkslag eller lägg i den. Efter att vattnet kokat upp, låt koka någon minut och ta sedan upp spenaten eller häll av vattnet. Kyl genast i kallt vatten. Sedan kan spenaten frysas eller till exempel smörstekas med svartpeppar, vitlök och salt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GrötDagens viktigaste målStarta dagen med en rykande skål gröt! Varför inte en klassisk mannagrynsgröt med bär och mjölk? LyxfikaBästa bakelsetipsenSnabbaste bakelsen kan vara den godaste! Rulltårta fylld med romrussin blir lyxig helgfika. LakritskladdkakaÄlskad kladdkaka – nu med lakritssmak!
Kladdkakan har länge varit en av våra älsklingskakor. Snabb och lättbakad är den svårslagen när det är bråttom eller som första kaka att öva på i köket. Dessutom är det svårt att inte gilla en krämig chokladkaka, gärna med en klick grädde! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|