Paj till 45 pers?

Jag ska ordna med min dotters födelsedag och tänkte bjuda på hembakad paj och sallad. Det blir ungefär 45 personer på festen och en del är vegetarianer och alla åldrar blandat.

Hur många pajer ska jag baka och kan jag göra dem i förväg och kanske frysa ner?

- Katarina

Hej Katarina!

Det går fint att frysa in paj. Det enda problemet är att pajbotten ibland kan bli lite blöt när man tinar upp pajen. Detta brukar gå att lösa genom att tina pajen långsamt, gärna över natten, i kylskåp.

Väljer du dessutom en paj med lite fastare fyllning minskar risken ytterligare.

Du kan förstås ta pajen direkt från frysen och värma i ugnen, men det kräver lång ugnstid.

Om du bakar pajer efter recepten på pajrecept.se och serverar dem som enda rätt, så räkna med att en paj räcker till 4-6 vuxnenportioner.

Serverar du mera sallad, bröd och kanske yttrligare något tillbehör så räcker pajen snarare till 6-8personer.

På en buffè, men många rätter, räknar jag en paj på 10-12 personer.

Lycka till med födelsedagen!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt






Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Formbröd

Baka lätt med form

Att jäsa bröd i form gör det lätt att lyckas. Enkelt rågbröd är en snabb väg till nybakat bröd!

hembakatbrod.se

Bakakaka

Kafferep

Småkakor som smälter i munnen... Blanda modern och klassiskt och servera läckra småkakor till latten!

bakakaka.se


Semlor

Dags för semlor!

Fettisdagen den 21 februari är en högtidsdag vi gärna tjuvstartar på! Nu längtar vi efter klassiska semlor med mandelmassa och grädde.

Över hela Sverige äter vi semlor just nu. Vad en riktigt bra semla är råder det delade meningar om. Vissa vill äta sin semla som en traditionell hetvägg med varm mjölk. Andra föredrar någon ny variant eller startar mjukt med mindre semlor för att inte få nog för tidigt. Passa på att njuta av en god svensk tradition!

 semlor.nu


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...