Viltfärspaj

En härligt och lättlagad paj, med mycket smak!

Du behöver

  • 250 gram färs av älg, rådjur eller ren
  • 1 gul lök
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 150 gram skogssvamp (champinjoner går också)
  • 10 enbär
  • (½ krdm senapspulver)
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl Creme Fraiche
  • 1 dl riven ost och 1/2 paprika till dekoration

 

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Krossa enbären och lägg dem i två matskedar hett vatten. Finhacka löken och skär svampen i små bitar. Stek den mjuk i smör eller olja i en stekpanna. Tillsätt färsen och stek försiktigt, späd med vattnet och blanda ner tomatpurén Krydda med enbär, salt och peppar. Smaka av.

Ta av från värmen och blanda ner två dl Creme Fraiche. Rör slätt och häll fyllnignen i det förgräddade pajskalet.

Strö eventuellt över ost efter halva gräddningstiden

Grädda pajen i 40-45 minuter i 180 grader. Låt svalna något, dekorera med tärnad paprika och servera med sallad och bröd.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Kommentar av Sally
26 oktober 2009

Till hur många personer är recepten beräknade?

Redaktionens kommentar
2 stora, superhunriga, 4 normalhunriga och 6 personer som en del av middag, 10-12 på en buffé med många rätter.


Påskrecept

Alla påskhelgens recept!

Årets stora mathelg är här. Påsken rymmer allt från ägg och lamm till påskgodis!

Lax, lamm och ägg eller ljummen rödbetssallad och paj? På påskbordet ryms massor av goda rätter. Och det måste inte vara samma år till år. Variera laxen och lammsteken med lättare rätter som fräsch räksallad med äpple eller potatissallad med citron och dill.
Bor du i södra Sverige kan en tallrik rykande nässelsoppa vara en perfekt förrätt. Passar utmärkt med ägg i alla former.
16 kilo godis om året äter vi i snitt per person i Sverige. Och påsken är utan tvekan lösgodisets högtid. Men hemgjort godis är både godare, roligare att bjuda på och ofta lite nyttigare. Hemgjorda chokladägg, choklad-och nötbollar eller vit tryffel med lime … kanske chokladkrisp eller brända mandlar med apelsinsmak. Kanske enkla marispanägg som alla kan vara med och pyssla?

Glad Påsk önskar pepparochsalt.se!

 påskgodisrecept.se

Bröd till jul

Julens bästa bröd

Kryddigt, mustigt julbröd passar inte bara på julbordet. Njut hela december av julens bästa bröd!

hembakatbrod.se

Sallader med gryn

Grynen som gör det

Nu är våren här och det är dags att damma av picknickkorgen. Packa ner en matig kamutvetesallad med avocado och mozzarella!

salladsrecept.se


Julbröd

Hembakat bröd till jul

Det är dags att kavla upp ärmarna och starta årets julbak! Vörtbröd med mustig smak av pomerans och kryddnejlikor smakar utmärkt tillsammans med julens goda ostar.

Brödet till jul ska vara smakrikt och gärna traditionellt. Baka mjuka hålkakor som avnjuts med smör och kanske marmelad eller ta med en saftig pomeranslimpa som gåbortspresent. Hembakat gör julbordet trevligare!

 hembakatbrod.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...