Kryddig korvpaj

En god och robust paj.

Du behöver

  • 350 gram kryddstark korv
  • 1 gul lök
  • 2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 100 gram färska champinjoner
  • 2 dl lagrad ost
  • 1 tsk torkad timjan
  • svartpeppar
  • (riven ost att lägg överst)

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Fincka löken och fräs den lätt i olja, tillsätt svampen i mindre bitar eller skivor. Låt steka på svag värme tills allt mjuknat.
Tärna korven i små bitar. Vispa samman ägg, mjölk, ost och kryddor.
Blanda ner nästan all korven och svamp- och lökröran i stanningen. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Strö över de korbitar du sparat och lägg lite riven ost överst.
Grädda pajen i 40-45 minuter i 180 grader. Låt svalna något och servera gärna med lättkokt broccoli.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Kommentar av Greta
10 augusti 2012

Jag har just lagt in den i ugnen. Vi får se hur det blir, väldigt positivt enligt alla komentarer, återkommer.

Svar av Greta
10 augusti 2012

Hoppsan, skrev fel. Menar kommentarer, man blir ju så gammal med tiden, där skrev jag iallafall inte fel

Kommentar av G.K
28 november 2009

Den ska jag pröva, verkar god.

Kommentar av TK
15 december 2009

Jag har två såna här pajer i ugnen nu, var riktigt roligt att göra. Återstår att se hur det smakar. Hade ingen kryddig korv utan tog det jag hade - vanligt falukorv. :)

Redaktionens kommentar
Då hoppas vi den smakar utmärkt!
Kommentar av TK
17 december 2009

De blev båda mycket uppskattade! :) Pojkvännen åt och åt och åt! *skrattar*

Kommentar av MTP
4 november 2010

Riktigt god! Rekommenderar starkt!


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Semlor

Dags för semlor!

Fettisdagen den 21 februari är en högtidsdag vi gärna tjuvstartar på! Nu längtar vi efter klassiska semlor med mandelmassa och grädde.

semlor.nu

Muffins

Räddningen i en veckad pappersform

När det plötsligt knackar på dörren är det skönt att ha en snabb fikalösning till hands. Kladdkakemuffins kan vara räddningen!

bakakaka.se


Tjuvstarta våffelfrossan

Tid för våfflor

Den 25:e mars firas Vårfrudagen, eller våffeldagen som den blivit i hungrig folkmun. För visst är våfflor fantastiskt gott?

I helgen tjuvstartar vi våffelfrossan, gärna med lite mindre traditionella våfflor att servera till efterrätt. Franska våfflor fyllda med vaniljkräm eller chokladvåfflor avslutar en lätt måltid med finess.
Våfflor blir dessutom en uppskattad huvudrätt med hjälp av matiga pålägg och röror av olika slag - eller prova att byta grädden och sylten mot några av våra andra förslag på söta pålägg!

 vafflor.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...