Kryddig korvpaj

En god och robust paj.

Du behöver

  • 350 gram kryddstark korv
  • 1 gul lök
  • 2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 100 gram färska champinjoner
  • 2 dl lagrad ost
  • 1 tsk torkad timjan
  • svartpeppar
  • (riven ost att lägg överst)

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Fincka löken och fräs den lätt i olja, tillsätt svampen i mindre bitar eller skivor. Låt steka på svag värme tills allt mjuknat.
Tärna korven i små bitar. Vispa samman ägg, mjölk, ost och kryddor.
Blanda ner nästan all korven och svamp- och lökröran i stanningen. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Strö över de korbitar du sparat och lägg lite riven ost överst.
Grädda pajen i 40-45 minuter i 180 grader. Låt svalna något och servera gärna med lättkokt broccoli.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Kommentar av Greta
10 augusti 2012

Jag har just lagt in den i ugnen. Vi får se hur det blir, väldigt positivt enligt alla komentarer, återkommer.

Svar av Greta
10 augusti 2012

Hoppsan, skrev fel. Menar kommentarer, man blir ju så gammal med tiden, där skrev jag iallafall inte fel

Kommentar av G.K
28 november 2009

Den ska jag pröva, verkar god.

Kommentar av TK
15 december 2009

Jag har två såna här pajer i ugnen nu, var riktigt roligt att göra. Återstår att se hur det smakar. Hade ingen kryddig korv utan tog det jag hade - vanligt falukorv. :)

Redaktionens kommentar
Då hoppas vi den smakar utmärkt!
Kommentar av TK
17 december 2009

De blev båda mycket uppskattade! :) Pojkvännen åt och åt och åt! *skrattar*

Kommentar av MTP
4 november 2010

Riktigt god! Rekommenderar starkt!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Lingon till mat och bakning

Syrligt och sött med lingon

Lingonet är ett mångsidigt bär som finns i överflöd så här års. Väljer du lingonsylt eller en härlig dessert med lingon? Eller både och?

bärrecept.se

Frukostbullar

Vakna mjukt!

Att vakna på rätt sida är en bragd. Med mjuka frukostbröd är du en bra bit på väg.

frukostbullar.se


Lasagne

Färskost sätter smak på lasagnen!

Med färska lasagneplattor går det fort att laga en riktigt god lasagne. Variera med färskost i en krämig lasagne med svamp och bacon!

Klassisk lasagne bolognese med köttfärssås och len ostsås är fantastiskt gott! Men det finns goda varianter för den som vill prova nytt. Att använda färskost kan vara riktigt lyckat i lasagne. Färskosten lockar fram smaken i de andra ingredienserna och ger en krämig lasagne, prova gärna i en god, vegetarisk grönskålslasagne! Eller så lagar du svamplasagne med färskost – en perfekt lasagne där färskosten lockar fram det bästa av svampsmaken. Samma sak i lasagne med bacon och svamp, färskosten höjder smaken!
Vill du prova mer än bara färskost? En god fetaostlasagne eller kanske lasagne med ädelost och zucchini? Garanterat goda alternativ till klassisk lasagne, både vardag och fest!

 lasagne.nu


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...