Vilken ost?
Om man ska riva osten själv, vilken ost passar bäst till de flesta pajsorter?
- Mitra
Ja, riva själv tycker jag absolut att du ska göra! Färdigriven ost är inte ens alltid ost och smakar inte på långt när lika bra. Själv föredrar jag en vällagrad Prästost i de flesta fall, men Västerbotten är ett lyxigt alternativ om man tycker om smakrik ost. Det går faktiskt bra med det mesta men en dansk ost som Gamle Ole faller kanske inte alla på läppen. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! EfterrätterMarängPåsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng! Alla hjärtans dagKärlek från köketDet finns många sätt att visa kärlek på. Ett alldeles utmärkt är att baka söta, rosa dammsugare till dem man tycker om! KladdkakorKladdigare kakor!När jag drev café var kladdkakan en av våra verkliga storsäljare - vi älskar kladdkaka i detta land! Kanske för att det finns en kladdkakaka för varje tillfälle.Vardagsfika eller buffé, barnkalas eller släktträff ? kladdkakan platsar och är lätt att lyckas med. Prova en god kladdkaka med mörk choklad, eller kanske en seg och härlig kolakladdkaka? Kladdkaka går också fint att baka helt utan ägg ? prova ett recept på chokladkladdkaka. För den som inte tål gluten finns en glutenfri variant. Och självklart går det att göra en god kladdkaka helt mjölkfri! De knappa 20 minuter det tar att grädda kakan räcker fint för att duka och brygga kaffe. Om du inte använder tiden till att slicka ren bunken, förstås! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|