Kryddig korvpaj

En god och robust paj.

Du behöver

  • 350 gram kryddstark korv
  • 1 gul lök
  • 2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 100 gram färska champinjoner
  • 2 dl lagrad ost
  • 1 tsk torkad timjan
  • svartpeppar
  • (riven ost att lägg överst)

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Fincka löken och fräs den lätt i olja, tillsätt svampen i mindre bitar eller skivor. Låt steka på svag värme tills allt mjuknat.
Tärna korven i små bitar. Vispa samman ägg, mjölk, ost och kryddor.
Blanda ner nästan all korven och svamp- och lökröran i stanningen. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Strö över de korbitar du sparat och lägg lite riven ost överst.
Grädda pajen i 40-45 minuter i 180 grader. Låt svalna något och servera gärna med lättkokt broccoli.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Kommentar av Greta
10 augusti 2012

Jag har just lagt in den i ugnen. Vi får se hur det blir, väldigt positivt enligt alla komentarer, återkommer.

Svar av Greta
10 augusti 2012

Hoppsan, skrev fel. Menar kommentarer, man blir ju så gammal med tiden, där skrev jag iallafall inte fel

Kommentar av G.K
28 november 2009

Den ska jag pröva, verkar god.

Kommentar av TK
15 december 2009

Jag har två såna här pajer i ugnen nu, var riktigt roligt att göra. Återstår att se hur det smakar. Hade ingen kryddig korv utan tog det jag hade - vanligt falukorv. :)

Redaktionens kommentar
Då hoppas vi den smakar utmärkt!
Kommentar av TK
17 december 2009

De blev båda mycket uppskattade! :) Pojkvännen åt och åt och åt! *skrattar*

Kommentar av MTP
4 november 2010

Riktigt god! Rekommenderar starkt!


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Pepparkakor

Förklädet på, pepparkaksdags!

Nionde december firas pepparkakans dag med buller och bång. Det är tid att baka pepparkakor!

pepparkaksrecept.se

Helgtipset

Lasagne till helgen!

Finns det någonting som går upp mot en ångande, nygräddad lasagne?

lasagne.nu


Frukostbullar

Baka själv de bästa frukostbullarna

Vill du ha nybakat till frukost på bara 10 minuter? Prova snabba frukostbullarna som du jäser över natten!

Vem vill inte äta nybakade frukostbröd en grå vardagsmorgon? De flesta. Men vem hinner stå och knåda en deg, låta den jäsa länge för att till sist få njuta sin frukost? Inte så många. Men lösningen är att baka frukostbröden på kvällen och låta dem jäsa direkt på plåten under natten. Det är lättare än du tror! Knepet är att använda lite jäst och gärna vetemjöl special som får degen att hålla samman bra.
Prova lite grövre grahamsbullar eller smarta frukostbullar med både råg och vete. Eller baka vårt nya recept på lätta bullar med havre och vete. De är lätta att lyckas med, går snabbt att vänja sig vid och är svåra att sluta baka!

 frukostbullar.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...