Kycklingpaj

En lättlagad currydoftande paj.

 

Du behöver

Utöver pajdegen:

  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk eller grädde
  • 2 dl riven ost (gratängost eller hushållningsost går bra)
  • 4 kycklingfiléer
  • en rödlök
  • 2 msk socker
  • curry
  • salt
  • peppar

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Vispa samman ägg, mjölk, socker och riven ost. Salta och krydda, snåla inte med curryn! Finhacka rödlöken. Skär kycklingen i centimetertjocka skivor. Stek kycklingen i olja så den får fin färg men inte helt genomstekt. Lägg ut kycklingen i pajskalet och strö över löken. Slå över stanningen och strö över grovmalen svartpeppar efter smak.

Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Kommentar av osignerat
16 februari 2013

Hur många portioner? Vi är sex stycken i familjen

Redaktionens kommentar
Servera pajen med sallad och bröd, så blir nog alla mätta!
Kommentar av osignerat
11 juni 2011

Jag gör den här pajen utan curry, men med mera lök, små fina broccoliknippen samt halverade cocktalitomater. Riven parmesan som ost, fempepparblandning i riklig mängd som krydda. Använder fullkornsdinkel till pajdegen. Blir kanongott! Det fina med paj är ju att det går att variera i oändlighet... :-)

Kommentar av Louise
9 mars 2011

hur många portioner är det...

Kommentar av Erik
24 februari 2011

När jag köper ost är det angivet i vikt så jag undrar hur mycket är 2dl omvandlat till gram?

Svar av bert
26 februari 2011

200g HAHHA

Svar av Karina
29 juli 2011

Väg du 200gram ost. det fylder mer än 2 dl.

Kommentar av camilla
21 november 2010

hur många portioner blir det?

Kommentar av aneli
6 oktober 2009

nu ska vi prova det

Kommentar av osignerat
13 oktober 2009

den låter jättegod!!!!!!!!!

Kommentar av maj strömstedt
17 oktober 2009

nu ska jag prova den och bjuda över mina grannar

!

Kommentar av Sara
21 juli 2009

Supergod paj! Använde hälften vetemjöl och hälften grahamsmjöl. Det blev perfekt! Lycka till!

Kommentar av TK
17 december 2009

Jag ska prova att göra den utan curry, ska hitta på nån annan krydda istället. Låter väldigt god! :)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Frukostbullar

Fruktbullar

Härligt nygräddade bullar med frukt och frön smakar fantastiskt till fikat. Baka en plåt goda fruktbullar

redan i dag!

frukostbullar.se

Koka sylt

Bär kvar i frysen?

Hemkokt sylt är ett fint sätt att ta tillvara säsongens frukt och bär. Dessutom smakar din egen sylt så mycket bättre än den du köper i butiken!

kokasylt.se


Julbröd

Hembakat bröd till jul

Det är dags att kavla upp ärmarna och starta årets julbak! Vörtbröd med mustig smak av pomerans och kryddnejlikor smakar utmärkt tillsammans med julens goda ostar.

Brödet till jul ska vara smakrikt och gärna traditionellt. Baka mjuka hålkakor som avnjuts med smör och kanske marmelad eller ta med en saftig pomeranslimpa som gåbortspresent. Hembakat gör julbordet trevligare!

 hembakatbrod.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...