![]() ![]()
Pajstanning utan ägg?
![]() Hej, i nästan alla pajer är det ju äggstanning, men vad kan man använda istället för äggstanning för de som är allergiska mot ägg? eller kan man bara ta bort ägget o blanda alla de andra ingredienserna? Tack! ![]() Det är lite krångligare utan ägg, men visst går det. Minska på vätskan i stanningen är ofta ett måste. Det är också en bra idé att välja en torrare fyllning. Till exempel vara noga med att frysta grönsaker är ordentligt avrunna och att till exempel köttfärsfyllning görs lite fastare än vanligt. Om man tål ost kan man välja en paj med mycket ost/ tillsätta det till fyllningen. Osten smälter ut men stelnar och håller samman fyllningen när pajen svalnat något. Cremé Fraiche är också en bra bas att välja i stället för mjölk eller grädde, det brukar hjälpa till att hålla samman pajen. Till nöds kan man reda av stanningen med lite potatismjöl eller liknande i stället för ägg. Men det ger inte samma resultat utan gör bara fyllningen tjockare. ![]() ![]() 5 februari 2011
Silkentofu och äggersättningen no egg funkar fint i pajer! ![]() ![]() ![]() 8 januari 2011
Det finns annars en produkt som heter noeggs som står i glutenfritt-hyllan. Har ännu bara provat den i cheesecake, men ksn inte se varför den inte skulle funka i äggstanning. ![]() ![]() ![]() 8 september 2010
Om jag vill göra småpajer med köttfärsfyllning, och kanske lite fetaost eller oliver. Hur går jag tillväga? Har läst något om äggstanning, hur gör jag det? Och hur blandar jag ihop allt när jag ska fylla? ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Det går även att mixa ihop vita bönor och vatten, det blir ganska krämigt. På så sätt kan man även få pajen att fungera för veganer.