Bakteriechock?!
Vi har lagat en smarrig ostpaj mej höll på att glömma bort att frysa in den. Den stod i rumstemperatur cirka 9 timmar efter det att den åkte ur ugnen. Går det bra att tina och äta eller är det bara att kasta den?
- glömsk
Tja, det är lite svårt att svara på. Om det inte är rötmånad kanske man kan chansa och hetta upp pajen länge och väl så att hela är över 70 grader. Jag vågar inte rekommendera något, men om du chansar, bjud inte små barn eller äldre på den. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Sylt och saft av jordgubbarJuni månads bästa: jordgubbarna!Vårt paradbär nummer ett är moget! Dags att koka hinkvis med jordgubbssylt. Första adventStillsam adventsfikaNu är det dags för adventsljusstakarnas ljus över bordet, stjärnor i fönstren, och kanske en trevande tomte i någon vrå. Än är vi inte varma i kläderna, så stora lussekattsbaket får vänta till en annan dag. Njut av en liten sats klassiska pepparkakor med goda ostar som vuxna tillbehör. Kombinationen pepparkakor med ädelost är en modern klassiker. En snabbakad mjuk pepparkaka sätter smak på adventsfikan utan krångel. Så skramla lite med pepparkaksformarna, tänd första ljuset och låt första advent bli en bra ursäkt för en riktigt god fika. I all enkelhet! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|