Champinjon- och baconpaj
Du behöver:
-
300 gram färska champinjoner
-
120-150 gram bacon
-
2 dl crème fraiche
-
2 dl mjölk
-
2 ägg
-
2 dl riven ost
-
2 klyftor vitlök
-
salt
-
svartpeppar
Pajdeg
Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj
Gör så här
Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.
Strimla eller klipp baconet. Fräs i panna och lyft ur och låt rinna av.
Tärna svampen och finhacka vitlöken. Stek svamp och vitlök i samma panna som baconet. Låt svalna.
Vispa samman crème fraiche, mjölk, ägg och riven ost. Blanda ner svamp, vitlök och bacon. Krydda och smaka av.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda i cirka 40 minuter i 200 grader.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!
Kanongod, blev mycket uppskattad vid buffén