Kycklingpaj

En lättlagad currydoftande paj.

 

Du behöver

Utöver pajdegen:

  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk eller grädde
  • 2 dl riven ost (gratängost eller hushållningsost går bra)
  • 4 kycklingfiléer
  • en rödlök
  • 2 msk socker
  • curry
  • salt
  • peppar

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Vispa samman ägg, mjölk, socker och riven ost. Salta och krydda, snåla inte med curryn! Finhacka rödlöken. Skär kycklingen i centimetertjocka skivor. Stek kycklingen i olja så den får fin färg men inte helt genomstekt. Lägg ut kycklingen i pajskalet och strö över löken. Slå över stanningen och strö över grovmalen svartpeppar efter smak.

Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Kommentar av osignerat
16 februari 2013

Hur många portioner? Vi är sex stycken i familjen

Redaktionens kommentar
Servera pajen med sallad och bröd, så blir nog alla mätta!
Kommentar av osignerat
11 juni 2011

Jag gör den här pajen utan curry, men med mera lök, små fina broccoliknippen samt halverade cocktalitomater. Riven parmesan som ost, fempepparblandning i riklig mängd som krydda. Använder fullkornsdinkel till pajdegen. Blir kanongott! Det fina med paj är ju att det går att variera i oändlighet... :-)

Kommentar av Louise
9 mars 2011

hur många portioner är det...

Kommentar av Erik
24 februari 2011

När jag köper ost är det angivet i vikt så jag undrar hur mycket är 2dl omvandlat till gram?

Svar av bert
26 februari 2011

200g HAHHA

Svar av Karina
29 juli 2011

Väg du 200gram ost. det fylder mer än 2 dl.

Kommentar av camilla
21 november 2010

hur många portioner blir det?

Kommentar av aneli
6 oktober 2009

nu ska vi prova det

Kommentar av osignerat
13 oktober 2009

den låter jättegod!!!!!!!!!

Kommentar av maj strömstedt
17 oktober 2009

nu ska jag prova den och bjuda över mina grannar

!

Kommentar av Sara
21 juli 2009

Supergod paj! Använde hälften vetemjöl och hälften grahamsmjöl. Det blev perfekt! Lycka till!

Kommentar av TK
17 december 2009

Jag ska prova att göra den utan curry, ska hitta på nån annan krydda istället. Låter väldigt god! :)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Lasagne

Läcker vegomat

Lasagne är mångas helgfavorit. Men den behöver inte lagas med köttfärs och ostsås. Prova en vegetarisk lasagne till helgen!

lasagne.nu

Smulpaj

Rabarberpaj med mandeltäcke

Första rabarberpajen för säsongen är den allra godaste. Smaksätt med citron!

smulpaj.se


Snabba mat-pannkakor

Pannkaksfest med franska galetter!

Lyxa till vardagskvällen eller bara variera torsdagspannkakan? Franska bovetepannkakor, galetter med fyllning är värdig snabbmat!

Pannkakor är vardagsmat för många av oss. Lättlagat, snabbt och barnvänligt. Och för en del ett klassiskt måste efter ärtsoppan på torsdagarna.
I Sverige regerar de vanliga pannkakorna med vetemjöl, mjölk och ägg som bas. Mjuka och goda, med sylt och grädde som tillbehör blir de en söt efterrätt eller mellanmål.
Men det går att servera pannkakor som huvudrätt. Vår fläskpannkaka är ett svenskt exempel. Crêpes är fyllda pannkakor som vi gärna fyller med svampstuvning, kyckling, bönor eller köttfärs. Hemlagade tortillas av majsmjöl är mättande, lättlagat och gott som allternativ till färdigköpta bröd.
Vill du ha snabba matpannkakor ska du pröva franska galetter – bovetepannkakor som du fyller, gärna direkt i stekpannan. God snabbmat med stil! Ett plus att galetter är naturligt glutenfritt då bovete är en ört och inte innehåller gluten. Dessutom görs galetter på vatten och blir därmed mjölkfria. Mat som passar de flesta!

 pannkakor.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...