Champinjon- och baconpajDu behöver:
Pajdeg
Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten: Gör så härFörgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader. Strimla eller klipp baconet. Fräs i panna och lyft ur och låt rinna av. Tärna svampen och finhacka vitlöken. Stek svamp och vitlök i samma panna som baconet. Låt svalna. Vispa samman crème fraiche, mjölk, ägg och riven ost. Blanda ner svamp, vitlök och bacon. Krydda och smaka av. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i cirka 40 minuter i 200 grader.
» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FiskgratängBekvämt och gott med gratängGratänger med grönt är komfortmat. Snabb och god fiskgratäng med zucchini är riktigt gott på kort tid! BagelsFrukt eller chokladFinns det någonting läckrare än nybakade bagels? Gör söta eller salta bröd efter smak! PåskfikaFika med påsktårtaÄn får vi vänta på såväl rabarber som jordgubbar, men en titt i frysen kan löna sig. Frysta hallon och vaniljkräm gör påsktårta till en söt dröm som försvinner lika fort som den kom. Choklad kan vi njuta av året om, så varför inte maffig chokladkaka med vispad grädde till? Alldeles gul citronmarängpaj står vackert på bordet till påsk. Ta tid till god fika i gott sällskap! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Kanongod, blev mycket uppskattad vid buffén