Bakteriechock?!
Vi har lagat en smarrig ostpaj mej höll på att glömma bort att frysa in den. Den stod i rumstemperatur cirka 9 timmar efter det att den åkte ur ugnen. Går det bra att tina och äta eller är det bara att kasta den?
- glömsk
Tja, det är lite svårt att svara på. Om det inte är rötmånad kanske man kan chansa och hetta upp pajen länge och väl så att hela är över 70 grader. Jag vågar inte rekommendera något, men om du chansar, bjud inte små barn eller äldre på den. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Baka luftigt!Frasigt nybakat brödSurdegsbröd på rågmjöl i all ära. Men ibland vill man njuta av ett riktigt frasigt och luftigt durumvetebröd. Sylt och chutney av rabarberFånga rabarbersmaken i flyktenSpara gärna en bit av försommaren - före den stora syltruschen i slutet av sommaren kan vi koka in rabarbersylt. FormbrödKom i form med hembakat bröd!
Vägen till ett gott bröd är ofta att vara försiktig med mjölmängden. För mycket mjöl ger torra bröd som inte jäser upp som de ska. Men degen blir lätt vek (lös) med mindre mjöl och om man använder grovt mjöl eller mycket rågmjöl och då kan en form vara lösningen. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|