Hur får jag pajen att bli fastare?
Mina pajer brukar bli så vattninga, och botten blir alldeles svampig - har du några bra råd för att lyckas bättre?
- Linus
Var noga med att förbaka botten ordentligt innan du lägger i stanningen. Välj gärna en "torrare" fyllning - om du till exempel använder frysta grönsaker i pajen, så var noga med att tina och låta dem rinna av innan du lägger dem i pajen. Ännu ett tips är att lägga i ett extra ägg i stanningen så blir pajen fastare. Lycka till! Kommentar av
osignerat
19 maj 2010
hej jag har ta bakpulver 1tsk i pajen inte i degen sen kan du glömma att förbaka skalet allt på en gåbg snabbt och enkelt mvh sandra MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarFrallor för allaMed våren kommer ljusare morgnar. Dags att stiga upp och baka morotsbullar kanske? MellanmålFyll på med mellanmålBlodsockret dippar. Nu är goda råd dyra. Det är dags för mellanmål! Plocka fram björnbärsmuffins med chokladsmak. VegansktHelgwokEtt stor mängd vegetarisk i kosten mår de flesta bra av. Och det är inte så svårt att göra god, vegetarisk eller vegansk mat. Testa pannkakor som även veganen gillar nästa gång! Kanske prova våfflor utan mjölk eller ägg? En god linssoppa som förrätt passar fint inte bara till vegetarisk mat utan även till andra rätter. Eller baka en omgång piroger som passar fint som tilltugg till soppan eller på utflykten. Pepparochsalt slår gärna ett slag för en god och enkel wok till helgen. Utmärkt mat, inte bara för den som alltid väljer veganskt! God och grön helg på er! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
pensla pajskalet med ägg direkt efter förgräddningen, då blir det en skyddande hinna mellan skal och fyllning och skalet håller sig torrt och fint.