Champinjon- och baconpajDu behöver:
Pajdeg
Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten: Gör så härFörgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader. Strimla eller klipp baconet. Fräs i panna och lyft ur och låt rinna av. Tärna svampen och finhacka vitlöken. Stek svamp och vitlök i samma panna som baconet. Låt svalna. Vispa samman crème fraiche, mjölk, ägg och riven ost. Blanda ner svamp, vitlök och bacon. Krydda och smaka av. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i cirka 40 minuter i 200 grader.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Koka syltBär kvar i frysen?Hemkokt sylt är ett fint sätt att ta tillvara säsongens frukt och bär. Dessutom smakar din egen sylt så mycket bättre än den du köper i butiken! PajreceptViltpaj som värmerProva ett gott recept på viltpaj och upptäck en god variant av den populära köttfärspajen! SconesMajssconesMat äter vi förstås oavsett väder, men när solen nu börjat lysa varmare blir man ofta sugen på någonting lätt och gott. Scones passar utmärkt som solig försommarfika! Någonting snabbare går det knappast att hitta och så enkelt att alla klarar av att baka dem. Men framförallt är det så gott med nybakade scones... Prova ett extra soligt recept med majsmjöl i degen! Majsscones går fint att servera med smör, marmelad och vanlig hårdost. Men de smakar också fint tillsammans med en bit ädelost eller en skiva lufttorkad skinka. Solig vårfika önskar pepparochsalt.se! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Kanongod, blev mycket uppskattad vid buffén