Kycklingpaj

En lättlagad currydoftande paj.

 

Du behöver

Utöver pajdegen:

  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk eller grädde
  • 2 dl riven ost (gratängost eller hushållningsost går bra)
  • 4 kycklingfiléer
  • en rödlök
  • 2 msk socker
  • curry
  • salt
  • peppar

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Vispa samman ägg, mjölk, socker och riven ost. Salta och krydda, snåla inte med curryn! Finhacka rödlöken. Skär kycklingen i centimetertjocka skivor. Stek kycklingen i olja så den får fin färg men inte helt genomstekt. Lägg ut kycklingen i pajskalet och strö över löken. Slå över stanningen och strö över grovmalen svartpeppar efter smak.

Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Kommentar av osignerat
16 februari 2013

Hur många portioner? Vi är sex stycken i familjen

Redaktionens kommentar
Servera pajen med sallad och bröd, så blir nog alla mätta!
Kommentar av osignerat
11 juni 2011

Jag gör den här pajen utan curry, men med mera lök, små fina broccoliknippen samt halverade cocktalitomater. Riven parmesan som ost, fempepparblandning i riklig mängd som krydda. Använder fullkornsdinkel till pajdegen. Blir kanongott! Det fina med paj är ju att det går att variera i oändlighet... :-)

Kommentar av Louise
9 mars 2011

hur många portioner är det...

Kommentar av Erik
24 februari 2011

När jag köper ost är det angivet i vikt så jag undrar hur mycket är 2dl omvandlat till gram?

Svar av bert
26 februari 2011

200g HAHHA

Svar av Karina
29 juli 2011

Väg du 200gram ost. det fylder mer än 2 dl.

Kommentar av camilla
21 november 2010

hur många portioner blir det?

Kommentar av aneli
6 oktober 2009

nu ska vi prova det

Kommentar av osignerat
13 oktober 2009

den låter jättegod!!!!!!!!!

Kommentar av maj strömstedt
17 oktober 2009

nu ska jag prova den och bjuda över mina grannar

!

Kommentar av Sara
21 juli 2009

Supergod paj! Använde hälften vetemjöl och hälften grahamsmjöl. Det blev perfekt! Lycka till!

Kommentar av TK
17 december 2009

Jag ska prova att göra den utan curry, ska hitta på nån annan krydda istället. Låter väldigt god! :)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Lasagne

Varm vego!

Håll värmen uppe med en varm, vegetarisk lasagne i kylan!

lasagne.nu

Glass

Mera glass!

Finns det något godare än glass? Yoghurt- och saffransglass känns lyxigt och friskt!

glassrecept.nu


Lättlagad snabbmat

Hemgjorda piroger

Piroger är hemlagad snabbmat. Fyll frysen med köttfärspiroger och ta fram när det är bråttom!

Mjuka bröd med god fyllning är tacksamt att kunna trolla fram på några minuter. Har du gjort en stor omgång piroger är det lätt att värma så många som det går åt. Och piroger är också bra utflyktsmat eller mellanmål.
Fyll pirogerna med din favoritfyllning: Vegetariskt med fetaost eller kanske veganska piroger med ris och lök?
Eller så lagar du en omgång klassiska piroger fyllda med köttfärs och ost. Den som vill ha riktigt smakrika piroger använder getost och gör piroger med chèvre. Snabbt, gott och hemlagat!

 helgmenyn.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...