Paj till 45 pers?

Jag ska ordna med min dotters födelsedag och tänkte bjuda på hembakad paj och sallad. Det blir ungefär 45 personer på festen och en del är vegetarianer och alla åldrar blandat.

Hur många pajer ska jag baka och kan jag göra dem i förväg och kanske frysa ner?

- Katarina

Hej Katarina!

Det går fint att frysa in paj. Det enda problemet är att pajbotten ibland kan bli lite blöt när man tinar upp pajen. Detta brukar gå att lösa genom att tina pajen långsamt, gärna över natten, i kylskåp.

Väljer du dessutom en paj med lite fastare fyllning minskar risken ytterligare.

Du kan förstås ta pajen direkt från frysen och värma i ugnen, men det kräver lång ugnstid.

Om du bakar pajer efter recepten på pajrecept.se och serverar dem som enda rätt, så räkna med att en paj räcker till 4-6 vuxnenportioner.

Serverar du mera sallad, bröd och kanske yttrligare något tillbehör så räcker pajen snarare till 6-8personer.

På en buffè, men många rätter, räknar jag en paj på 10-12 personer.

Lycka till med födelsedagen!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt






Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Fars dag 10 november

Frukost på sängen till far

Glöm de hårda presenterna, far vill vakna mjukt på Fars dag på söndag! Då är det hembakade honungsgifflar som smakar allra bäst.

bakabullar.se

Påskgodis

Påskens bästa godis

Till påsk får vi släppa loss gottegrisen inom oss. Gör det med stil och laga syrlig citronfudge!

påskgodisrecept.se


Helgmenyn

Svamp gillar ost

Svamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost!

Svamp är en självklar smaksättare som blir basen i allt från goda svamppajer till mustig svampsoppa. Har du provat att kombinera svamp och ost även i soppa? I grytan tillsammans med fläskkött lyfter champinjoner smaken till nya höjder. En god paj med svamp passar både vardag som fest. Den som vill bjuda lite finare till helgen provar ett nytt recept på kikärtsfyllda champinjonhattar under parmesantäcke. Garanterat god helg!

 helgmenyn.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...