Kycklingpaj

En lättlagad currydoftande paj.

 

Du behöver

Utöver pajdegen:

  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk eller grädde
  • 2 dl riven ost (gratängost eller hushållningsost går bra)
  • 4 kycklingfiléer
  • en rödlök
  • 2 msk socker
  • curry
  • salt
  • peppar

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Vispa samman ägg, mjölk, socker och riven ost. Salta och krydda, snåla inte med curryn! Finhacka rödlöken. Skär kycklingen i centimetertjocka skivor. Stek kycklingen i olja så den får fin färg men inte helt genomstekt. Lägg ut kycklingen i pajskalet och strö över löken. Slå över stanningen och strö över grovmalen svartpeppar efter smak.

Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Kommentar av osignerat
16 februari 2013

Hur många portioner? Vi är sex stycken i familjen

Redaktionens kommentar
Servera pajen med sallad och bröd, så blir nog alla mätta!
Kommentar av osignerat
11 juni 2011

Jag gör den här pajen utan curry, men med mera lök, små fina broccoliknippen samt halverade cocktalitomater. Riven parmesan som ost, fempepparblandning i riklig mängd som krydda. Använder fullkornsdinkel till pajdegen. Blir kanongott! Det fina med paj är ju att det går att variera i oändlighet... :-)

Kommentar av Louise
9 mars 2011

hur många portioner är det...

Kommentar av Erik
24 februari 2011

När jag köper ost är det angivet i vikt så jag undrar hur mycket är 2dl omvandlat till gram?

Svar av bert
26 februari 2011

200g HAHHA

Svar av Karina
29 juli 2011

Väg du 200gram ost. det fylder mer än 2 dl.

Kommentar av camilla
21 november 2010

hur många portioner blir det?

Kommentar av aneli
6 oktober 2009

nu ska vi prova det

Kommentar av osignerat
13 oktober 2009

den låter jättegod!!!!!!!!!

Kommentar av maj strömstedt
17 oktober 2009

nu ska jag prova den och bjuda över mina grannar

!

Kommentar av Sara
21 juli 2009

Supergod paj! Använde hälften vetemjöl och hälften grahamsmjöl. Det blev perfekt! Lycka till!

Kommentar av TK
17 december 2009

Jag ska prova att göra den utan curry, ska hitta på nån annan krydda istället. Låter väldigt god! :)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Mat för små

Hemlagad mat åt alla barn!

Ge ditt barn stora matupplevelser. Hur då? Med enkla recept på allt från bärmos till fisk i ugn!

barnmatsrecept.se

Kyckling till helgen

Smakfylld kyckling

Fira helgen med kyckling i ugn! Prova filéer fyllda med kryddig salsiccia.

kycklingrecept.nu


Smart helgmat

Lyxig kyckling - helgmat som räcker länge!

En riktigt klassisk helgstek är ett lyxigt sätt att fira helg! Gör två rätter i en: Läckert fylld kyckling som finmiddag och kycklingsoppa i veckan.

Mycket finns att vinna på att ta till vara så mycket av råvarorna som möjligt. Både för plånboken och miljön. Men också för att det finns så mycket god mat du lättast gör på rester! Lagar du en riktigt god helstekt kyckling till helgen och serverar den med gräddsås och rotfrukter har du en fantastisk söndagsmiddag. Prova vårt nya recept med härlig fyllning av champinjoner, krutonger och vin som får både smaklökar och ögat att jubla… Det som blir över använder du till nya, goda rätter dagen därpå. En god kycklinggryta är snabbmat med mycket smak. Till en paj, sallad eller pasta är kall kyckling utmärkt. Och vill du ta tillvara hela kycklingen provar du att koka fond på resterna och göra en mustig kycklingsoppa med potatis och rotfrukter. Så mycket gott av ut av bara en rätt! Ett gott tips: Välj kravmärkt kyckling så gör du bra för djur, miljö och smaken!

 kycklingrecept.nu


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...