Glutenfri pajdeg?
Hej! vi har en glutanintolerant i familjen och jag undrar hur jag gör en pajdeg på bästa sätt på glutenmjöl (majsmjöl)? Det brukar bli så vattnigt och så lite deg. några tips på hur man får degen att räcka till och mindre vattnig?
- Sabina
Hej! Problemet med för lite deg löses genom att satsen ökas - om det blir rester går de bra att frysa, inplastade. Degen kan göras på exempelvis havremjöl och maizena (som får degen att hålla ihop). Havremjölet är lite grövre men ger god smak och finare färg till pajen, istället för majsmjöl som lätt blir lite blekt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SalladsreceptMatig salladEn fräsch sallad kan vara mättande nog för en hel middag. Fetaostsallad är snabbt, lätt och gott! Laga mer fisk!Mat med gott rykteInte bara nyttiga utan dessutom fulla med smak. Bjud på klassiskt dillkryddade laxkotletter! Snabba mat-pannkakorPannkaksfest med franska galetter!
Pannkakor är vardagsmat för många av oss. Lättlagat, snabbt och barnvänligt. Och för en del ett klassiskt måste efter ärtsoppan på torsdagarna. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|