Viltfärspaj

En härligt och lättlagad paj, med mycket smak!

Du behöver

  • 250 gram färs av älg, rådjur eller ren
  • 1 gul lök
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 150 gram skogssvamp (champinjoner går också)
  • 10 enbär
  • (½ krdm senapspulver)
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl Creme Fraiche
  • 1 dl riven ost och 1/2 paprika till dekoration

 

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Krossa enbären och lägg dem i två matskedar hett vatten. Finhacka löken och skär svampen i små bitar. Stek den mjuk i smör eller olja i en stekpanna. Tillsätt färsen och stek försiktigt, späd med vattnet och blanda ner tomatpurén Krydda med enbär, salt och peppar. Smaka av.

Ta av från värmen och blanda ner två dl Creme Fraiche. Rör slätt och häll fyllnignen i det förgräddade pajskalet.

Strö eventuellt över ost efter halva gräddningstiden

Grädda pajen i 40-45 minuter i 180 grader. Låt svalna något, dekorera med tärnad paprika och servera med sallad och bröd.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Kommentar av Sally
26 oktober 2009

Till hur många personer är recepten beräknade?

Redaktionens kommentar
2 stora, superhunriga, 4 normalhunriga och 6 personer som en del av middag, 10-12 på en buffé med många rätter.


Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Pingst

Pingsttid med dignande kakfat

Vad behövs för en skön pingsthelg? Baka kolakakor och sätt på kaffet!

smakakor.se

Glutenfritt

Glutenfritt helt enkelt

Peppar&Salt har glutenfria recept och inspiration till alla måltider! Din egen müsliblandning med mandel och quinoapuffar kan förgylla den gråaste vintermorgon.

glutenfriarecept.se


Pannkakor

Tortillas

Pannkakor är bra middagsmat! Gör egna tortillas!

Pannkakor är långt mer än en efterrätt med grädde och sylt! Med grövre mjöl i smeten och rätt tillbehör blir pannkakor en bra och nyttig middag.

De flesta har väl provat crepês? Otroligt gott, lättgjort och enkelt att variera.

Vanliga pannkakor blir nyttigare med till exempel grahamsmjöl och den som vill ha matiga pannkakor ska prova smakrika dinkelpannkakor.

Gör du egna tortillas av majsmjöl kan du fylla dem med vad du för tillfället har hemma och är sugen på.

Och vill du vara säker på att bli mätt finns förstås ugnspannkakan!

God och mättande pannkaksmiddag!

 pannkakor.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...