Vilken ost?
Om man ska riva osten själv, vilken ost passar bäst till de flesta pajsorter?
- Mitra
Ja, riva själv tycker jag absolut att du ska göra! Färdigriven ost är inte ens alltid ost och smakar inte på långt när lika bra. Själv föredrar jag en vällagrad Prästost i de flesta fall, men Västerbotten är ett lyxigt alternativ om man tycker om smakrik ost. Det går faktiskt bra med det mesta men en dansk ost som Gamle Ole faller kanske inte alla på läppen. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! NudelwokSnabb nudelwok till vardag och festKryddig kycklingwok på nudlar eller kanske en nudelsallad med lax? SmulpajRabarberpaj med mandeltäckeFörsta rabarberpajen för säsongen är den allra godaste. Smaksätt med citron! FiskgratängBekvämt och gott med gratängEn god gratäng är både mättande och nyttig mat. Och dessutom god nog både för vardag och till helgmat. Låt maten koka samman i ugnen medan du gör annat och njut av fantastiska smaker! Prova nya recept på torsk på couscousbädd eller gör en gratäng med pasta, zucchini, fisk och tomat som både är snabblagad och smakrikt. Gratäng är också smidigt att laga om du har rester av potatis kvar – varva ner skivor av kall potatis i en potatisgratäng med korv och färskost och njut! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|