Viltfärspaj
En härligt och lättlagad paj, med mycket smak!
Du behöver
-
250 gram färs av älg, rådjur eller ren
-
1 gul lök
-
1,5 dl vatten
-
1 msk tomatpuré
-
150 gram skogssvamp (champinjoner går också)
-
10 enbär
-
(½ krdm senapspulver)
-
salt och svartpeppar
-
2 dl Creme Fraiche
-
1 dl riven ost och 1/2 paprika till dekoration
Pajdeg
Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj
Gör så här
Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.
Krossa enbären och lägg dem i två matskedar hett vatten. Finhacka löken och skär svampen i små bitar. Stek den mjuk i smör eller olja i en stekpanna. Tillsätt färsen och stek försiktigt, späd med vattnet och blanda ner tomatpurén Krydda med enbär, salt och peppar. Smaka av.
Ta av från värmen och blanda ner två dl Creme Fraiche. Rör slätt och häll fyllnignen i det förgräddade pajskalet.
Strö eventuellt över ost efter halva gräddningstiden
Grädda pajen i 40-45 minuter i 180 grader. Låt svalna något, dekorera med tärnad paprika och servera med sallad och bröd.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!
Till hur många personer är recepten beräknade?